Het eiwitdieet is een populaire vorm van afvallen en diëten. De voornaamste reden hiervan is dat je snel resultaten boekt, waardoor je binnen enkele weken al op je eigen ideale gewicht zal zijn.

Wil je snel resultaat behalen met afvallen? Dan is het eiwitdieet een mogelijke oplossing.

Let wel op: wees zorgvuldig met welk eiwitdieet je kiest, want niet elke eiwitdieet is gezond en zal over langere termijn effectief zijn.

Bepaalde eiwit-diëten richten zich namelijk alleen op de korte termijn resultaten en zien daarbij gezondheid, lange termijn resultaten en de portemonnee over het hoofd.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben onderzocht wat het beste eiwitdieet is van dit moment. Tijdens dit onderzoek hebben we rekening gehouden met meningen van de gebruikers, diëtisten en autoriteiten op het gebied van afvallen en gezondheid. Met als kers op de taart onze eigen mening over het eiwitdieet wat als beste uit de test is gekomen, namelijk het Slanker Leven Plan van Vitadis Health Care.

Nadia heeft dit dieet getest ,klik hier om haar review over dit dieet te lezen. (Resultaat gewichtsverlies: 3 tot 6 kilo per week)

Vandaag de dag wordt er veel geclaimd, dat is ook de reden waarom wij onze onderzoeken zeer zorgvuldig aanpakken. Wij zijn met diverse gebruikers van dit dieet en lezers van Afvallen Experts in aanraking gekomen die ons hebben laten zien dat het echt mogelijk is om met Vitadis Health Care meer dan 5,5 kilo per week te verliezen.

Gezondheid en resultaat staan centraal bij dit eiwitdieet, met een zeer vakkundig team van professionals staan ze iedere dag klaar om hun klanten zo goed mogelijk te adviseren, motiveren en te ondersteunen. En als je dat niet prettig vind, dan laten ze je gewoon met rust, dat is wel zo prettig!

Wil je meer weten over de oorsprong van het eiwitdieet en de mogelijke resultaten van soortgelijke diëten? Dan nemen we je graag verder mee in dit artikel om je verder te informeren over deze manier van afvallen en gewichtsverlies.

 

Eiwitrijk dieet, afvallen met een eiwitdieet

Een dieet wordt al snel gezien als iets vreselijks. Maar het lijkt wel de enige oplossing om snel af te vallen. Vaak wordt een dieet opgevat als boekje met regels om je jezelf te beperken in je eetgedrag. Je moet honger leiden en mag geen lekkere dingen, alleen is dit wel echt de manier om af te vallen?

Met een eiwitdieet vol eiwitrijk voedsel is dit niet nodig. Waarom niet? Je hoeft tijdens dit dieet namelijk geen honger te leiden, dit is de voornaamste reden dat het eiwitdieet wordt gezien als de reden dat er wereldwijd zoveel successen mee worden geboekt. Eiwitrijk voedsel is lastig te verteren waardoor het meer energie vergt van je lichaam, je zal dus meer vetreserves moeten verbranden tijdens een eiwitrijk dieet.

Onderzoek wijst uit dat het grootste gedeelte van overgewicht wordt veroorzaakt door vreetbuien. Vreetbuien die over het algemeen veroorzaakt worden door emoties. Je eet uit verveling met de bedoeling hier extra voldoening uit te halen. Bij een eiwitdieet leef je dag-in-dag-uit met een voldaan gevoel, je hebt dus geen honger waardoor je eenvoudiger ‘NEE’ kunt zeggen tegen de ongezonde snacks.

 

Wat de reden is dat een eiwitrijk dieet werkt

Zoals we net al een beetje lieten merken wordt een dieet vaak gezien als vreselijke last waardoor je weinig lekkers meer mag eten en vaak nog honger moet leiden ook.

Dat is niet het geval bij een eiwitten dieet, met eiwitrijk voedsel kan je namelijk op een gemakkelijke manier afvallen wat goed is vol te houden. Je kan een eiwitdieet ook wel zien als een ander eetpatroon wat je aanneemt, door het eten van eiwitdieet recepten kan je namelijk op een (h)eerlijke manier afvallen. Doordat je zorgt dat je minder koolhydraten eet maar juist meer eiwitrijk voedsel vinden er een aantal processen plaats in je lichaam, het komt er op neer dat er meer energie vrij zal komen wat normaal opgeslagen zou worden als vetreserves, je overgewicht dus. Met de vetten die je wel binnenkrijgt zal je stofwisseling op gang gehouden worden, hierdoor zorg je er voor dat je met je voeding je vetverbranding zult stimuleren, je lichaam gebruikt je voedsel waarvoor het is bedoeld, namelijk, het omzetten tot brandstof.

