Ben jij bang dat de weegschaal spontaan uit elkaar knalt wanneer jij erop gaat staan? Heb je een kast vol kleding die niet meer past? Heb je veel plannen gemaakt maar te weinig energie om het huis te verlaten? Dan ben je waarschijnlijk toe aan een dieet. Nee wacht, sluit het venster niet, we gaan je op deze pagina geen complexen aanpraten, of diëten verkopen waar je even mee zult afvallen om vervolgens nog dikker te worden. We geven je liever praktisch en transparant advies over het eiwitrijk dieet, ook wel proteïne dieet genoemd. Waarom een eiwitdieet en niet één van die andere super diëten? Wat is een eiwitdieet eigenlijk, en waarom ga je het met een proteïne dieet wél halen? Dat lees je allemaal op deze pagina!

Na uitvoerig vergelijken zijn we uitgekomen op het TimFit eiwitdieet. Bekijk direct de informatie, of lees verder waarom dit eiwitdieet volgens onze experts het beste resultaat geeft.

LET OP: TIJDELIJKE EXCLUSIEVE KORTING VAN € 60,- VIA ONDERSTAANDE LINK

*Klik hier om direct te profiteren van deze aanbieding. Ga direct naar de (exclusieve) kortingspagina van TimFit.nl en ontvang een maanddieet voor € 99,- in plaats van € 159,-.

Wat is een eiwitdieet?

Een eiwitdieet is een dieet op basis van eiwitten, dat spreekt uiteraard voor zich. voordat we met moeilijke termen gaan smijten waar jouw hoofd van zal tollen beginnen we met deze open deur. Jouw lichaam is een complexe machine die verschillende bouwstoffen moet verwerken om je gezond en fit te houden. Daarbij zijn alle bouwstoffen van belang zoals koolhydraten, vezels, vitamines en uiteraard ook eiwitten. Bij een eiwitrijk dieet zul je meer eiwitten binnen krijgen, en minder koolhydraten. Dat is in basis het hele… nou ja eiereten dus. Een eiwitdieet wordt ook wel een proteïne dieet genoemd, dat is eigenlijk een betere benaming omdat het meer betekent dan elke dag Pasen vieren. Eiwitten zitten namelijk in veel meer voedingswaren waaronder vlees, vis, zuivelproducten, groente, bonen en nog veel meer.

Bij een eiwitrijk dieet zul je meer eiwitten binnen krijgen, en minder koolhydraten.

Wat zijn eiwitten?

Je kunt de vraag “wat is een eiwitdieet” uiteraard niet beantwoorden zonder te begrijpen wat eiwitten zijn. Als je begrijpt welke functie eiwitten vervullen, zul je ook doorzien waarom een eiwitrijk dieet je kan helpen met afvallen, en beter nog; het gewicht eraf houden! Let op; nu komen de ingewikkelde termen, maar we zullen het zo duidelijk mogelijk houden. Eiwitten worden ook wel proteïnen genoemd, dat is een klasse van biologische moleculen. Deze bestaan uit polymere ketens van aminozuren, deze ketens worden verbonden middels peptidebindingen. En polypeptiden bestaan weer uit een lange keten van aminozuren die met elkaar in verband staan. Wanneer polypeptiden ruimtelijk worden opgevouwen ontstaan er interacties tussen de atomen. En dan spreken we van proteïne.

Je merkt al dat de vraag “wat zijn eiwitten” vooral nieuwe vragen oproept. Wat is de functie van proteïnen en hoe kun je hiermee afvallen? De complexiteit van eiwitten is de sleutel naar het succes van een eiwitdieet.

Wat doen eiwitten in je lichaam?

Nu we weten wat proteïnen zijn, zullen we enkele functies opnoemen die eiwitten vervullen in het menselijk lichaam:

 • Chemische reacties: Jouw lichaam is een wandelende nucleaire fabriek, veel eiwitten in het lichaam katalyseren bepaalde chemische reacties. We noemen deze eiwitten enzymen. En die enzymen zorgen voor jouw stofwisseling, ze spelen een cruciale rol bij het omzetten van bouwstoffen en energie.
 • Dynamische Structuren: Het is een levendige boel in je lichaam, eiwitten vervullen een belangrijke rol bij het in stand houden van verschillende dynamische structuren waarvan het cytoskelet een voorbeeld is. Hierdoor kunnen cellen van vorm veranderen, en het zorgt daarnaast ook voor de celdeling.
 • Transporteren: Stoffen moeten door het lichaam vervoerd worden naar de cellen toe, en weer terug. Dat wordt deels door eiwitten uitgevoerd via het cytoskelet.
 • Communiceren van cellen: Een cel staat uiteraard niet op zichzelf, sommige proteïnen zijn hormonen die cellen op afstand met elkaar laten communiceren. De receptoren zorgen dat cellen kunnen communiceren met de omgeving. Hiervoor bestaan speciale signaaleiwitten.

eiwitten-lichaam

Dit zijn slechts enkele taken die proteïnen vervullen in ons lichaam, je ziet nu hoeveel werk deze eiwitten moeten uitvoeren. Niet alleen zorgt een eiwitrijk dieet voor een optimale gezondheid, door de vrijkomende energie en verbranding kun je er ook mee afvallen.

