Hoe kan je buikvet verbranden? Hoe krijg je een plattere buik? Dat zijn vragen die regelmatig voorbij komen in mijn mailbox. Als jij ook benieuwd bent naar het antwoord op deze vragen dan is het essentieel dat je op de hoogte bent van een aantal basis elementen die hierbij komen kijken. Zodat je aan het eind van dit artikel in staat bent te starten met het verliezen van hardnekkig buikvet.

De reden van buikvet

Wil je weten hoe je buikvet kunt verbranden? Dan moet je weten hoe je aan je buikvet komt, mede om te voorkomen dat je over een tijdje weer terug bij af bent. Effectief buikvet verbranden en het volgende ‘buikje’ voorkomen, dat is toch je uiteindelijke doel?

Je lichaam werkt op brandstof, de brandstof die je lichaam het liefste ziet en verbruikt zijn vetten. Het is een brandstof die je lichaam nodig heeft om te kunnen functioneren. Tegenwoordig zitten er in onze voeding vaak teveel koolhydraten, waardoor je lichaam dit ziet als brandstof voor je lichaam. Indien je de koolhydraten die je binnenkrijgt niet verbrandt zullen ze in je lichaam opgeslagen worden als vetreserves.

Dit is een mechanisme wat onze voorouders in leven heeft gehouden, jaren geleden toen er nog geen supermarkten waren. Koolhydraten zijn van oorsprong namelijk erg schaars, maar tegenwoordig heeft ons eetpatroon vaak een overvloed aan koolhydraten.

Tegenwoordig hoeven we dus gelukkig weinig gebruik te maken van deze vetreserves, omdat we geen honger hoeven te hebben. Echter, zit hier wel een vervelend nadeel aan, je lichaam plakt steeds weer nieuwe vetreserves vast aan je lichaam en Tadaa, de hoeveelheid buikvet wordt steeds groter..

Neem je minder koolhydraten tot je? Dan zal je lichaam voedingsstoffen gebruiken die zijn opgeslagen als vetreserves in je lichaam. Het effect wat dan op gang komt zorgt ervoor dat je buikvet verbrand wordt, zodat je een slanker figuur krijgt.

De manier om van overtollig buikvet af te komen is om te zorgen dat je vetverbranding gestimuleerd wordt. Dit is mogelijk door meer te bewegen, maar vaak ligt hier niet de oorzaak van het buikvet. Door meer te bewegen zorg je er namelijk wel voor dat je reserves aangesproken zullen worden, maar je werkt niet aan de toevoer van de reserves. Zie bewegen daarom als het zwembad leeg scheppen terwijl de kraan nog open staat.

Stop daarom allereerst met de inname van snelle koolhydraten, want dan zal je lichaam veranderen in een vet verbrandende machine die jouw gaat helpen buikvet te verbranden. Maar hoe doe je dat?

Vetverbranding stimuleren

Wil je van je lichaam een buikvet verbrandende machine maken? Dan is een goed, gestructureerd eetpatroon van belang. Zodra je een ontbijt eet, start je de motor van deze machine op en gaat je lichaam aan de slag om dit voedsel te verwerken. Bij het ontbijt zorg je er dus voor dat je stofwisseling geactiveerd wordt. Het eten van een goed ontbijt is daarom noodzakelijk om buikvet te verbranden.

Hier houdt het niet op, als je buikvet verbranden wilt stimuleren krijg je van mij namelijk de taak om de stofwisseling aan de gang te houden. Zie de stofwisseling dan ook als een open haard waar je hout (vet) op gooit. Als je stopt met het aanhouden van de haard dan zal de stapel hout ook niet kleiner worden. Zorg alleen wel dat de toevoer van brandstoffen gezond is en niet bestaat uit ongezond eten!

Je zult regelmatig moeten eten, zo’n 5/6 keer per dag, dit is geen straf toch? Een gezond eetpatroon begin je met een ontbijt, daarna een gezond tussendoortje, de lunch, tweede tussendoortje en het diner. Mocht je in de avond ook nog honger hebben dan kun je kiezen voor een gezonde en lekkere eiwitrijk tussendoortje.

