Airfryer

Een gezonder leven begint bij jezelf en de keuzes die je maakt. Een van de keuzes die je hebt is kiezen voor een airfryer. Waarbij je tot 80% minder vet gebruikt bij het bereiden van snacks tot vlees en andere voor de airfryer geschikte voeding. Een gezonder alternatief voor de frituurpan dus.

De airfryer kun je een beetje vergelijken met een heteluchtoven of grill. Het werkt aan de hand van warme lucht die er doorheen geblazen wordt. Waardoor het product dat je aan het bereiden bent op een gelijkmatige wijze kan garen. Er komt dus geen olie of vet bij kijken, veel gezonder dus. Of je nu die snacks aan het maken bent of een heerlijk stuk vlees.

Er is in vergelijking met een frituurpan of zelfs bakken in een koekenpan dus veel minder vet of olie nodig. Wat bakken met een airfryer is dus niet alleen makkelijker maar absoluut een stuk gezonder!

Welke producten kun je bereiden?

Er zijn veel producten die je in een airfryer kunt bereiden. Maar lang niet ieder product dat je koopt is even gezond. Zo bevatten snacks voor de airfryer nog altijd vet en is airfryer patat het minst gezond van alle soorten patat. Er dus alles aan gelegen om de juiste producten en bereiding te kiezen als je de airfryer op een gezonde manier wilt inzetten.

Kijk dus altijd naar het aantal calorieën van producten en het vetgehalte. Veel producten die voor de airfryer gemaakt zijn bevatten nu eenmaal meer vet. Dit om ze na bereiding heerlijk knapperig te maken.

Je kunt het beste kiezen voor heerlijk verse producten. In deze producten is nog geen extra vet aanwezig, waardoor je dus zelf in de hand hebt hoe je het moet bereiden. Daarnaast is het goed om gevarieerd te blijven eten en vooral niet te veel saus of toevoegingen te gaan gebruiken.
Zetmeelrijke producten verwarmen
Het bereiden van zetmeelrijke producten als patat is hoe dan ook slecht. Bij een temperatuur van meer dan 120 graden komt de stof Acrylamide vrij. Welke slecht voor je is en mogelijk ook kankerverwekkend.

De meeste Acrylamide komt volgens onderzoek vrij bij bereiding van verse zetmeelrijke producten in een airfryer. Dit is dus goed om te weten!
Is de airfryer nu gezond of juist niet
Door de juiste producten te kiezen kan een airfryer absoluut gezond zijn. Je kunt hierbij denken aan aardappels, vlees, vis en bepaalde groenten. Er zijn heerlijke recepten die je zeker eens kunt proberen te vinden. Wil je de airfryer gebruiken omdat je op een gezonde manier kunt snacken? Dan is absoluut het overwegen waard om in het geheel te kijken of het daadwerkelijk gezond is.

Je kunt bijvoorbeeld controleren hoeveel vet en calorieën er in producten zitten en moet ook opletten met het gebruik van sauzen of andere toevoegingen. Je moet je er dus absoluut bewust van zijn dat snacken in welke vorm dan ook niet gezond is en airfryer snacks over het algemeen meer vet bevatten.

Dus niet de keuze voor speciale airfryer producten maakt het een gezond alternatief. Maar de keuze van producten die jij erin wilt bereiden. Je moet dus goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en keuzes die je hebt. Laat je dus niet verleiden door slechte producten die op voorhand meer vetten bevatten.

Geef een reactie