Lees onze ervaring of Bestel hét eiwitdieet voor 2018

Wat is een proteïne dieet?

Wat is het verschil tussen een eiwitdieet en een proteïne dieet? Heel eenvoudig, een proteïne dieet is hetzelfde als een eiwitdieet. Is het echt zo eenvoudig? Jazeker, eiwitten en proteïnen zijn precies hetzelfde, alleen hebben we er in de Nederlandse taal twee woorden voor bedacht. Hierdoor ontstaat ook vaak de verwarring dat eiwit als bouwstof in verband wordt gebracht met eiwit in eieren. Enerzijds zitten er inderdaad behoorlijk wat eiwitten in eieren, anderzijds zijn er tientallen producten die ook enorm veel eiwitten bevatten, zelfs meer dan eieren. Een proteïne dieet is dus precies hetzelfde als een eiwit dieet, alleen de naam is anders. Dat betekent overigens niet dat elk proteïne dieet hetzelfde is, daarin zijn juist veel verschillen. Zo bevatten de maaltijdvervangers van TimFit vaak het dubbele aantal proteïnen in vergelijking met andere afslankproducten.

Waarom zou je een eiwitdieet volgen?

Je weet nu wat eiwitten zijn, je weet ook hoe ze werken en welke taken proteïnen vervullen in jouw lichaam. Maar waarom zou je een eiwitdieet volgen? Voordat je start met een proteïne dieet of een andere methode van afvallen moet je eerst bepalen waarom je met een dieet begint. Hier zijn de meest voorkomende redenen om een eiwitrijk dieet te volgen:

 • Kleding past niet meer: Het kan heel frustrerend zijn wanneer jouw favoriete jurk of pantalon niet meer past. Heb je de wasmachine te heet ingesteld? Ooit zul je moeten erkennen dat je gewoon bent aangekomen, er zijn wat kilo’s bijgekomen die jouw slanke figuur hebben veranderd. Dan is het een esthetische keuze om af te vallen, of je hebt geen geld om een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen!
 • Te weinig energie: Als de trap op kantoor net zo uitdagend is als het beklimmen van de Mount Everest heb je te weinig energie. Je merkt het steeds vaker bij relatief kleine inspanningen. Komt het door de leeftijd, jouw gewicht of een combinatie van beiden? Door een aantal kilo’s af te vallen krijg je die energie weer terug. Je gaat ook niet de marathon lopen met met dertig zakken suiker op je rug.
 • Gezondheidsklachten: Wanneer je chronische klachten hebt moet je niet zomaar met een eiwitdieet beginnen, maar dan klop je eerst aan bij de huisarts. Toch zijn er veel gezondheidsproblemen die direct in verband staan met overgewicht zoals diabetes en gewrichtsklachten. Enkele kilo’s afvallen kan jouw lichaam al voor een groot deel ontlasten. Het eiwitdieet is geen wondermiddel, het kan wel een enorm effectief hulpmiddel zijn om gezond te worden én te blijven.
 • Afvallen met behoud van energie: Als je veel leest over afvallen heb je ongetwijfeld ook gelezen over het ketose dieet. Dan eet je heel weinig zodat jouw vetreserves worden aangesproken. Maar de meeste mensen realiseren zich niet dat ketose eerst jouw spierweefsel zal verbranden, en die lege vetcellen wachten tot het moment dat er weer nieuwe energie binnenkomt en zullen die juist vasthouden. Dat staat nog los van alle belangrijke bouwstoffen die je niet binnenkrijgt. Met het eiwitdieet krijg je alles binnen wat jouw lichaam nodig heeft om gezond te blijven, en jouw energie te bewaren.

Bij het TimFit eiwitdieet wordt veel aandacht besteed aan gevarieerde voeding waarbij je alle essentiële bouwstoffen binnenkrijgt. Alleen door verstandig af te vallen zul je langdurig op gewicht blijven.

Lees onze ervaring of Bestel hét eiwitdieet voor 2018

Waarom werkt een eiwitdieet?

Waarschijnlijk herken je bovenstaande redenen om een dieet te volgen wel. Maar waarom een eiwitdieet volgen en niet één van de andere diëten? We kunnen een lijstje maken met andere diëten en daar de nadelen van opsommen, wij vinden het beter om op basis van het proteïne dieet de sterke punten te benadrukken. Daarbij zullen we terloops enkele alternatieven noemen om de verschillen aan te illustreren.