De reden dat een eiwitrijk dieet werkt is dat je het voor altijd kunt toepassen, het is niet ongezond en je verliest alleen vetten, dit is één van de redenen waardoor het eiwitdieet razend populair is.

 

Zijn eiwitdieet recepten niet alleen eiwitten shakes?

Vaak hoor ik deze vraag van kennissen en vrienden als een eiwitdieet ter sprake komt. Eiwitdieet recepten gaan veel verder dan alleen een simpele eiwitten shake, het komt neer op complete maaltijden, noten en nog allerlei verschillende soorten eiwitrijk voedsel. Kortom, je hoeft een eiwit dieet niet alleen als dieet te beschouwen maar je kan het gebruiken als je gehele lifestyle.

Het effect van een eiwitten dieet

Je zult al snel merken dat een eiwitdieet vrijwel direct effect heeft, binnen enkele dagen zal je de eerste kilo’s gaan verliezen en afhankelijk van het eiwitdieet wat je kiest kan dit doorzetten tot ongeveer 6 kilo per week.

Je lichaam komt in een fase waarin je minder trek zal hebben in de zoete, ongezonde snacks. Dit is de fase dat je lichaam meer vet gaat verbranden, je gaat nu dus echt de kilo’s verbranden.

Uit ons onderzoek onder de huidige eiwit diëten blijkt dat je met het Vitadis Slanker Leven plan tot wel 6 kilo per week af kunt vallen. Wat betekend dat je binnen enkele weken al op het gewicht zal zitten waar je graag naar toe wilt. Door de innovatieve support, online coaching en de klantenservice ben je er van verzekerd dat je over de juiste kennis beschikt om dit gewicht vast te houden zonder al teveel moeite.

 

Zitten er ook nadelen aan een eiwitdieet?

Vandaag de dag zijn er geen grote nadelen bekend van het consumeren van eiwitrijke voeding. Wel moet je er rekening mee houden dat je ook genoeg andere goede voedingsstoffen binnen krijgt, zeker bij de extreme eiwitdiëten is dit vaak niet het geval let hier dus goed op voordat je aan een eiwitdieet begint. Er zijn namelijk verschillende eiwitrijke diëten beschikbaar waarbij je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt zodat het ongezond kan zijn. Bij Vitadis Slanker Leven staat je gezondheid en het lange termijn resultaat altijd centraal, waardoor je zeker bent van een gezonde manier van afvallen.

Terug naar waar we gebleven waren, de nadelen van een eiwitrijk dieet, in bepaalde gevallen is het niet slim om te beginnen aan zo’n dieet, denk hierbij aan bijvoorbeeld een allergie voor eiwitten, een nierziekte of iets dergelijks, dan kan je eiwitten beter vermijden.

Als laatste nadeel (meer een opmerking) eiwitrijk voedsel bevat vaak ook veel verzadigde vetten (lees calorieën), denk hierbij aan zuivel producten en bijvoorbeeld vlees.

Zorg er dus voor dat je altijd magere eiwitbronnen consumeert, anders zal het lijken dat de voeding een stuk minder effect zal hebben op je gewicht.

 

De maaltijden met eiwitten – ideeën voor recepten

Eiwitrijk ontbijt

Als je je al wat hebt verdiept in voeding zal je wel gemerkt hebben dat het ontbijt absoluut de belangrijkste maaltijd van de dag is. Dus wil je maar één maaltijd vervangen? Verkies dan het ontbijt, dit zal het meest effectief zijn. Na een nacht, en gedeelte van de avond, zal je lichaam schreeuwen om voedingsstoffen, aan jou om je lichaam deze voedingsstoffen te geven. Dit zorgt er ook voor dat je minder last hebt van eetbuien en van snacken tussendoor. Een eiwitrijk ontbijt is niet alleen zinvol voor mensen die een eiwitdieet volgen, maar het is ook een tip voor de afvallers onder ons die geen dieet volgen.