Buikvet verbrandende recepten

We begrijpen dat de start erg lastig kan zijn, daarom heeft FitChef een receptenboek ontwikkeld. In deze receptengids vind je buikvet verbrandende recepten waar je vandaag nog mee aan de slag kunt. Klik op onderstaande knop zodat we je de recepten kunnen toesturen.

Fitchef receptengids

Eiwitrijk & Koolhydraatarm eten

 

Als je een hongergevoel hebt betekent dit dat je lichaam op zoek is naar de juiste voedingsstoffen. Dit lijkt logisch maar denken we niet vaak dat je honger kan stillen met voldoende voedsel? Misschien denk je dat deze twee dingen hetzelfde zijn maar dat is het absoluut niet. Voedsel en voedingsstoffen zijn twee verschillende dingen. Eet je voedsel met een hoge voedingswaarde dan zal je sneller vol zitten dan voeding met een lage voedingswaarde. Neem als voorbeeld een zak chips, als je op de bank zit heb je voor je het weet een zak chips achter je kiezen zitten. Met voeding die veel voedingsstoffen bevatten is dit vaak niet het geval. Dit is met name het geval bij eiwitrijk voedsel. Als ik het even simpel mag zeggen: eiwitten maken je lichaam slank en snelle koolhydraten en suikers maken je lichaam dik. Je lichaam kan namelijk bezig zijn met vet verbranden of vet opslaan, niet allebei tegelijk. Eiwitten zorgen er voor dat je vetverbranding bezig blijft, koolhydraten zorgen er voor dat je lichaam vetten op slaat. Eiwitrijk eten is dus een effectieve manier om te starten met buikvet verbranden. Bekijk het verschil tussen eiwitten en koolhydraten zo: eiwitten geven lange tijd constantere stroom aan energie af terwijl koolhydraten juist heel even veel energie afgeven. Deze boost aan energie die er in je lichaam vrijkomt bij koolhydraten moet door je lichaam verwerkt worden. Dit wordt gedaan door het op te slaan, verbranden gaat immers niet omdat je lichaam al genoeg energie heeft. Bij eiwitten wordt de afgifte van de energie meer gereguleerd en daarmee kan het lichaam beter omgaan met het verwerken van deze energie. Eiwitrijk voedsel is dan ook het beste voedsel om op normale dagen te eten. Net voor het sporten kan het echter wel weer goed zijn om wat koolhydraten te eten. Zorg hierbij wel dat je niet kiest voor snoepgoed en chips, maar voor gezondere vormen van koolhydraten, zoals fruit. De grafiek hieronder laat zien wat het verschil in afgifte is aan energie tussen koolhydraten en eiwitten: Buikvet verbranden

Eiwitrijk voedsel

 

Wil je effectief buikvet verbranden dan is het van belang dat je eiwitten gaat eten. Dit kun je doen door eiwitrijk voedsel. Dit is in iedere supermarkt te verkrijgen. Een combinatie van een goed eetpatroon en de juiste voeding zorgt ervoor dat je lichaam continu bezig is met buikvet verbranden waardoor je snel van je buikvet af zult zijn en je jezelf goed in je vel zult voelen. Ben je op zoek naar eiwitrijke recepten? Dan kan je deze hier aanvragen, we sturen je direct de gratis receptengids. In deze receptengids vind je niet alleen recepten die rijk zijn aan eiwitten, ze zijn ook nog eens lekker! Denk bijvoorbeeld aan eiwitrijke recepten met:

 • Kip
 • Tonijn
 • Salade
 • Noten

Met deze recepten zul je gemakkelijker buikvet verbranden en kun je 100% gaan voor een strakkere buik en een vitaler gevoel! Maar het receptenboekje is niet alles wat ik je wil bieden..

Eiwitrijk dieet

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een eiwitrijk dieet te gaan volgen, waardoor je snel en effectief gewicht verliest. Resultaten van een goed eiwitdieet kunnen oplopen tot een vetverlies van wel 2 kilo per week. Ook ik zit vaak op het internet te kijken naar nieuwe revolutionaire methodes over afvallen en op aanraden van een aantal bezoekers kwamen we terecht bij de het TimFit Afslankprogramma.

