Bikini dieet

Het Bikini dieet richt zich erop om je binnen een korte tijd weer in je bikini te krijgen. Omdat we vaker in de winter een paar kilo aankomen, willen we dit in de zomer weer snel eraf hebben. Het Bikini dieet duurt drie weken en is uitgevonden door de gewichtsconsulent Sven-David Müller. Het programma richt zich op het verbranden van vet, voldoende beweging en ook het verminderen van cellulitis. Ook al kunnen mannen dit dieet ook volgen, het richt zich met name op vrouwen. In zijn dieetboek staan talloze smakelijke recepten om snel op gewicht te komen. Tevens bevat elk recept de nodige informatie.

Het Bikini dieet volgen – Hoe en wat?

Bij dit dieet eet je drie keer per dag, tussendoortjes mag je niet eten. De bedoeling hiervan is de bloedsuikerspiegel stabiel en zo laag mogelijk te houden, waardoor het lichaam beter in staat is vet te verbranden. Ook moet je elke dag veel water drinken. Twee tot drie liter is het minimum. Daarnaast is het de bedoeling dat je elke dag om dezelfde tijd eet. Dit zorgt ervoor dat je je gewicht makkelijker kunt stabiliseren. Het ontbijt kun je nuttigen tussen zeven en acht uur in de ochtend. De lunch vindt plaats tussen een en twee uur in de middag en je gebruikt het diner tussen zes en zeven uur in de avond.
Je hoeft je niet aan bepaalde menu’s te houden. Omdat het boek talloze recepten biedt, kun je gemakkelijk kiezen wat jouw het smakelijkst lijkt en wat het beste bij je levensstijl past. Dit zorgt ervoor dat je dus geheel vrij in je keuze bent en dat maakt het dieet erg aantrekkelijk. Ook verveel je je zo niet gauw en kun je elke keer iets anders kiezen. Zo kun je voor je ontbijt bijvoorbeeld een toastje nemen met vetarme kaas, voor je middageten een linzenschotel met vlees en voor je avondeten een voedzame salade.

Welke producten zijn belangrijk bij het bikini dieet?

Een aantal voorbeelden van producten die belangrijk zijn bij het bikini dieet zijn.
Magere zuivel (magere kaas, karnemelk, magere yoghurt e.a.)
Eieren
Fruit (aardbeien, appel, sinaasappel, bessen e.a.)
Rauwe groenten (tomaat, komkommer, sla e.a.)
Koffie & thee (zonder toevoegingen)
Tomatensap
Mager vlees
Drinkbouillon
Muesli van hele granen
Zilvervliesrijst
Volkorenbrood & roggebrood

Voor- en nadelen van het Bikini dieet

Het Bikini dieet heeft een voordeel en dat is dat je snel gewicht verliest. Maar of dit gezond is? Snel gewichtsverlies leidt in de meeste gevallen tot een jojo-effect. Dit is algemene informatie over het Bikini dieet dat bedoelt is wanneer je snel af wilt vallen, maar het achterliggende probleem is dat het er des te sneller weer aankomt. Bekijk meerdere artikelen op onze website over afvallen. Bespreek altijd met een voedingsdeskundige of dit dieet passend is voor jou.

Geef een reactie

1 comment

  1. Kelley

    Hallo,

    De zomer is er weer over 5 maanden en dan zou ik ook graag een platte buik willen. Ik heb geen overgewicht en mag me absoluut niet dik noemen maar dat beetje vet gaat er maar niet af. Ik ben 1.65 en heb een gewicht van 66 kilo. Ik heb de afgelopen 6 maanden veel aan krachttraining gedaan en ben daardoor ongeveer 5 kilo aangekomen aan spieren. Ik heb ook erg veel vet op het gedeelte onder mijn borsten, ik heb hier geen specifieke benaming voor maar het stukje vanaf mijn BH tot mijn taille daar zit meer vet dan normaal. Hoe krijg ik een mooi lichaam voor de zomer in 2015? Ik hoop dat u mij kunt helpen.

    Groetjess.