1. Je krijgt minder calorieën binnen

Veel overgewicht ontstaat door teveel calorieën die in je lichaam komen, zo eenvoudig is het gewoon. Wat er niet aankomt hoeft er immers ook niet af. Bij het TimFit dieet wordt er gebruik gemaakt van de bekende combinatie afslank shakes en maaltijdrepen, maar wel met een verschil ten opzichte van andere eiwitrijke diëten. In de eerste fase zul je de (meeste) maaltijden vervangen door shakes en repen om jouw calorie inname te verminderen en reguleren. In de volgende fase ga je dit combineren met meer normale, verantwoorde maaltijden en in de laatste fase kun je zonder maaltijdvervangers op gewicht blijven. Hoewel het aantal calorieën verlaagd wordt krijg je wel de benodigde voedingstoffen binnen, je raakt niet in ketose waardoor jouw spiermassa niet wordt aangetast.

2. Eiwitrijk voedsel voorkomt hongergevoel

Heb je de uitleg over de werking van proteïnen helemaal gelezen? Een groot verschil tussen koolhydraten en proteïnen is de complexiteit. Koolhydraten ofwel suikers worden zeer snel in het bloed opgenomen, vandaar ook die dextrose snoepjes en energie dranken die volgepropt zijn met suikers. Proteïnen breken veel langzamer af waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt, je hebt dus minder snel honger. Je kent die dagen wel, dat je na een restaurantbezoek helemaal stampvol zit van frietjes, spaghetti of rijst, en na een uurtje of twee heb je weer honger. Dat komt dus door de koolhydraten. Helaas zijn we niet allemaal topsporters, bij de meeste mensen worden deze snelle verbranders niet omgezet in energie, maar opgeslagen in de vetcellen als reserve. Bij een eiwitrijk dieet heb je minder honger, en daarmee ook veel minder behoefte aan snacks tussendoor.

3. Blijvend resultaat met een eiwitdieet

Afvallen is niet moeilijk, op gewicht blijven wel. Als je een maand lang alleen water en thee zonder suiker drinkt zul je snel kilo’s afvallen. Zelfs tientallen kilo’s gewicht verliezen is een makkie zolang je die maagkrampen, slechte adem en vlekken voor ogen kunt doorstaan. Maar op het moment dat je weer “normaal” gaat eten komt dat gewicht terug, sneller dan voorheen en meer dan ooit. Jouw lichaam houdt namelijk niet van afvallen, en zal nieuwe energie opslaan in de vetcellen. Want jouw lichaam is bang dat er weer een periode van schaarste komt, daarmee wordt afvallen elke cyclus moeilijker dan de vorige keer. Het eiwitdieet werkt niet op basis van uithongeren, toch moet je oppassen. We zien bij het TimFit dieet dat er een afbouwperiode in het programma is opgenomen waarbij je langzaam een normaal voedingspatroon aanleert, zo is er geen schok in jouw systeem. Een eiwitrijk dieet volgen is vooral ook een nieuwe leefstijl aanmeten die je ook echt vol kunt houden.

Bevat een eiwitdieet alleen eiwitshakes?

Het is een veelvoorkomend misverstand dat een eiwitdieet alleen bestaat uit eiwitshakes. Hoewel de bekende eiwitshake inderdaad een onderdeel is binnen een succesvol eiwitrijk dieet, is dat niet het enige wat je mag nuttigen. In de afslankfase zal de proteïne shake een belangrijke rol spelen bij het afvallen, toch is het ook van belang dat je blijft eten. Niet alleen voor de voedingsstoffen, die horen reeds in de eiwitshake aanwezig te zijn, maar ook om een ritme aan te wennen en te blijven genieten van een smakelijke maaltijd. Eiwitpoeder kan je ver brengen, maar dat is zeker niet het enige aspect bij een goed eiwitdieet.

Eiwitpoeder

Een milkshake die je in de snackbar koopt wordt vaak deels gemaakt op basis van eiwitpoeder, en die zijn heel populair! Wanneer het een proteïne shake genoemd wordt klinkt het direct een stuk minder aantrekkelijk. De samenstelling van de fast food milkshake is uiteraard behoorlijk anders dan de samenstelling van een eiwitshake. Het suikergehalte is daarbij het meest opvallende verschil. Daarnaast wordt een proteïne shake helemaal afgestemd op het verschaffen van de juiste voedingswaarden, terwijl een milkshake alleen “lekker” hoeft te zijn. Een goede eiwitshake vervangt een complete maaltijd, denk aan een bord met aardappels, groente en een stukje vlees die in de blender tot een shake wordt gemixed. Toch is het niet zo eenvoudig, op basis van eiwitpoeder en uitgekiende supplementen wordt een proteïne shake ontwikkeld die naast eiwitten ook alle andere bouwstoffen bevat in de juiste verhoudingen. En dat is veel beter af te meten in een eiwit shake dan met een stukje vlees, wat steeds nét iets anders is qua samenstelling.

