Het Diplan dieet is een dieet dat werkt volgens een afgestemde voeding, die wekelijks aangepast kan worden, met daarnaast een bewegingsprogramma. Dit wordt speciaal op je afgestemd door een persoonlijke begeleider. Het is de opzet van dit Diplan dieet dat je een gezond eetpatroon gaat ontwikkelen en daarnaast meer gaat bewegen. Het hele Diplan dieet programma duurt tien weken. In deze periode wordt je een gezonde manier van leven aangeleerd zoals het bewustzijn tot een gezond eetpatroon en het plezier hebben om te sporten en te ontspannen. Het is wel belangrijk dat je hierbij ,tijdens de dieet periode, goed wordt begeleid en geadviseerd.

Voeding

Tijdens het volgen van de eerste tien weken van het Diplan dieet moet je zes keer per dag eten. Dit omvat drie maaltijden en drie tussendoortjes. Op deze manier zal je bloedsuikerspiegel niet te veel heen en weer schommelen.

De maaltijden zijn eenvoudig te bereiden en daarnaast ook aantrekkelijk en lekker om te nuttigen. Je krijgt precies de hoeveelheden van jouw trainer door die voor een maaltijd gebruikt moet worden. Je moet iedere week, volgens een lijstje die je van de trainer krijgt, de boodschappen doen voor de maaltijden van de volgende week.

De trainer kan in overleg met je de producten uitkiezen die je lekker vind. De begeleider is niet dagelijks bij je aanwezig. Je ziet normaal gesproken de begeleider een maal per week om de plannen voor de komende week door te spreken en te kijken wat de resultaten waren van de voorbije week. Zijn er problemen dan zal je in overleg met je begeleider de trainingen en/of voedingen aanpassen.

Maaltijden

Tijdens de maaltijden gebruik je een vezelrijk voedsel en bij een tussendoortje een vezelarm product. De extra vetverbranding komt door het gebruik van het tussendoortje. Voor het verwerken van het vezelrijk voedsel van de maaltijden heeft je lichaam ongeveer 2,5 uur nodig, maar zodra je een tussendoortje neemt zal de verwerking snel plaatsvinden.

De resterende tijd, die er tot de volgende maaltijd over is, zal er voor de energie die je lichaam nodig heeft, je vetreservers worden aangesproken. Op deze manier ga je dus gewicht verliezen. Omdat niet alleen het eten belangrijk is maar ook door het bewegen zul je dus geleidelijk afvallen. Wanneer je het Diplan dieet goed uitvoert zal je ongeveer 1 kilogram per week verliezen aan gewicht. Dit is een verantwoorde manier van afvallen.

Je valt niet zo snel af als bij het volgen van een crashdieet maar door het volgen van het Diplan dieet val je wel op een verantwoorde wijze af en zal je niet in een jojo effect terecht komen. Je levenswijze wordt namelijk aangepast en dat is de juiste manier om slank te blijven.

Geef een reactie