Buikspier dieet

Wil jij zoals zovelen strakke en sterke buikspieren en dus een buik zonder ongezond buikvet? Dan is het buikspier dieet wellicht iets voor jou. Wat is het buikspier dieet en wat mag je eten voor een platte buik?

Voor een platte en strakke buik worden meestal buikspieroefeningen aangeraden. Maar met alleen maar fitness en aangepaste buikspier oefeningen zal je spijtig genoeg niet ver komen. Een combinatie van fitness en buikspieroefeningen met de juiste voeding zorgt voor extra spieropbouw en strakke en stevige spieren.

Het buikspier dieet is niet alleen geschikt voor mannen. Het is even goed doeltreffend voor vrouwen. Voor strakke en sterke buikspieren moet je vooral je aantal calorieën die je dagelijks inneemt verkleinen en de juiste voeding eten. Het buikspier dieet kent geen vaste voedingsschema’s. Het is dus meer een verandering van je voedingspatroon en leefstijl dan een streng dieet. Het kan zijn dat je niet direct heel veel afvalt, maar je heb weinig kans op een JOJO effect, omdat het beter vol te houden is. Je moet eigenlijk vooral gezond gaan eten en lekker gaan bewegen 🙂

Voor een strakke buik zonder buikvet moet je:

 • Gezond eten
 • Meer maar beperkte maaltijden:
 • je drie uitgebreide maaltijden per dag te vervangen door meerdere maar kleinere maaltijden
 • Magere voeding:
 • de nadruk te leggen op het eten van magere, eiwitrijke producten.
 • Onbewerkte koolhydraten:
 • Door voorrang te verlenen aan onbewerkte koolhydraten, vooral aanwezig in groenten, fruit en in alle volkoren producten.
 • Cardio oefeningen:
 • door dagelijks aan cardio training te doen Veel groenten en fruit en eiwitrijke voeding staat centraal in het buikspier dieet

Deze voeding in toegelaten in het buikspier dieet

Groenten:vooral groene bladgroenten zoals spinazie, andijvie, broccoli, groene kolen, sla en waterkers
Magere zuivel: zoals magere melk, magere yoghurt, magere kwark en magere kaas
Magere vleessoorten: zoals kip, kalkoen en konijn
Granen: brood, ontbijtgranen en havermout
Noten: alle soorten noten zijn toegelaten in dit buikspier dieet. Amandelen krijgen echter de voorkeur vanwege hun hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, koolhydraten, sporenelementen en voedingsvezels. Geroosterde en gesuikerde amandelen zijn uitgesloten.
Bessen: alle soorten bessen maar vooral zwarte bessen, acai bessen en goji bessen barsten van alle onmisbare gezonde voedingsstoffen.
Peulvruchten: zoals erwten, bonen, linzen en kikkererwten leveren de nodige vitaminen en mineralen terwijl bonen rijk zijn aan eiwitten.
Olijfolie: gebruik olijfolie zowel bij het bereiden van je maaltijden als in je gezonde salades.
Eieren: zorgen voor belangrijke eiwitten en verlengen je verzadigingsgevoel waardoor je minder naar zoetigheden zal grijpen. Eet eieren vooral als ontbijt.
Pindakaas: eet regelmatig pindakaas maar dan wel met mate. Je zal op die manier extra vet verbranden

Laat hier je reactie achter over het buikspier dieet: heb je ervaring met dit buikspier dieet? Deel dan je positieve en/of negatieve ervaringen met onze lezers.

Geef een reactie

2 comments

 1. Serieus

  Bakken in olijfolie?? Nooit gehoord van transvetten?

  • Nadia Bievinck

   Hoi,

   Ik heb zeker gehoord van transvetten.
   Transvetten bevinden zich vooral in harde vetten, zoals vaste frituurvetten of harde margarine.
   Bevinden zich dus niet/nauwelijks in olijfolie.

   Groetjes, Nadia