Snacken en afvallen

Ben je niet helemaal tevreden over je lichaam en zit je er met name mee dat je buik eigenlijk net niet strak genoeg is? Dan geven we je graag wat tips voor hoe je buikvet verbranden kunt met behulp van, jawel, gezonde tussendoortjes!

Gezond snacken mag

Zodra jij je hoofdmaaltijden onder controle hebt en je dus gezond eet tijdens je ontbijt, lunch en diner, kun je (eindelijk) de snacks onder handen nemen. Er is namelijk helemaal niets mis met tussen de maaltijden door wat snacken, zolang je er maar voor zorgt dat wát je snackt gezond is. Daarom geven we je in deze blog een overzicht van gezonde tussendoortjes. Je zult zien dat jouw nieuwe voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging het buikvet verbranden een ware boost geeft. En dat kun je vast wel gebruiken, nu de zomer steeds dichterbij komt!

Stap voor stap

Je wilt super graag buikvet verbranden, maar je blijft een beetje steken. Je hebt al van alles geprobeerd, maar dat laatste ‘beetje extra’ om je middel blijft maar hardnekkig zitten. Toch heb je al van alles gedaan aan het veranderen van je eetpatroon door je ontbijt, lunch en avondeten genoeg aandacht te geven. Dat wil zeggen, je eet veel groente en (niet te) veel fruit. Je zorgt ervoor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft, zonder bij je hoofdmaaltijden te veel te eten. Waarom blijft er dan nog steeds een zwembandje zichtbaar in plaats van een strak buikje?

Wat gezonde tussendoortjes op een rij

Heb je er wel eens aan gedacht dat wat je tussen je gezonde maaltijden door eet de oorzaak van het blijvende buikje kan zijn? Oftewel, je let wel op je hoofdmaaltijden, maar je bent vergeten dat er ook nog allerlei calorieën zitten in de dingen die je tussendoor eet. Begin vandaag nog met het aanpassen van je snacks en steek wat op van dit rijtje met gezonde tussendoortjes:

  • Een handjevol noten, zoals hazelnoten, amandelen, walnoten, macadamianoten en pistachenoten. Noten bevatten maar weinig koolhydraten en tegelijkertijd zijn ze rijk aan gezonde vetten. Bovendien zorgen ze er door de aanwezigheid van serotine voor dat je eetlust verminderd wordt en dat je een groter geluksgevoel ervaart.
  • Rauwe groente, zoals die kleine snacktomaatjes en –komkommertjes, wortels, augurken en zelfs avocado’s. Er gaat weinig tijd zitten in de voorbereiding van deze gezonde tussendoortjes, omdat je ze meteen kunt eten (als je ze gewassen hebt). Groenten bestaan voor een heel groot deel uit water, dus bevatten ze weinig calorieën. Maar ze zijn wél rijk aan mineralen en vitaminen, super gezond dus!
  • Een stuk fruit. Ook vruchten zitten boordevol vitaminen, plus ze smaken lekker zoet en daar kun je af en toe bést naar verlangen als je wat wilt snoepen. Gedroogd fruit is overigens ook een optie. Gedroogde vruchten zijn vezelrijk en zoet, dus heb je snel het gevoel dat je genoeg hebt gehad. Ga bij voorkeur voor de zongedroogde vruchten.
  • Zaden, zoals pijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten zijn ook gezonde tussendoortjes. Ook hiermee zal buikvet verbranden makkelijker gaan. Zaden lijken wat samenstelling betreft veel op noten.
  • Een gekookt ei. Deze snack is minder snel, maar wel gezond (en lekker). Er zitten veel eiwitten in en als je bijvoorbeeld ’s ochtends een gekookt ei eet, heb je de rest van de dag minder (snel) honger. Een gekookt ei pas ook prima binnen het eiwitdieet wat op Afvallen Experts regelmatig wordt behandeld.

Welkom luchtige zomerkleding!

Dit zijn zo enkele voorbeelden van gezonde tussendoortjes waarmee buikvet verbranden een eitje wordt (soms zelfs letterlijk, als je voor het gekookte eitje gaat als snack). Houd vooral de moed erin en ook jij kan deze zomer die super leuke zomerse outfits (weer) aan.

Onze bezoekers gaan voor TimFit, dé specialist in buikvetverbrandende tussendoortjes!

Ga naar onze review

TimFit pakket

 

 

Geef een reactie