Een eiwitdieet waar we de laatste tijd meer over hebben gehoord. In onze review gaan we wat dieper in op deze methode om af te vallen. We zijn door TimFit benaderd omdat we zijn verkozen tot één van de beste afslank- en gezondheidssites van Nederland. Dit had als gevolg dat we onze lezers een korting aan mogen bieden die oploopt tot wel € 60,-. Hier zijn we uiteraard erg trots op en blij mee. Misschien kun je je er je voordeel mee doen.

Klik hier voor onze review en voor de tijdelijke korting van 60€

Wij zijn benieuwd wat jij gaat doen om je buikvet te verbranden en of je wat hebt gehad aan dit artikel. Laat even een reactie achter met jouw reactie of vraag ons het hemd van het lijf. We vinden het leuk in contact te komen met onze lezers en jou vragen te beantwoorden en je te helpen bij snel en effectief gewichtsverlies. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar succesverhalen omtrent afvallen buik, die zijn dan ook van harte welkom als e-mail of als reactie op dit bericht!

Geef een reactie

48 comments

 1. Nicole

  Bedankt voor weer een sterk artikel, ik heb er ook last van hoor, van die zwembandjes gelukkig heb je me wat persoonlijke tips gegeven op de mail. Ook bedankt hier voor, je neemt er altijd goed de tijd voor mijn mails te beantwoorden.

  -4
 2. Lian

  Ik vind het erg lastig, buikvet verbranden. Het begin van een dieet lukt altijd nog wel en de eerste kilo’s gaan er dan ook wel vanaf. Maar op mijn buik blijft altijd een rolletje vet zitten. Ik zal met deze tips eens aan de slag gaan en hoop dat het nu wel lukt…

  -5
 3. Aagtje

  Door dit artikel heb ik gehoord van de producten van Vitadis, dank je wel! Het was me nog nooit gelukt om de laatste kilootjes kwijt te raken…maar nu wel! Ik vind het persoonlijk echt een heel fijne manier om af te vallen en zelfs de laatste kilo’s zijn er nu af!!

  -1
 4. Harma

  Erg interessant stuk. Ik wist niet dat buikvet zo slecht voor je kon zijn. Ik denk dat ik nu toch ook echt maar moet proberen om mijn vetrolletjes kwijt te raken. Heb al heel veel diëten geprobeerd, maar zal nu eens Vitadis proberen. Het klinkt erg goed!

  -4
 5. Ruud

  Een heel goed en duidelijk artikel waarmee je zelf voor een gezonder lichaam kunt zorgen. Wie wil er niet gezond ouder worden?

  • Nadia Bievinck

   Inderdaad Ruud. Gezondheid staat wat ons betreft altijd centraal!

   -4
   • andrea

    Hoi allemaal,

    Ik ben een vrouw van in de 20. Ik doe aan hardlopen en ik probeer goed te eten. Dit is echter wel lastig aangezien ik inwonend bent en daardoor niet kan bepalen wat we elke dag eten. Ik neem al vaak kleine porties en eet geregeld fruit of iets met granen als snack tussendoor. Toch blijf ik dikker worden en het helpt ook niet dat ik op school alleen maar kan zitten en de rest van mijn klas aan het bunkeren is. Heeft iemand tips?

  • Nadia Bievinck

   Niet met je eens. Ken je het feit dat je lichaam pas na 20 minuten doorkrijgt dat het vol zit? Als je eet als je honger hebt eet je vaak te veel. Eet vaker, gestructureerder en wat kleinere porties.

 6. Maurice

  Sorry, maar je kunt geen local (buik) vetverbranden. Er is maar 1 manier om vet te verliezen. Minder calorieen eten dan je lichaam nodig heeft. Dit zou zelfs met 2 friet speciaal per dag kunnen….
  Natuurlijk ben ik voorstander van “gezonde” voeding, maar van te veel brocolli en kipfilet wordt je ook dik.

  • Nadia Bievinck

   Heb je helemaal gelijk in Maurice. Met een goede levens- & eetstijl kom je heel ver. Beperkte porties eten en dit zo’n 6x per dag doen zodat je afvallen zonder te veel honger te hebben.