Smakelijk eten bij het avondmaal

Bij het TimFit programma zul je vanaf de eerste fase ook genieten van een heerlijk diner met “vast” voedsel. Dat is niet alleen lekker, er wordt daarmee ook een bewustzijn gecreëerd wat betreft gezond en verantwoord koken. Uiteindelijk zul je het aantal shakes gaandeweg afbouwen, en meer normale gerechten gaan nuttigen. Jouw maag vindt het ook prettig om verse producten binnen te krijgen, en de ervaring van eerlijke en heerlijke producten eten is ook goed voor de bovenkamer. Bij diëten draait alles om balans, je moet lichamelijk en mentaal in balans blijven en stap voor stap werken aan een nieuwe en gezonde leefstijl.

Lees onze ervaring of Bestel hét eiwitdieet voor 2018

Voedingslijst: eiwitrijk voedsel

Je zult niet de rest van je leven eiwitshakes drinken, een gezonde leefstijl op basis van eiwitrijk voedsel zorgt ervoor dat je niet alleen kilo’s zult verliezen, je zult ook voorkomen dat ze niet meer terugkomen. Waar zitten eiwitten in? Onderstaand vind je een lijst met eiwitrijke producten, op basis daarvan kun je heerlijke en voedzame gerechten maken waar je niet dik van wordt. Eiwitrijk eten is niet alleen gezond, het kan ook heel erg lekker zijn!

Voedingslijst met eiwitproducten

Laten we beginnen met een voedingslijst van eiwitrijk eten, hiermee kun je de basis leggen voor gezonde gerechten waarmee je niet alleen zult afvallen, maar ook van zult genieten:

eiwitdieet-afvallen

Waar zitten eiwitten in?

Dit is een kort lijstje van populaire producten met veel eiwitten:

 • Rundvlees
 • Varkensvlees
 • Gevogelte
 • Vis
 • Kaas
 • Kwark
 • Eieren
 • Sojabonen
 • Tofu
 • Tempeh
 • Lupine
 • Edamame
 • Linzen
 • Quinoa
 • Amaranth
 • Couscous
 • Havermout
 • Pinda’s
 • Hennepzaad
 • Zonnebloempitten
 • Taugé
 • Spruiten
 • Boerenkool
Uiteraard mogen er nog veel meer producten op jouw boodschappenlijstje voorkomen, wanneer je snel wilt afvallen zul je wel brood, rijst en pasta gerechten uit jouw voedingspatroon moeten schrappen. Dat zijn koolhydraatrijke producten die snelle suikers leveren. Van een “gezond” spelt broodje zul je niet op wonderbaarlijke wijze afvallen omdat hier nog steeds teveel koolhydraten in zitten. Hoe je het ook noemt; geraffineerde suiker, rietsuiker, glucose, fructose of dextrose, het zijn allemaal koolhydraten. Jouw verteringsstelsel kan geen etiketten lezen, die let alleen op de chemische samenstelling.

Dit zijn de hoofdcategorieën met eiwitrijk voedsel:

 • Vlees: Sommige diëten adviseren je vet vlees te consumeren omdat je dan sneller verzadigd raakt, toch krijg je stiekem veel calorieën binnen. Bij een eiwitdieet heeft mager vlees meestal de voorkeur, denk bijvoorbeeld aan rundvlees zoals biefstuk, rosbief of een tartaartje, varkenshaas is ook mogelijk en kipfilet biedt ook een uitstekende verhouding van bouwstoffen.
 • Vis: Hier zijn het wel vooral de vettere vissoorten die tevens ook veel eiwitten leveren zoals tonijn en makreel, gerookte zalm is ook zeker een aanrader.
 • Zuivel: Kaas bevat veel eiwitten, maar ook veel vet. Magere kwark is lekker als dessert, en ook als basis voor gezonde dips.
 • Eieren: Opvallend genoeg bieden eieren lang niet zoveel eiwitten als alternatieve producten zoals vlees, vis en noten. In eiwit zit dan weer weinig vet, en je kunt er heerlijke gerechten mee maken.

voeding-eiwitten

Je ziet dat bovenstaande categorieën allemaal dierlijke producten zijn. Betekent dit dat je als vegetariër of veganist geen eiwit dieet kan volgen? Je kunt wel degelijk een proteïne dieet inrichten op basis van vegetarische producten, veganistisch is ook mogelijk met enkele voedingssupplementen. Kijk maar eens naar deze categorieën:

