avocado dikmaker

Iedereen weet dat je door het eten van ongezonde dingen zoals: chips, koekjes, friet en taart dik wordt. In grote lijnen is het gemakkelijk om te bepalen dat groente en fruit goed voor je is, toch? Bij magnetronmaaltijden is het al een stuk lastiger om te zien of deze gezond zijn. Op het etiket moet tegenwoordig wel een lijst met ingrediënten worden gezet, maar deze lijkt vaak in codetaal geschreven zodat je er nog steeds niks van begrijpt. Die kun je dus maar beter mijden. Echter zijn er producten waarvan veel mensen niet weten dat ze barsten van de calorieën. Welke dat zijn vertellen wij je in dit artikel.

Dikmaker #1: Avocado

Het is een hype, de avocado. Ontzettend gezond en overal gemakkelijk aan toe te voegen. Op social media zie je eindeloos veel foto’s van avocado op toast of een salade met avocado. Wat veel mensen niet weten is dat er in een avocado van 180 gram, 358 calorieën zitten. Als je probeert af te vallen is het dus niet verstandig om veel avocado’s te eten. Bij afvallen is het belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen dan je eet. Je kan dus beter kipfilet en tomaat op je toast doen, dan avocado. Verder is avocado erg gezond dus een halve avocado door je salade raden wij dan weer wel aan, maar let op want ze zijn erg calorierijk.

Dikmaker #2: Vers sap

Het klinkt supergezond om vers sap te drinken, maar ook vers sap barst van de suiker en dus calorieën. Je zou, als je bezig bent meer afvallen, beter helemaal geen vruchtensap kunnen drinken. Ik hoor je nu denken: ‘’Maar fruit is toch juist gezond?” en dat klopt. Eet fruit in plaats van ze te vervangen door sappen. In fruit zitten vezels die je door het persen kwijtraakt. Ga daarnaast bij jezelf eens na: eet jij in een keer een hele fruitschaal leeg? Vast niet. Bij het drinken van een sapje of een smoothie is dat eigenlijk wat je doet. Doordat het vloeibaar is, is het gemakkelijk om zo’n grote hoeveelheid te nemen. Daardoor krijg je onnodig veel suikers en calorieën binnen. Eet dus gewoon je dagelijkse twee stuks fruit en er is niets aan de hand, maar neem geen sappen als je af wil vallen.

Dikmaker #3: Health bars

De winkels liggen er vol mee: ‘gezonde’ repen met noten, zaden en bessen. Deze repen zouden een gezond tussendoortje moeten zijn maar als je wil afvallen moet je dit niet doen. Door de noten en toegevoegde suikers die in de reep zitten, bevat een reep als snel 220 calorieën. Dat is niet echt een lichte snack dus als je probeert af te vallen kun je deze het best vermijden. Waar je wel goed aan doet is het TimFit Eiwitdieet volgen. Bij dat dieet zitten ook repen, maar deze repen bevatten gezonde eiwitten en je eet 2 van deze repen als maaltijd, niet als tussendoortje.

Dikmaker #4: Ontbijtgranen

In reclames zie je vaak dames die trots hun platte buik laten zien terwijl ze een kom ontbijtgranen eten. Die platte buik krijg je echter niet als je elke dag deze ontbijtgranen eet. Veel varianten barsten van de suiker en zijn dus helemaal niet goed voor je. Zeker niet als je af wil vallen. Het is niet moeilijk om zelf gezonde granola te maken. Daarvoor zijn veel recepten te vinden. Een ander voordeel is dat je in 1 keer veel kan maken en dit kan bewaren in potten. Daarnaast hoef je eigenlijk alleen de ingrediënten op een bakplaat te leggen en deze in de oven te doen. Moeilijk is het dus niet en op deze manier is het wel mogelijk om af te vallen en ontbijtgranen te eten.

Dikmaker #5: Sushi

Voor alle sushiliefhebbers is dit misschien een grote teleurstelling maar sushi is erg calorierijk. In 1 stuk sushi van 50 gram, zitten 81 calorieën. Na 10 ‘hapjes’ sushi, heb je dus al 810 calorieën op. Als je dus van plan bent sushi te eten, houd hier dan rekening mee. Verder zijn de ingrediënten van sushi zoals rauwe vis, namelijk wel erg gezond. Je kan bijvoorbeeld van tevoren bepalen hoeveel calorieën je mag of wil eten bij deze maaltijd en berekenen hoeveel stukjes sushi je dan kan eten.

Geef een reactie