 7. Mrtje

  Hey Iris,

  Ik heb een klein laagje vet op me buik waar ik van af wil(wat best lastig gaat). Maar voor de rest wil ik niet af vallen. Heb je enige tips?

  xx

  -6
 8. van kan

  Ik ben naar het ziekenhuis geweest …voor dat buikvet… rechts en links van mijn buik zitten dus die vet rollen …raar nooit zo iets gehoord….zo ben ik niet dik of te zwaar ….ik hoop dat ik dit weg krijg ,,,ik schaam me erg ….

  -1
 9. jacco

  Ik probeer wat buikvet kwijt te raken, ben opzoek naar een voor mij passende mannier

  -3
 10. laura

  Hallo ik wil heel graag buikvet wegkrijgen het gaat weg vnboven en in het midden maar vanonder lukt me niet goed

 11. Rosalie

  Hallo,
  Ik heb al meer dan 1,5 jaar getraind en ben al super ver gekomen alleen ik heb nog een klein buikje en dat lukt me niet om weg te krijgen. Heb jij misschien nog tips? Mijn eetpratroon is erg goed ik eet heel veel groente 1-2 fruit stukken 4 brood schijven (met gezond beleg) 2-3 aardappelen of ik eet rijst en gezond vlees en 1-2 eieren. Ik ben al heel veel afgevallen en sport ook 2-3 keer in de week. Maar heb jij nog goede oefeningen die ik kan doen om dan kleine buikje te verliezen??

  Hoor graag een reactie terug.

  Groetjes Rosalie

  • Hanneke

   Hoi Rosalie,

   Wat goed dat je al zover bent gekomen. Zoals je zelf al aangeeft is je voedingspatroon gezond.
   Zeker de beweging is goed en probeer dat zeker vol te houden.
   Wat ik je zou adviseren, als je de mogelijkheid hebt om naar de sportschool te gaan, om cardio oefeningen te doen en dan via de interval methode.
   Interval houdt in, dat je bijv. 2 minuten op een rustig tempo rent, 1 minuut op je hardst rent, hierna weer terug valt in de 2 minuten rustig rennen.
   Probeer dit te herhalen. Dit kun je bijvoorbeeld voor je training doen, tussendoor en aan het eind.
   Wanneer je niet naar de sportschool gaat kun je dit natuurlijk met een vriend of vriendin ook buiten doen en hun de tijd bij laten houden.
   Ik hoop dat je hier voldoende aan hebt. Zo niet, zie ik je vragen tegemoet.

   Groetjes, Hanneke

   -1
 12. Kaj

  Heel erg bedankt voor dit recept ik ga hopen op het beste dat het gaat lukken

 13. Yasmin

  Bij mij is het gelukt, ik ben dankzij deze tips 8 kg afgevallen en ook nog eens buikvet kwijt 🙂 Ik eet vaker eiwitten zoals vis, kipfilet, noten ( behalve pinda’s), mager rood vlees, kwark.

  • Hanneke

   Hey Hey,

   Ik zal je wat verklappen, bij mij helpt hardlopen heel erg goed.
   Wanneer ik ga hardlopen en gezond ga eten merk ik al best snel verschil.
   Misschien werkt dit voor jou ook. Proberen kan geen kwaad 🙂
   Laat me even weten als het bij jou ook helpt,

   Groetjes, Hanneke

 14. Nina

  Toen ik aan dit dieet begon zag ik niet echt veel resultaat. Toen begon ik iedere avond me buikspieren te trainen en zo ging het bij mij veel sneller. Je kan meestal niet alleen op dieet gaan en niet sporten of andersom.

  -1
 15. Poppin wbu

  Leuk artikel maar ik zit in m’n puberteit en wil graag snel afvallen maar mijn ouders doen boodschappen en bepalen wat we eten heb je misschien tips? Alvast bedankt

  -4
  • Nadia Bievinck

   Beste Evelien,
   Bedankt voor je compliment!
   Je kan het beste kleinere porties eten en tussendoor wat vaker kleine snacks zoals amandelen of andere eiwitrijke snacks, zodat je niet teveel van je huidige voeding hoeft af te wijken.

