Het klinkt misschien logisch maar misschien doe je het zelf ook niet, stop jij wel op tijd met eten? Een van de vele redenen van overgewicht is dat je niet op tijd stopt met eten.

Heb jij niet vroeger geleerd ALTIJD je bord leeg te eten? Anders kreeg je geen toetje of snoepje na het eten. Zo gaat het vaak bij de kinderen, twee fouten die je kan maken, een snoepje na het eten, en je bord leeg eten.

Als ik vroeger vijf keer achter elkaar mijn bord leeg had gegeten dan mochten we naar de McDonald’s, nou mooi dat het nooit gebeurde natuurlijk want ik hield echt niet van groente en aardappels.

Nu zijn kinderen misschien niet het juiste voorbeeld, als een kind niet eet of niet drinkt gaat het natuurlijk ook niet goed. Maar als je van jongs af aan geleerd hebt dat je altijd je bord leeg eet, en ook als je eigenlijk geen honger meer hebt toch die laatste hap door je keel weet te krijgen, is het echt niet goed voor je gewicht. Je lichaam zegt niet voor niks dat je geen honger meer hebt, toch?

Het is echt één van de eenvoudigste tips om toe te passen.

Laat me even uitleggen waarom dit zo belangrijk is, vaak liggen dingen om af te vallen erg voor de hand, je zal het ook wel eens gehoord hebben maar je beseft misschien niet hoe belangrijk zulke kleine dingen kunnen zijn voor je gewicht. De kleine dingen maken het verschil, hierbij wil ik ook weer verwijzen naar de 101 afslank tips, allerlei eenvoudige gewoontes die jou het leven een stuk gemakkelijker maken. Waardoor je afvallen zonder dieet dus stimuleert.

Als je accepteert dat je geen dieet nodig hebt om af te vallen, als je er achter bent gekomen dat niet de marketing jou leven bepaald maar dat jij zelf aan het roer staat van jou toekomst. Dan kan je deze eetgewoontes aanpassen en kan jij je toekomst en je gewicht volledig onder controle krijgen.

Iedereen kan het! Jij ook!

Een logische eerste stap is dus ook op tijd stoppen met eten.

Hey Nadia, wanneer stop je dan op tijd met eten? Hoe weet je dan wanneer je genoeg hebt?

Echt zo een vraag die niet zomaar in je op komt maar toch wordt neergezet als voor de hand liggende vraag, haha kan ik me altijd aan irriteren als het op de televisie zo gebeurd. Maar het is wel een vraag waar je het antwoord op moet weten.

Het antwoord: “Als ik voel dat ik vol zit.” Is namelijk FOUT

Je zit al eerder vol dan je denkt, je lichaam geeft vertraagd antwoord op je eetgedrag. Er kan tot wel 20 minuten tussen zitten tot dat je lichaam signaal geeft aan je hersenen dat je genoeg hebt gegeten, dit is ook een reden waarom je de tijd moet nemen om te eten.

Het goede antwoord op de vraag is dus ook: “Als je bijna genoeg hebt gegeten!”

Waarschijnlijk heb je al vaker meegemaakt dat je lekker zit te eten en nog steeds trek hebt, naar je idee eet je op dat moment niks te veel maar na een half uur denk je bij je zelf waarom heb ik nou zoveel gegeten? Je hebt last van een zware maag en je wilt niets anders doen dan languit op de bank liggen om even uit te buiken. Vat je hem? Dit is dus die vertraging.

Twintig minuutjes, onthouden dus!

Als je de tijd neemt voor je maaltijd, goed kauwt op je eten en niks in je mond stopt als je nog aan het eten bent, dan duren je maaltijden sowieso langer waardoor je je sneller ‘vol’ zult voelen. Stop dus met het snel-snel eten, eet niet staand bij de kast en ga zo maar door.

Stop op tijd met eten.

Geef een reactie