 • Vleesvervangers: Tofu, met name de biologische variant biedt je veel mogelijkheden, het gehalte aan eiwitten is redelijk. Datzelfde geldt voor tempeh. De vega burgers bevatten wat minder proteïnen dan vlees maar toch behoorlijk veel, let wel op de calorieën. Om vegetarische vleesvervangers een betere smaak te geven worden er vaak vetten aan toegevoegd.
 • Bonen: Sojabonen en lupines bieden veel eiwitten en zijn een goed alternatief voor vlees wanneer je vegetariër bent. Andere soorten bonen hebben wat minder eiwitten, maar kunnen wel een deel uitmaken van een gezond voedingspatroon.
 • Groente: de meeste groente bieden niet zoveel eiwitten, maar omdat ze ook zeer weinig calorieën leveren kun je hier alle kanten mee uit. Daarnaast geven verse groenten je flink wat extra vocht wat de doorstroming zal bevorderen, en jouw huid laat stralen. De vitamines en mineralen tikken ook aan, al is dat gehalte minder dan ze vroeger vaak beweerden. Taugé is een uitstekende keuze, met name de groene groenten zoals boerenkool en broccoli zijn ook erg gezond.
 • Granen: De hippe quinoa scoort inderdaad goed op eiwitten, amaranth doet er niet veel voor onder. Havermout en couscous zijn ook goede bronnen van eiwitten.
 • Noten en zaden: Dit is een categorie waar de opmerking “geniet, maar met mate” van toepassing is door het vetgehalte, verder zijn noten en zaden een goede bron van eiwitten en andere belangrijke bouwstoffen. Denk aan hennepzaden, zonnebloempitten en pistachenoten. Met noten en zaden kun je salades ook extra lekker maken!

Lees onze ervaring of Bestel hét eiwitdieet voor 2018

Eiwitdieet recepten

Naast shakes en repen is eiwitrijke voeding van groot belang om op gewicht te blijven. Hier zijn een aantal eiwitrijke recepten waarmee je heerlijk eiwitrijk voedsel kunt bereiden.

Ontbijt recepten

Maak een eiwitrijk ontbijt met deze twee heerlijke eiwitrijke recepten:

Fruit kwark

Lekker én eenvoudig eiwitrijk voedsel, neem 200 gram volle kwark, 100 gram vers fruit en doe er 50 gram bessen bij. Heerlijk smullen!

Roereieren met feta kaas en tomaat

Een warm én vegetarisch ontbijt, klop drie eieren luchtig op, samen met een verse tomaat in kleine stukjes, een half uitje en 50 gram feta kaas. Roer het in de pan met een beetje olie en breng het op smaak met zout en peper.

Lunch recepten

Maak een eiwitrijke lunch met deze twee heerlijke eiwitrijke recepten:

Tonijnburger zonder brood

Eiwitrijk voedsel zonder de koolhydraten! Neem een blikje tonijn, meng het met een het eiwit van een gekookt ei, een halve kop haver erbij en maak er een burger van die je op een laag vuurtje rondom bakt. Als basis op het bordje neem je frisse sla en een halve gesneden paprika. Een lekkere dressing erbij en smullen maar!

Avocado ei met komkommer

Romig en fris tegelijk op basis van een kwart avocado die je op een klein sneetje toast smeert, bij voorkeur van speltbloem. Daar een gekookt ei in plakjes op, wat frisse schijfjes komkommer en daar overheen peper, zout en wat chili olie. Alweer een vegetarische optie dus.

Diner recepten

Maak een eiwitrijk diner met deze twee heerlijke eitwitrijke recepten:

Fris tartaartje met ei

Dit gerecht is niet geschikt voor jonge kinderen, senioren en zwangere vrouwen. Neem drie ons tartaar, vermeng het met een takje peterselie, een teentje knoflook en een gesnipperde augurk. Presenteer het met een rauw ei met hele dooier.

Garnalen in knoflook

Niet geschikt voor vampieren, het is wel eiwitrijk voedsel! Pel tien gamba’s, de staart en kop mogen blijven zitten. Die bak je in de pan met een beetje olijfolie, doe er gesnipperde peterselie en basilicum bij en sprenkel wat citroensap over het gerecht. Zo makkelijk? Zo makkelijk!

Je ziet het, je kunt een eiwitdieet volgen en toch heerlijk blijven eten!

Dagelijkse eiwitbehoefte

De aanbevolen eiwitinname van de meeste volwassenen ligt lager dan veel voedingsdeskundigen tegenwoordig adviseren. Met name voor gewichtsverlies blijkt de aanbevolen eiwitinname te laag om eenvoudig af te vallen. Als je een goed eiwitdieet volgt zul je niet snel een gezonde hoeveelheid eiwitten overschrijden, houd altijd in de gaten of jouw lichaam goed reageert op het dieet dat je volgt.

Hoeveelheid eiwitten per dag?

