Sonja Bakker Dieet

Het Sonja Bakker dieet is een dieet uit eigen land van de bekende gewichtsconsulente Sonja Bakker. Sonja heeft verschillende dieetboeken geschreven en haar eerste boek heeft Nederland met een bijzondere snelheid verovert. Het dieet is gebaseerd op simpele weekmenu’s en je hoeft dus ook geen calorieën, punten of koolhydraten te tellen. Veel mensen zien met dit dieet een verbluffend en blijvend resultaat.

Afvallen met Sonja

Duizenden Nederlanders hebben tot nog toe succes behaald met het Sonja Bakker dieet en dit is ook een van de redenen waarom het dieet zo populair is. Haar eerste boek, ‘Bereik je ideale gewicht’, bestaat uit acht weekmenu’s. Hierin legt ze de focus op gezond en verantwoord afvallen. Ook al kun je een tot twee kilo per week afvallen met dit dieet, het is geen crash dieet. Zodra je namelijk je streefgewicht hebt bereikt, ga je toch door met deze manier van eten. Daarvoor heeft Sonja haar tweede boek, “Bereik én behoud je ideale gewicht”, geschreven. Ook hier vind je een verscheidenheid van menu’s voor zowel het behalen van je streefgewicht, als ook het behouden hiervan.

De weekmenu’s uit haar boeken zijn erg smakelijk en afwisselend, maar toch zijn ze erg eenvoudig en snel te bereiken. Het dieet gaat er namelijk ook vanuit dat alles gemakkelijk moet zijn. Want door uren in de keuken te moeten staan om gerechten te bereiden ga je je al gauw vervelen, waardoor je stopt voordat je je doel bereikt hebt. Je mag bovendien eigenlijk alles eten, het gaat in de weekmenu’s vooral om het aantal calorieën. Deze hoef je dus zelf niet te tellen, dit is al voor je gedaan in haar boeken. Ook al eet je minder calorieën, je krijgt door deze menu’s te volgen wel alle voedingsstoffen binnen. Dat is dus mooi meegenomen.

Afvallen voor kinderen en tieners

Sonja heeft ook een boek geschreven voor kinderen en tieners, genaamd “Bereik je ideale gewicht voor kinderen én tieners”. Dit boek is op dezelfde toegankelijke wijze geschreven, maar richt zich met name op de behoeften van kinderen en jongeren. Doordat onze jeugd ook al veel te kampen heeft met overgewicht, wil Sonja ook hier succes mee bereiken. Haar derde boek was dan wel niet zo bekend als haar eerste boeken, maar toch zijn er veel kinderen die hun streefgewicht behaald hebben met behulp van dit boek.

Laat uw reactie achter over het Sonja Bakker dieet.

Geef een reactie

1 comment

  1. Anonym

    ik heb het 2de boek al eens uitgeprobeerd van sonja bakker omdat mijn moeder toen bezig was met afvallen heb ik het met haar meegedaan en bij werkte het ook supergoed ik ben 2 kilo toen afgevallen niet binnen 1 week dat zou ook slecht zijn voor je lichaam maar ik vindt het wel een goede afvalmethode ik was toen ik het uitprobeerde was 12 jaar oud ik heb nooit overgewicht gehad maar ik wou het gewoon eens uitproberen nou ben ik er heel zeker al 3 jaar mee gestopt. Maar binnenkort ga ik er weer zeker mee beginnen.