Steeds meer kinderen hebben te maken met overgewicht. Dit kan bij kinderen helaas vaak op vele verschillende manieren op komen spelen, zo wordt er over het algemeen al veel minder buitengespeelt dan vroeger. Dit heeft vaak te maken met de technologie die zich ieder jaar weer verder ontwikkelt. Doordat de jeugd van tegenwoordig toch al veel te snel een laptop, tablet of smartphone op schoot neemt in plaats van even gezellig met vriendjes of vriendinnetjes buiten gaan spelen.

Het is natuurlijk te begrijpen dat er dan ook veel minder beweging voor kinderen zal zijn als vroeger! Zo was het vroeger normaal om lekker in de vrije natuur rond te mogen spelen. Is het op de dag van vandaag een hele onderneming om je kinderen buiten te kunnen laten spelen! Vanuit dit initiatief zijn wij dan ook een blog gestart met het bevorderen voor ouders om kinderen gezond te kunnen laten afvallen.

Wij gaan je verschillende tips geven voor het afvallen voor kinderen, maar ook gezonde methodes om een goed dieet voor kinderen te kunnen realiseren.

Een gezond gewicht bij kinderen

Wanneer hebben kinderen een gezond gewicht?

Een kind heeft een gezond gewicht wanneer de lengte en gewicht samen op een BMI waarde komen tussen de 18,5 en 24.
Hieronder beschrijven wij wekelijks een stap om het overgewicht bij kinderen te verminderen.

Week 1 Gezond gewicht bij kinderen
Ontdek zelf, of jouw zoon/dochter te maken heeft met overgewicht.en wat je hier aan zou kunnen doen. Door een wekelijkse update te geven omtrent het afvallen met kinderen, kan je zelf vandaag nog beginnen met gezonder eten!

Week 2 Kinderen met overgewicht
De tweede week is alweer aangebroken en zo hebben wij dan ook ons volgende verhaal omtrent het overgewicht bij kinderen te vermijden gepubliceerd. Welke tactieken zal je kunnen toepassen om het overgewicht van kinderen te verminderen.

Week 3 Steun vragen bij familie
Steun vragen aan familie, vrienden en kennissen dit kan erg belangrijk zijn voor bepaalde kinderen. Alleen afvallen als kind is lastig en daarom is het dan ook enorm belangrijk dat jouw kind / kinderen dan ook de juiste steun kunnen krijgen met betrekking tot het afvallen als kind.

Week 4 Voedingswaarden & Etiketten lezen
Tijdens onze 10 wekelijkse coaching voor het overgewicht bij kinderen gaan wij jullie tot de meest succesvolle methodes meenemen naar een succesvolle levensstijl, om zo de juiste technieken toe te kunnen passen bij het afvallen met kinderen. Deze week behandelen we de voedingswaarden en het etiketten beleid voor een gezonde levensstijl bij kinderen!

Week 5 Gevoelens bij kinderen met overgewicht
In week vijf gaat het voornamelijk over gevoelens die kinderen met overgewicht kunnen ondervinden, maar dit geldt niet alleen voor kinderen met overgewicht. Gevoelens beïnvloeden uiteindelijk ons gedrag. We kunnen bijvoorbeeld gaan eten, omdat we verdrietig zijn. We voelen ons dan niet happy en zoeken dan een uitweg in eten. Maar het kan ook zijn dat het buiten regent en je hierdoor geen zin hebt om te sporten. Uiteindelijk bepaald je gevoel dan dat je niet gaat sporten, wat zeker belangrijk is voor kinderen. In het artikel wordt uitgelegd wat rode en groene gedachten zijn en hoe je de rode gedachten kunt omdraaien naar groene gedachten.

Week 6 Moeilijke momenten met afvallen bij kinderen met overgewicht
Deze week gaan we het hebben over moeilijke momenten tijdens het afvallen bij kinderen met overgewicht. Afvallen is niet makkelijk en zeker niet als je nog een kind bent en overgewicht hebt. Als kind wil je vaak hetzelfde als je vriendjes en vriendinnetjes. Die kunnen misschien wel een zakje chips eten, maar voor een kind met overgewicht is dit beter om te laten liggen. Hoe ga je hiermee om en hoe voel je je daarbij? Kunnen we aan zulke situaties iets veranderen? Je leest het allemaal in het artikel van deze week, alweer week 6.

Geef een reactie

2 comments

  • Hanneke

   Beste,

   Door middel van deze link kom je op het artikel van week 1: week 1
   De tip van deze week is: Stel realistische doelen op, voor het afvallen met kinderen.
   Ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb.

   Groetjes, Hanneke