De normale hoeveelheid eiwitten per dag voor een volwassen vrouw ligt op 45 gram, voor mannen op 55 gram. Wanneer je wilt afvallen zul je meer eiwitten nodig hebben, dat geldt ook voor zwangere vrouwen, sporters, herstellend zieken, kinderen én senioren. Neem als uitgangspunt 25 tot 35 procent van het totale aantal calorieën per dag, of 1 tot 1,4 gram per kilogram lichaamsgewicht. Combineer dit met voldoende water. Wanneer je een nieraandoening hebt moet je eerst navraag doen bij de huisarts of specialist. Het is de bedoeling dat een eiwitdieet je gezonder maakt, als je er een slecht gevoel bij hebt moet je niet zomaar doorgaan met een dieet!

Voordelen eiwitdieet

Voordat je begint aan het eiwitdieet wil je uiteraard weten wat de voordelen zijn. Gewichtsverlies uiteraard, maar er zijn nog meer voordelen bij een eiwitdieet. Hier zijn de vijf voornaamste voordelen van een proteïne dieet:

1. Meer dan shakes, dus smakelijk eten

Gelukkig zijn er eiwitshakes in vele smaken, de proteïne shakes van TimFit smaken helemaal niet verkeerd. Toch gaat er niets boven een lekkere maaltijd met verse ingrediënten waar je met je gezin of vrienden heerlijk van kunt genieten. De maaltijdshakes en maaltijdvervangende repen bieden je vooral in de eerste fase veel houvast met afvallen, en maken het later eenvoudiger om op gewicht te blijven. Toch ligt het geheim in gebalanceerde voeding die ook smakelijk is, zo houd je het eiwitdieet langer vol.

2. Snel afvallen zonder sporten

Niet iedereen heeft tijd of zin om elke dag naar de sportschool te gaan. Met het eiwitdieet is dat gelukkig ook helemaal niet nodig. Je kunt snel afvallen zonder sporten, omdat je in de eerste fase minder calorieën binnenkrijgt dan voorheen. Daarnaast zul je meer energie verbranden, eiwitten brengen jouw interne verbrandingsmotor op gang waarmee je ook zonder intensief sporten kunt afvallen. Meer beweging is uiteraard nooit verkeerd, door de nieuwe energie die je dankzij het proteïne dieet zult krijgen stap je sneller op de fiets, en ga je in het weekend heerlijk ravotten in het park met je kinderen.

3. Spierbehoud voor een blijvend goed figuur

Er zijn diëten op de markt waarbij je snel veel kilo’s zult verliezen. Maar vaak is dat spiermassa, en niet jouw buikvet. Een eiwitdieet is geen afbraak dieet waarbij jouw lichaam wordt uitgehongerd, spieren zullen dan verbranden voordat de vetcellen aan de beurt zijn. Eiwitten zijn juist ideaal voor het verkrijgen van spiermassa, en dragen ook bij aan spierbehoud tijdens het afvalproces. Mocht je aan krachttraining doen is een eiwitdieet de beste manier om jouw spiermassa te vergroten, en omdat spieren ook weer veel energie verbruiken kun je vet verbranden.

4. Geen jojo effect, je blijft op gewicht

Het gevreesde jojo effect, de vicieuze cirkel waarin veel afvallers terecht komen ontstaat door jouw lichaam in verwarring te brengen. Te weinig eten, dan teveel eten en weer opnieuw. Bij een ketose dieet gaan jouw vetcellen in winterslaap, ze wachten tot er nieuwe energie binnenkomt. Vervolgens wordt alle energie in de vetcellen opgeslagen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken verbrand je niet de vetcellen, maar het vet in de cellen. De vetcellen wachten gewoon op nieuwe calorieën. Met een eiwitdieet heb je geen hongeraanvallen meer, en de vreetbuien zijn verleden tijd omdat je langer na de maaltijd een verzadigd gevoel zult behouden.

5. Online begeleiding, je staat er niet alleen voor!

Laten we voorop stellen dat ondersteuning vanuit jouw persoonlijke omgeving veel positieve invloed kan uitoefenen op jouw succes. Daarnaast is het prettig als je een beroep kunt doen op een consulent met verstand van zaken. Wanneer je het TimFit eiwitdieet volgt mag je ook geheel vrijblijvend contact opnemen met jouw persoonlijke TimFit consulent. Je staat er dus niet alleen voor, en je kunt jouw traject optimaal invulling geven. Je kunt weliswaar snel afvallen, voor jouw gevoel zal het nooit snel genoeg zijn. Met begeleiding per mail en telefoon heb je altijd iemand aan je zijde die je helpt met goede adviezen.

