Behandeling

Afvallen kan op veel manieren. Er zijn ontelbare diëten en oefeningen die je kan doen om ervoor te zorgen dat je afvalt. Als je plaatselijk wil afvallen, is het algemeen bekend dat je liposuctie kan laten doen, waarbij je het overtollige vet laat wegzuigen. Tegenwoordig is er echter geen ingreep nodig waarbij gesneden moet worden. Doormiddel van lasers of koeling zou ervoor gezorgd worden dat je plaatselijk vet verliest. Hoe dat werkt en of het ook echt werkt, bespreken we hieronder.

Vet laten bevriezen

Officieel heet deze manier van behandelen: Cryolipolyse. Deze behandeling is ideaal als je snel af wil vallen op een bepaalde plek zoals je buik of je armen. Er wordt een kap over het gebied waarin je vet wil verliezen gezet. Daarna zuigt de kap het betreffende gebied vacuüm en wordt de temperatuur omlaag gebracht tot maximaal 2 graden Celsius. Bij deze temperatuur gaan vetcellen kapot.

Na de behandeling

Het duurt 3 tot 4 maanden voordat je het definitieve resultaat ziet. Dit komt omdat de vetcellen ook na de behandeling nog kapotgaan. Daarnaast kan het zijn dat je direct na de behandeling last hebt van kleine zwellingen. Deze zullen gelukkig snel wegtrekken. Het resultaat kan daarom het beste 3 tot 4 maanden na de behandeling gemeten worden. Op deze manier val je dus af zonder er zelf enige moeite voor te doen. Je zou het beste een gezond dieet kunnen volgen in de periode na de behandeling om tot een optimaal resultaat te komen. Veel water drinken helpt bijvoorbeeld om de afvalstoffen die zijn vrijgekomen, af te voeren. U zal na deze behandeling geen 10 kilo kwijt zijn, maar het is wel een mooie manier om plaatselijk gewicht te verliezen.

Werkt het nou echt?

Aan leuke verkooppraatjes heb je natuurlijk niks en wij begrijpen ook dat je geen zin hebt om het hele internet af te struinen naar de waarheid. Daarom hebben wij dit voor je gedaan! Wat blijkt? Het werkt echt. Wel moet je de behandeling bij een betrouwbaar bedrijf laten doen. Er zijn veel bedrijven die goedkope namaakmachines hebben. Deze machines werken helaas niet. Let dus voordat je een behandeling laat uitvoeren goed op de recensies van een bedrijf en begrijp dat een behandeling niet goedkoop kan zijn. Een enkele behandeling kost ongeveer 500 euro. Dit is een flinke prijs maar dan heeft u wel een resultaat waar u zelf niets voor hoeft te doen. Bij een behandeling krijg je aanvullend een intakegesprek waarin je doelen en medische achtergrond worden besproken. Ook krijg je een massage en wordt er 3 maanden na de behandeling door een specialist bekeken wat het resultaat is. Plaatselijk afvallen is met deze behandeling mogelijk in kleine mate.

Laserbehandelingen

Voordat je de behandeling volgt moet je een week lang een detox-dieet volgen. Hierbij moet je vooral veel drinken om het lichaam te ontgiften. Daarna volgen binnen 2 weken, 6 behandelingen.  Voor de laserbehandeling kies je het gebied of de gebieden waarin je af wil vallen. Hierop wordt een laserlamp geplaatst die de vetcellen verhit en vervolgens afkoelt om het draaglijk te maken. Door deze behandeling komt er een gaatje in ongeveer 24% van de vetcellen. Dit zorgt ervoor dat het vet uit de cel loopt.

Na de behandeling

Het zou vier weken duren voordat je het optimale resultaat kunt zien. In de vierde week moet je weer het detox dieet volgen van de week voor de behandelingen. Dit komt omdat de lever het vet dat uit de vetcellen is gekomen, af moet voeren. Het helpt om dan veel te drinken. Ook is het de bedoeling dat je gezond blijft eten en sport gedurende de 4 weken, en erna. Anders vullen de leeggelopen vetcellen zich weer met vet.

Werkt het nou echt?

Wij raden het af om doormiddel van laserbehandelingen af te vallen. Er zijn veel negatieve recensies van mensen en er is zelfs een stuk over geschreven door Radar. Veel mensen die deze behandeling hebben gevolgd zeggen in plaats van vet, vooral veel geld te zijn kwijtgeraakt. Een behandeling kost tussen de 1200 en 2000 euro. Het zou dus zonde zijn om dit uit te geven aan een behandeling die niet werkt. Daarnaast lijken de websites zichzelf al in te dekken door te zeggen dat je wel moet blijven sporten en diëten. Die behandeling doe je nou juist omdat je snel plaatselijk vet wil verbranden zonder er zelf iets voor te hoeven doen. Plaatselijk afvallen is met deze behandeling niet mogelijk

Behandeling, ja of nee?

Al met al denken wij door de positieve bewijzen dat bevriezen van vet wel zin heeft, maar de laserbehandeling niet. Over de Cryolipolyse zijn wetenschappelijke onderzoeken te vinden die bewijzen dat het echt werkt. Natuurlijk kan je nu niet ineens hele taarten eten want dan zit het er net zo snel weer aan. Wel werkt het dus echt als je een behandeling volgt bij een goede salon die de officiële apparatuur heeft. De laserbehandeling klinkt helaas als onzin. Er zijn geen bewijzen te vinden waarmee kan worden nagetrokken of het ook echt werkt. Sterker nog, er is veel negatiefs te vinden over laserbehandelingen. Wij raden die behandeling daarom ook af. Daarnaast moet je bij die behandeling zelf streng diëten en sporten. Dan kan je volgens ons net zo goed een Timfit Afslankprogramma volgen waarbij je op een gezonde, makkelijke en snelle manier gewicht verliest. Dat is goedkoper en kost nog minder moeite ook.

Geef een reactie