   Groeten,
   Nadia

   -1
 16. mevrouw Nijdam.

  Mag ik als diabeet dit dieet gaan volgen? gebruik 4x per dag insuline.

  • Hanneke

   Goedemiddag,

   Ik zou u adviseren om dit te bespreken met een diëtist.

   Met vriendelijke groet, Hanneke

 17. Jesse

  Hi Iris,

  Mijn naam is Jesse. Ik gebruik dagelijks:
  – OCHTEND: 50gram havermout, 500gram magere kwark, 30gram eiwitrijk poeder
  – TUSSENDOOR: Banaan, 30gram eiwitrijk poeder
  – LUNCH: 150 gram kalkoenfilet
  – TUSSENDOOR: Banaan, 30gram eiwitrijk poeder
  – AVOND: 250 gram vlees of vis, 200gram groenten, 2 gebakken eieren
  – VOOR HET SLAPEN GAAN: 500 gram magere kwark

  Toch lijk ik niet af te vallen rondom mijn buik. Enig idee hoe dit kan?

  • Iris van der Vaart

   Hey Jesse,

   Goed dat je een voedingsschema naar mij op hebt gestuurd. Alleen kan ik niet vertellen waardoor je niet afvalt.
   Hoeveel sport jij per dag/week?
   Persoonlijk vind ik 500 gram magere kwark behoorlijk wat als je hiermee de ochtend start. Misschien kun je proberen om de havermout klaar te maken in halfvolle melk. En de magere kwark te beperken tot de helft (250 gram).
   Ook zie ik dat je behoorlijk wat eiwitrijk poeder neemt, waarom?
   Probeer af en toe de banaan wat af te wisselen met bijv. een appel of een sinaasappel.
   Je lunch vind ik dan weer best weinig. Waarom 150 gram kalkoenfilet? Vergeet niet voldoende vezels te eten, neem desnoods wat rijst met groenten mee en verwerk hier je kalkoenfilet doorheen.
   Gebruik in de avond gekookte kipfilet of mager vlees.
   Ik zie dat je 200 gram groenten eet, probeer dit te verhogen naar 250 gram verse gekookte groenten.
   Eventueel kun je nog de eieren koken om het echt gezond te maken, hierbij wordt geen boter gebruikt waardoor het minder vet bevat.
   Eet in de avond voor het slapen gaan nog 250 gram magere kwark.
   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

   Groetjes, Iris

   -2
 18. Willy

  Ik eet s’morgens magere franse kwark met meusly.. Is dit goed om buikvet te verbranden ? Groetjes Willy

  -1
  • Nadia Bievinck

   Beste Willy,

   Magere franse kwark en muesly is een prima ontbijt om mee af te vallen. Let wel op dat je niet te veel eet, aangezien het toch flink kan toenemen in calorieën. Echter bevat het wel flink wat eiwitten wat ervoor zorgt dat je minder snel honger hebt gedurende de dag. Naast je ontbijt is het uiteraard ook belangrijk om goed op te letten bij de lunch en het diner. Probeer gezond te eten en te letten op het aantal calorieën per dag.

   Groetjes Nadia

 19. Elisabeth

  Beste Iris, ik ben 34 jaar en ben door stress 12 kilo afgevallen van 75 naar 63 dat was goed want ik ben maar 1.67 ik vind het belangrijk gezond te eten, hou niet van diëten omdat ik in elk geval merk dat je altijd weer terug valt in je oude patroon. Nou ben ik erg onzeker over mezelf,met name mijn buik. Ik had een veel dikkere buik en die is mooi afgeslankt maar zou graag nog klein beetje af willen hebben, bikini gekocht maar durf hem niet aan. Voor mezelf wil ik dus proberen een klein beetje eraf te halen. Ik eet veel verse groente die ik haal op de markt, helaas ben ik een slechte fruit eter, weet niet waarom. Dingen zoals yoghurt ben ik niet mee opgegroeit. Mijn ontbijt bestaat uit elke ochtend een meergranen beschuit , een zacht gekookt ei en een bruine boterham. Ik heb vaak geprobeerd over te stappen op brinta s’ morgens of yoghurt maar toch na verloop van tijd eindig ik weer met mijn vaste ontbijt. S’middags eet ik 2 bruine boterhammen, als ik werk 4,maar neem ook nog wel eens salades mee. En in de avond eet ik gevarieerd,eet weinig pasta en rijst. Ik werk in een indoor speeltuin en werk dan 10 uur op een dag met hooguit half uurtje zitten. Hele dag lopen en staan. Hoe zorg ik nou dat ik dat beetje vet op mijn buik kwijt raak?