Lees onze ervaring of Bestel hét eiwitdieet voor 2018

Nadelen eiwitdieet

Kleven er ook nadelen aan het eiwitdieet? Zijn er gevaren bij een eiwitdieet? Het is heel verstandig om kritisch te zijn voor je begint met een nieuw dieet. Hoewel er normaal gesproken geen grote gevaren bij het eiwitdieet zijn, zijn er wel zaken om rekening mee te houden. Dit zijn de nadelen van een eiwitdieet die vaak genoemd worden:

1. Te weinig belangrijke voedingsstoffen

Wanneer je bepaalde voedingsmiddelen uit jouw dieet schrapt kun je ook een tekort krijgen aan belangrijke bouwstoffen. Met de shakes en maaltijdrepen binnen het TimFit systeem zul je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Zorg er wel voor dat je een gebalanceerd dieet weet vast te houden. Bij een eiwitdieet ligt bijvoorbeeld een tekort aan vezels op de loer omdat je vaak minder brood zult eten. Als je daar rekening mee houdt, en zorgt dat je alle bouwstoffen in de juiste verhoudingen tot je neemt is een eiwitdieet heel verantwoord. Kun je ook teveel eiwitten binnenkrijgen? Ja, dat kan, houd je daarom aan het schema zoals dit in het programma beschreven staat. Met name mensen die nierproblemen hebben moeten hier rekening mee houden.

2. Niet geschikt voor vegetariërs

Je hebt bij het lijstje eiwitrijke voeding al kunnen lezen dat er voldoende vegetarische alternatieven zijn binnen een eiwitrijk dieet. Toch moet je wel iets meer moeite doen omdat er zich in dierlijke producten nou eenmaal meer eiwitten bevinden, en van hogere kwaliteit. Dit geldt dubbel voor veganisten, zonder eieren en zuivel wordt het lastig om een eiwitdieet te volgen. Eigenlijk is het voor veganisten haast onmogelijk om zonder voedingssupplementen helemaal gezond te leven. Als je aan je gezondheid wilt werken en verantwoord wilt afvallen zul je wellicht tijdelijk wat concessies moeten maken in je eetpatroon.

3. Alleen maar shakes drinken is saai

Dat is een heel goed argument, je wilt niet de rest van je leven shakes drinken. Daar zijn we het dan ook helemaal mee eens. Gelukkig is het niet nodig om de rest van je leven als een astronaut te eten en te drinken, met het TimFit systeem begin je bijvoorbeeld direct al met een normaal diner, en later bouw je de maaltijdshakes verder af. Ook zijn er vaste maaltijdrepen die ook nog eens erg lekker zijn. Wees gerust, je hoeft niet alleen maar eiwit shakes te drinken.

4. Eiwitdieet is te duur

Dit is een absolute misvatting, het eiwitdieet is in principe niet duurder dan een standaard voedingspatroon. Mensen vergelijken de prijs van een maaltijdreep vaak met een reep chocolade, terwijl je het juist met een volledige maaltijd moet vergelijken. Als je de kosten voor de TimFit shakes telt kom je niet duurder uit dan normale voeding, vaak kom je zelfs goedkoper uit. Daarnaast spaar je ook veel tijd uit met koken waarmee je productiever kunt zijn gedurende de dag. Het is dus echt een fabeltje dat afvallen duur moet zijn, je kunt er zelfs geld mee besparen. En dan hebben we niet eens over al dat junkfood en snoepgoed dat je voortaan kunt laten staan omdat je er geen behoefte meer aan hebt.

Eiwitdieet ervaringen

Voordat je met een proteïne dieet gaat starten is het verstandig om eerst te controleren welke eiwitdieet ervaringen andere mensen hebben. Daarom hebben we vier mensen naar hun eiwitdieet ervaringen gevraagd. Herken jij deze situaties?

Saskia (38 jaar)

“Hoi, ik ben Saskia, 38 jaar en ik heb twee oogappels die mijn lust en mijn leven zijn. Na mijn eerste zwangerschap had ik moeite mijn extra kilo’s kwijt te raken, na de tweede had ik gewoon angst om op de weegschaal te gaan staan. Ik heb verschillende crash diëten geprobeerd maar na enkele maanden was ik weer terug bij af. Terwijl mijn kinderen groeide had ik steeds minder energie om ze bij te benen wat me veel verdriet gaf. Op aanraden van een vriendin ben ik begonnen met het eiwitdieet, en snel vlogen de kilo’s er vanaf. Maar dit keer had ik ook meer energie, en geen honger. Nu ben ik alweer bijna een jaar lang op gewicht, en ik doe in het park net zo enthousiast mee als mijn kinderen!”

