gezond diner

Je bent op dieet, dat is al moeilijk zat. Dan nodigen je vriendinnen je ook nog uit om een hapje te gaan eten bij je favoriete restaurant, en jij moet nee zeggen omdat je op dieet bent! Toch? Nee natuurlijk niet! Je mag gerust uiteten gaan, alleen je moet opletten wat je eet. Wij leggen je in deze blog uit hoe je met een gerust hart uiteten kunt gaan, zonder dat je daar een schuldgevoel aan overhoudt.

Wees voorbereid

Goed voorbereid zijn is altijd fijn. Hieronder noemen we 5 manieren op waardoor jij rustig uiteten kan gaan, zonder dat je anderen tot last bent en eeuwen doet over je bestelling.

  • Zoek eerst op welke producten er binnen jouw dieet vallen, dan kan je een betere keuze maken als je de menukaart voor je hebt. Als je geen specifiek dieet volgt maar bewust om wil gaan met je voeding, kies dan voor zoveel mogelijk pure producten. Een koolhydraatarm- of paleodieet heeft daar veel overlap mee. Kijk voor inspiratie even op die pagina’s.
  • Bekijk op het internet de menukaart. Dan kan je vooraf al besluiten wat je gaat eten. Je hoeft niet bang te zijn dat er helemaal niets voor je op de kaart staat, want tegenwoordig is gezondheid een trend. Ook wordt er steeds meer rekening gehouden met vegetariërs en veganisten, die voornamelijk groenten eten.
  • Als er nou echt maar heel weinig keuze voor jou is, stel dan zelf een leuk restaurant voor om een hapje te gaan eten. Je vrienden of vriendinnen vinden het vast niet erg om jou te steunen en zo eten ze zelf misschien ook wat gezonder.
  • Vertel degenen waarmee je gaat eten dat je een dieet volgt. Op die manier hoef je geen moeilijke vragen te beantwoorden tijdens het eten en krijg je geen opmerkingen over waarom jij ‘konijnenvoer’ eet. Je vrienden of vriendinnen horen jou te steunen in dit proces en dat zullen ze vast ook doen. Misschien inspireer je ze zelfs wel om zelf wat gezonder te gaan eten.
  • Een andere optie is als ontbijt en lunch een maaltijdvervanger nemen. Wij raden bijvoorbeeld het TimFit afslankdieet aan. Hierbij drink je eiwitshakes met veel vitaminen, mineralen en alle voedingsvezels die je nodig hebt. Dit zijn oprecht voedzame, gezonde shakes waarbij je geen extra voedingssupplementen hoeft te nemen. Doe je dit, dan kan je s ’avonds uiteten en hoef je je daar niet schuldig over te voelen. Al betekent dit niet dat je nu ineens bergen friet mag eten, houd het wel gezond.

Laat je niet meeslepen

Kom vooral voor jezelf op. Ach één frietje kan toch wel? Nee, want dat smaakt altijd naar meer en zo maak je het jezelf alleen maar moeilijk. Jij hebt de bewuste keuze gemaakt om bezig te zijn met je gezondheid, daar mag je trots op zijn. Houd dan ook voet bij stuk als het gaat om het volgen van je dieet of levensstijl. Als je hier duidelijk in bent zullen je vrienden vast na een keer niet nog een keer aan je vragen om van je dieet af te wijken.

Wat ga je bestellen

Laat je daarnaast niet beïnvloeden door wat er op de kaart staat. Het is geen probleem om te vragen of je groente mag bij je vlees in plaats van patat. Kies er eveneens voor om sauzen apart te vragen omdat deze vaak erg vet zijn en veel suiker bevatten. Door de saus apart te vragen heb je een lekkere maaltijd, maar kan je zelf doseren. Op die manier neem je automatisch minder omdat je er meer bewust van bent wat je eet.

Dezelfde truc kan je toepassen als je een salade besteld. Veel mensen denken dat een salade automatisch gezond is omdat er veel groente in zit. Dit is echter niet het geval. Veel saladedressing is erg vet en dus helemaal niet zo slank. Vraag bij je salade dus de dressing apart om daarmee te kunnen doseren. Let eveneens op met salades waar bijvoorbeeld spekjes of stukken aardappel in zitten. Dit zijn producten met veel calorieën en deze kan je beter vermijden. Pastasalades zijn een ander voorbeeld van verraderlijke salades. De pasta die erin zit is vaak niet volkoren en de ‘salade’ bestaat voor het grootste gedeelte uit pasta. Een pastasalade die wel slank is, is een salade met een beetje volkorenpasta.

Het nemen van een voor- en nagerecht raden wij af. De porties in restaurants zijn vaak groot en daarmee meer dan genoeg. Daarnaast eet je thuis ook geen 3 gangendiner, dus waarom zou je dat nu wel doen? Na een hoofdgerecht is je maag gevuld. Alles wat je meer eet, zijn onnodige calorieën. Met al deze adviezen moet het zeker goedkomen. Bel dus vooral je vrienden of vriendinnen op en ga een hapje met ze eten!

Geef een reactie