Suikers

Je zou denken dat het eten van vetarm eten belangrijker is dan suikervrij eten. Niks is echter minder waar, je wordt vetter en dikker van de suikers die je eet dan van de vetten die je consumeert!

Ook light producten krijgen van mij niet de voorkeur, ook light maakt namelijk vaker dik dan gewone producten. Light is een groot verzinsel van de marketing, waardoor wordt de suiker vervangen? Door allerlei andere stoffen die niet goed voor je zijn (aspartaam en artificiële suikers welke slecht zijn voor je lichaam), denk je dat je voorouders ooit van light producten hebben gehoord? Nee toch?

Natuurlijk en gezond eten en drinken blijft het beste voor je lichaam, geen light product of marketing verzinsel gaat dit winnen van moeder natuur, dat weet ik zeker!

De beste manier om snel en eenvoudig af te vallen is het vermijden van suikers, het is lastig, want ook in producten zoals rijst en pasta’s zitten suikers.

Zoals ik net al zei, suiker daar wordt je echt dik van! Als je teveel suikers binnen krijgt kom je eenvoudig aan en heeft suiker ook een verslavende werking op je. Dit houd dus in dat je steeds vaker suikers wilt eten (of drinken niet te vergeten). Als jij echt wilt afvallen ben jij je hier natuurlijk wel bewust van, dus je neemt geen snoep meer, geen taartjes of geen koekjes meer bij de koffie. Maar, dat is nog lang niet alles, dit is maar een deel van de suikers die je dagelijks tegen het lijf loopt. Vaak zijn er producten waar suikers in zitten zonder dat je het door hebt, dit kan een reden zijn waarom je nu niet afvalt en geen gewicht verliest.

Natuurlijke suikers

Je lichaam heeft allerlei soorten voedingsstoffen nodig, ook koolhydraten en natuurlijke suikers dus! Natuurlijke producten eten is dus nooit weg, je kan er met afvallen natuurlijk wel op letten alleen onthou jezelf niet de gezonde dingen. Hier zitten namelijk ook veel goede voedingsstoffen in waardoor je je fitter, gezonder en lekkerder gaat voelen. Ik ben fan van natuurlijke producten geworden!

Waarom fabriekssuikers

Omdat producten vaak van de bomen niet direct lang houdbaar zijn, zijn er ontelbare manieren geprobeerd om de producten langer houdbaar te laten zijn. Het toevoegen van suikers is daar één van, denk dus ook twee keer na voordat je wat koopt en check het etiket! Marketing is natuurlijk heel belangrijk voor een bedrijf, mensen die verslaafd raken aan HUN producten zijn geld waard, zoals ik net zei heeft suiker een verslavende werking. HEY, denken de marketing-guru’s van deze tijd, hier moeten we op inspelen.

Let op deze ingrediënten

Het is belangrijk dat je vanaf nu goed gaat opletten wat je in je winkelmandje gooit in de supermarkt, dus lees de etiketten goed! Er zitten vaak producten tussen waarvan je niet zult verwachten dat er suikers in zitten, wil je direct beginnen met snel zonder dieet afvallen? Dan moet je goed letten op de volgende dingen:

  • Alles waar het woord ‘suiker’  in voorkomt
  • Dextrose
  • Fructosestroop
  • Glucose-fructosestroop
  • Glucosestroop
  • Kandij
  • Melasse
  • Sacharose
  • Sucrose

Conclusie

Als je me al wat langer volgt zul je me wel vaker horen zeggen: “geniet maar eet en drink met mate” zo geld het ook voor suikers, suikers is eigenlijk puur vergif voor je lichaam, maar je hebt het ook nodig. Als je erg gewent bent aan suikers is het moeilijk om dit af te bouwen, maar als je langzaam van 2 suikerklontjes in je thee naar één suikerklontje gaat, je magnetron maaltijden laat staan en goed de etiketten leest weet ik zeker dat dit een tip is waar je veel mee kan doen!

 

Geef een reactie