  Groetjes Elisabeth

  • Iris van der Vaart

   Beste Elisabeth,

   Voor bepaalde mensen werkt een dieet wel, maar je kent jezelf goed wanneer je aan kunt geven dat het voor jou niet werkt.
   Je koopt al verse groente wat erg belangrijk is, eet minimaal zo’n 250 gram verse groenten per dag. Weeg dit voor jezelf af, zodat je precies weet hoeveel gram je ervan eet. Naarmate je vaker producten afweegt kun je ongeveer wel schatten hoeveel gram het is. In het begin is dat even iets wat tijd kost, maar later gaat dit automatisch.
   Eetgewoonten zijn ook heel lastig af te leren, zoals bij jou bijvoorbeeld het ontbijt.
   Probeer op je brood mager beleg te doen zoals kipfilet, kalkoenfilet, rosbief etc. Vind je kwark wel lekker? Misschien kun je anders eens proberen om magere kwark met wat cruesli te eten. Geef je lichaam ook wat afwisseling, zo wordt het actief gemaakt om te verteren. Drink daarnaast minimaal 2 liter water, daarnaast kun je nog kiezen om thee of koffie te drinken.
   Ik weet niet of je iedere dag werkt, maar probeer dagen waarop je vrij bent lekker te bewegen. Ga een grote wandeling maken waarin je lekker stevig doorstapt. Of een lekker stuk fietsen met een vriendin?

   Groetjes, Iris

  • Nadia Bievinck

   Hallo Pieter,

   Sporten is zeker een goede manier om buikvet te verliezen, echter is je voeding cruciaal wat betreft afvallen en gezondheid. Probeer daarom op beide te letten, want sporten werkt ontzettend goed om af te vallen en helemaal in combinatie met gezonde voeding!

   Groetjes Nadia

 20. Sandra

  Hallo,

  Ik ben een vrouw van 35, heb 4 kinderen.
  Ik ben eigenlijk heel tevreden met mezelf…..1.72cm 64 kilo maatje 38 alleen door de zwangerschappen een slappere buik gekregen. Kan ik deze enigszins weer wat strakker krijgen zonder echt af te vallen?

  -1
 21. marielle

  Hallo Iris ik vindt dit reuze interessant dit dieet of levenswijze.
  Het is nl zo dat ik al met mijn 42 jaar met de overgang begonnen
  ben dus dat is nu al ruim 6 jaar.
  Heb na de geboorte van mijn dochter juist gehad dat ik slanker ben geworden,
  maar nu de laatste 3 maanden ben ik echt dikker op mijn heupen geworden
  en ook op mijn buik,waar ik echter nooit last mee heb gehad.

  Hoop echt dat ik het vol kan houden deze manier van eten.

  grtjs van Marielle

 22. Stella

  Ik zit nog op school dus ik ben savonds afhankelijk van wat mijn ouders koken. En die zeggen dat fruit een goed tussendoortje is maar van wat ik lees zitten daar juist calorieën in. Wat zouden dan wel goeie tussendoortjes zijn en wat is precies een goed ontbijt is dat nou juist muesli of boterhammen of wat kwark. Ik weet het nooit zo goed. Hebben jullie Tips voor mij ik wil heel graag wat gewicht en vet verliezen! Alvast bedankt!

  • Nadia Bievinck

   Hoi Stella,

   Ik snap dat je afhankelijk van je ouders bent. Misschien kun je het bespreken met je ouders dat je graag af wilt vallen en of jullie gezondere avondmaaltijden kunnen eten (mochten die nu ongezond zijn of gezonder kunnen). Fruit bevat suikers maar in mindere maten dan bijv. een koekje. In alle producten bevinden zich kcal behalve in water/thee. Je zult deze niet kunnen ontwijken. Ik zou je adviseren om eerder te kiezen voor een banaantje dan voor een pakje met koekjes. In principe is magere kwark met muesli een prima ontbijt. Je kunt er ook voor kiezen om een boterham te eten in de ochtend met bijv. jam en anders kipfilet.
   Ik hoop dat je hiermee verder kunt.