Peter (56 jaar)

“Tot mijn 48e levensjaar heb ik altijd veel gesport. Toen kreeg ik een hernia en moest ik het plotseling rustig aan gaan doen. Ik had nooit zitvlees, maar dat kwam toen erg snel! Ik werd zwaarder en zwaarder, ik sliep steeds slechter en ik had helemaal geen energie meer. Omdat ik een compleet andere leefstijl had gekregen werden al mijn spieren omgezet in vet. Omdat ik dreigde in een depressie te komen heb ik de stap gemaakt om met proteïne shakes aan de slag te gaan. Door mijn ervaring van vroeger wist ik wel hoe dit soort middeltjes in elkaar steken. Eerst maakte ik ze zelf thuis, toen heb ik eens de TimFit shakes besteld omdat de samenstelling mij wel aanstond. Ondertussen ben ik ruim twintig kilo afgevallen en zit nu weer op een gezond gewicht. Ik hoef ook veel minder gewicht mee te sjouwen wat me goed bevalt.”

Mary-Ann (29 jaar)

“Ik heb heel mijn leven al geworsteld met mijn gewicht. Mijn hele familie was te dik, ik werd er op school ook mee gepest. Mijn moeder vertelde me altijd dat het in de genen zat, ondertussen heb ik wel geleerd dat het eten thuis ook zeker een rol heeft gespeeld. Toen alle discussie over koolhydraten en ongezonde suikers in de media kwam realiseerde ik me dat het niet zozeer al dat vet was, maar ook die suikers die ze tegenwoordig overal in proppen. Ik ben toen gestart met salades eten, en een tijdje later had ik pas door hoeveel suiker er in dressings zitten dus kon ik die ook schrappen. Omdat ik de hele dag honger had ben ik toen met eiwit shakes en proteïne maaltijdrepen begonnen om mijn hoger op het werk te stillen. En dat bleek een gouden idee! Nu heb ik eindelijk mijn gewicht onder controle en ik heb al meerdere familieleden geholpen met deze informatie.”

Herbert (43 jaar)

Sinds enkele jaren werk ik vanuit huis, voorheen fietste ik elke dag naar mijn werk toe. Na een tijdje begonnen mijn broeken steeds strakker te zitten terwijl ik eigenlijk niet anders at. Ik had niet door hoeveel calorieën ik voorheen verbrand had tijdens het fietsen. Ik heb toen van die maaltijdvervangende repen geprobeerd, tot ik erachter kwam dat er vooral suiker in zat! De TimFit repen zijn gebaseerd op eiwitpoeder en daarnaast vitamines, mineralen, vezels en andere zaken. Met name door die eiwitten merkte ik direct het verschil. Eerst had ik tien minuten na het eten van een maaltijdreep weer honger, nu kan ik uren verder werken. Nu eet ik nog een maaltijdvervanger bij het ontbijt, de rest zijn gewoon lekker gezonde gerechten die ik zelf kook. Ik ben ongeveer vijftien kilo kwijt.”

Het eiwitdieet is niet alleen een manier om snel af te vallen, het is een nieuw begin van een gezonde leefstijl. Begin zelf met het bereiden van eiwitrijke gerechten, en probeer zelf het eiwitdieet van TimFit, je zult direct het verschil merken. En het resultaat kun je ditmaal ook behouden!

Tijdelijk kun je profiteren van een kortingsactie. Wij mogen onze lezers namelijk naar een speciale kortingspagina sturen waarbij je een tijdelijke korting kunt claimen van maar liefst € 60,-. Hierdoor ontvang je het pakket niet voor de gebruikelijke € 159,- maar voor € 99,- voor een maand dieet.

Lees onze ervaring of Het TimFit Afslankprogramma (Speciale kortingspagina)

Geef een reactie

7 comments

 1. M. van Ieperen

  Tof artikel Iris, erg inhoudelijk, maakt veel duidelijk over eiwitrijk eten, ga morgen direct starten met een omelet. Vind ik eerlijk gezegd nog heerlijk ook! Kost wat tijd maar gelukkig heb ik die tijd.

 2. Nancy

  Beste Iris.

  In hoeverre is het timfit afslankprogramma te volgen als je fructose intolerant bent?

  Groetjes
  Nancy

  • Iris van der Vaart

   Hoi Nancy,

   Bel voor deze vraag even de klantenservice op, zij kunnen vast jouw vraag goed beantwoorden.
   Succes met het starten van het TimFit Afslankprogramma.

   Groetjes, Iris

 3. Johanna D

  Goed artikel, duidelijk;).
  Men krijgt gelijk zin om er aan te beginnen, motivatie komt snel als je ziet hoe makkelijk het eigenlijk is.

  • Iris

   Hoi Johanna,

   Tof om te horen dat je enthousiast bent geworden! Succes met het dieet!

   Groetjes Iris

 4. Sven

  Hallo Iris, na de failliet verklaarde Vitadis zijn wij op zoek naar een soortgelijk dieet. Wij waren erg tevreden over vitadis. Welk dieet is soortgelijk aan vitadis?

  • Nadia Bievinck

   Hoi Sven,

   Als waardige vervanger voor Vitadis hebben wij het TimFit Afslankprogramma gevonden. Kijk hier voor onze review

   Groetjes,
   Nadia