Playstation, het is voor ouders een ergernis en voor elke jongere een van de meest ideale apparaten om zich op te vermaken. Toch denken ouders altijd dat het een slecht apparaat is en zal blijven, maar wat als de jongeren kunnen losgaan, bewegen en zweten terwijl ze aan het gamen zijn? In dit artikel ga ik wat meer vertellen over verschillende spellen, waar de kinderen moeten bewegen om het spel te kunnen spelen, wat voor sportspellen er überhaupt te spelen zijn en hoe je fitness met de Playstation 4 kan toepassen aan een levensstijl.

Wat is een PS4 precies?

Een Playstation 4, is de opvolger van de PlayStation 3. De maker van deze spelcomputer is Sony Interactive Entertainment. Er zijn al meer dan drieënzeventigmiljoen consoles verkocht. De spellen die beschikbaar zijn voor de PS4 liggen tussen €0,- en de €80,- euro.

De kosten van een PS4 verschilt ook per console dat je koopt. De kosten van een PS4 zelf zijn rond de €200 euro, terwijl een PS4 slim zo’n €300,- kost en een PS4 Pro zo’n €400,-. Als je een VR set wilt kopen met daarbij een voucher om een VR spellen te kunnen spelen betaal je hier nog maar zo’n €300,- euro voor.

Just dance

Dit is misschien wel één van de meest bekende sportspellen in de wereld. Laat de danser of danseres los in jezelf. Dit jaar is het weer terug gekomen na een tijdelijke afwezigheid, een spel wat meer dan drieënzestigmiljoen keer is verkocht! Naast zoveel verkochte exemplaren zijn er ook ruim honderdtienmiljoen mensen die van het dansen genieten! Wilt je jouw kind ook laten bewegen, afvallen en genieten thuis? Kies dan voor het spel Just Dance, in combinatie met een PS4 en alleen een smartphone kun je oneindig plezier ermee hebben! De liedjes zijn nieuw, hip en bekender dan ooit, weer 40 nieuwe liedjes waaronder Bruno Mars, Clean Bandit en Sean Paul hoort!

VR-games

Virtual realiteit is ook een interessante optie op in beweging te komen tijdens het gamen met een PlayStation 4. Zo zijn er verschillende soorten sport games waar jij als gamer, ook echt de personage bent in de game. Zo zijn er schietgames waar jezelf moet herladen, schuilen, weg moet duiken en eigenlijk de bewegingen zelf moet doen. Natuurlijk is dit een stuk minder dan Just Dance omdat je niet in een ruimte bent waar je ook als persoon zelf kan rondlopen, maar het geeft wel meer beweging en je kan natuurlijk ook wellicht dan wat kilo’s er mee afvallen. Zeker als je het intensief zelf neemt en veel uitvoert. Ook zijn er racespellen beschikbaar waar je jouw kind al kennis mee zou kunnen laten maken met hoe het is om in een auto/raceauto te zitten. Wellicht ontdek je dan wel dat jouw kind de nieuwe Max Verstappen zou kunnen worden.

Sportspellen

Naast dat jezelf kan bewegen bij Just Dance, kan je met VR spellen ook voor een deel de bewegingen zelf uitvoeren. Dit is wel anders als bij de meeste sportspellen. Maar alsnog kan het mensen motiveren om te gaan sporten. Zo is er FIFA 18, het grootste voetbalspel ter wereld. Naast voetbal zijn er natuurlijk ook basketbal, honkbal, boks en nog veel meer spellen die met sport te maken hebben.

 

Geef een reactie