   Doeii, Nadia

 23. Mario

  Mijn grootste probleem is mijn buikvet. De rest van mijn lichaam (billen, armen, …) zijn helemaal niet vet. Ik doe heel veel powertraining en cardio, maar toch gaat het buikvet (eigenlijk helemaal rond mijn taille) héél moeilijk of niet weg. Heb ook altijd een opgeblazen maag, zelfs ’s morgens al als ik een klein ontbijt eet. Ik drink al 3 maanden geen alcohol meer (behalve 1 whisky-colaatje om de twee weken…). Door de powertraining ben ik wel gespierd, maar door mijn te dikke taille heb ik niet echt een mooi lichaam. Ik ga je tips zeker eens volgen en zien of ik resultaten boek.

  • Hanneke

   Hey Mario,

   Wat lastig dat je last hebt van buikvet. Wat ik wel erg goed vind is dat je veel probeert te sporten.
   Ik zag staan dat je de tips bent gaan volgen. Hoe is het gegaan? Heeft het (zoals je hoopte) resultaten geboekt?
   Ik hoor het graag,

   Hanneke

 24. Danny

  Goedendag,

  Ik lees dat een eiwitrijk dieet dus goed is om buik(vet) te verliezen en weinig koolhydraten te eten. Nu ben ik een duursporter, lange afstanden hardlopen/fietsen en zwemmen. Hoe doen we dit ik heb immers koolhydraten nodig?

  Vriendelijke groet,

  Danny

  • Hanneke

   Hoi Danny,

   Je hebt gelijk dat zeker jij als duursporter voldoende koolhydraten nodig hebt, maar daarnaast zijn eiwitten zeker voor het behoud van jouw spieren ook erg belangrijk.
   Wat ik jou zou adviseren is; eet voldoende eiwitten maar vergeet zeker de koolhydraten niet, want deze heb jij nodig wanneer je veel sport.

   Groetjes, Hanneke

 25. Katrien Evens

  Ik heb vorige dinsdag contact opgenomen en gisteren ontving ik al een poeder Juice PLUS + Complete in poedervorm en in tabletjes. Nu is mijn vraag of ik daar direkt mee mocht beginnen. Krijg ik hierdoor ook een plattere buik.

  Katrien

  • Hanneke

   Hee Hee,

   Ik zie dat je een tijdje geleden een berichtje hebt gestuurd over de poeder Juice Plus + Complete in poedervorm en in tabletjes.
   Ben je daar al mee begonnen?
   Per persoon verschilt het waar je het snelste afvalt. Persoonlijk als ik afval merk ik dit wel bij mijn buik en later ook bij mijn benen, terwijl iemand anders weer sneller bij de bovenbenen afvalt en later bij de buik. Ik hoop dat het (als je gestart bent) je geholpen heeft om af te vallen.
   Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat en hoe het dieet jouw bevallen is.

   Groetjes, Hanneke

 26. Lina

  Hallo ik ben nu 13 jaar en ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer hongerkrijg maar ik word ook steeds iets dikker wat kan ik hier tegen doen

  • Hanneke

   Hoi Lina,

   Wanneer je honger hebt is het belangrijk dat je wel blijft eten, maar dan voornamelijk gezonde producten.
   Je lichaam heeft energie nodig, wanneer je minder gaat eten, gaat je lichaam uiteindelijk veel voeding die je erna eet opslaan, waardoor je aan kunt komen.
   Probeer om de 2 uur iets te eten. Bijvoorbeeld eerst een gezond ontbijt, daarna een stukje fruit, gezonde lunch, stukje fruit, avondmaaltijd en eventueel nog een bakje magere yoghurt of kwark voor het slapen gaan.
   Ik hoop dat je hier wat mee kunt,

   Groetjes, Hanneke