Let wel op, laat granen zo veel mogelijk aan de kant staan als je gewicht wilt verliezen. Door ontbijtgranen kan je bloedsuiker namelijk snel stijgen en dat vaak wel sneller dan dat snoep dat doet. Als je bloedsuiker stijgt zal je lichaam suikers om gaan zetten in vetten.

 • Een ontbijt met eieren, omelet bijvoorbeeld
 • Ontbijt met magere kwark of magere yoghurt
 • Gebruik de recepten van VITADIS
 • Neem een groene smoothie als ontbijt

Eiwitrijke lunch

Precies zoals ik net vertelde over het ontbijt, brood kan je beter even vergeten als je wilt afvallen.

 • Salade
 • Sushi
 • Kip/kalkoen/vis
 • Peulvruchten
 • Zelfde geld voor de lunch, kijk eens naar VITADIS

Eiwitrijk diner, een heerlijke warme maaltijd

 • Rosbief
 • Tartaar
 • Gerookt vlees
 • Varkensvlees
 • Gevogelte

Bij Vitadis mag je zelf je avondmaaltijd samenstellen, zodat je het goed kunt toepassen binnen een gezin. Bij de aanschaf van het dieet krijg je heerlijke eiwitrijke recepten die je kunt klaarmaken.

 

VITADIS, het eiwitdieet van dit moment

Het eiwitdieet is een zeer efficiënte manier om je gewicht te verliezen. Wel willen we je adviseren hierin niet de extreme eiwitdiëten op te gaan zoeken, hou er rekening mee dat je gezondheid altijd centraal moet staan. Gelukkig zijn we gestuit op een zeer doordacht en gebalanceerd eiwitdieet namelijk de afslankmethode van Vitadis.

Als wij onze keuze voor je zouden mogen maken kiezen we voor Vitadis. Dit dieet is door onze bezoekers verkozen tot beste afslankmethode van dit moment. Een dieet waarbij je door middel van heerlijke recepten snel en gezond kunt afvallen met gevarieerd eiwitrijk voedsel. Sporten, afvalpillen en een hongerig gevoel zijn niet meer nodig.

De vraag naar Vitadis Slanker Leven plan is in de afgelopen tijd daarom ook flink toegenomen. Op dit moment zijn er al meer dan 15.000 Nederlanders geholpen aan het juiste gewicht en deze teller tikt ook vandaag de dag nog vrolijk verder.

Wat kan Vitadis voor jou betekenen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar het  beste eiwitdieet voor 2017 en ontdek je graag wat dit dieet allemaal voor jou kan betekenen? Ben jij op zoek naar een methode waarbij je op een gezonde manier 3 tot 6 kilo per week kunt verliezen? En wil je op een lange termijn dit gewicht vast kunnen houden door de professionele online coaching?

Dan kan je nu profiteren van een tijdelijke kortingsactie. Wij mogen onze lezers namelijk naar een speciale kortingspagina sturen waarbij je een levenslange korting kunt claimen van 60%.

Het Vitadis Eiwitdieet (Speciale kortingspagina) of lees onze ervaring…

Vitadis voeding

 

 

Geef een reactie

5 comments

 1. M. van Ieperen

  Tof artikel Iris, erg inhoudelijk, maakt veel duidelijk over eiwitrijk eten, ga morgen direct starten met een omelet. Vind ik eerlijk gezegd nog heerlijk ook! Kost wat tijd maar gelukkig heb ik die tijd.

 2. Nancy

  Beste Iris.

  In hoeverre is het vitadis slanker leven plan te volgen als je fructose intolerant bent?

  Groetjes
  Nancy

  • Iris van der Vaart

   Hoi Nancy,

   Bel voor deze vraag even de klantenservice op, zij kunnen vast jouw vraag goed beantwoorden.
   Succes met het starten van het Vitadis slanker leven plan.

   Groetjes, Iris

 3. Johanna D

  Goed artikel, duidelijk;).
  Men krijgt gelijk zin om er aan te beginnen, motivatie komt snel als je ziet hoe makkelijk het eigenlijk is.

  • Iris

   Hoi Johanna,

   Tof om te horen dat je enthousiast bent geworden! Succes met het dieet!

   Groetjes Iris