Ananas dieet

Wil je met de zomer voor de deur weer helemaal in shape zijn? Volg dan nu het ananas dieet. Het zal je misschien niet onbekend in de oren klinken, want dit dieet is momenteel helemaal hot. Wanneer je van start gaat, zul je merken dat de extra pondjes er zienderogen af vliegen. Dit dieet kun je 4 dagen achter elkaar volgen. Dit dieet is bedoelt voor mensen die de laatste hardnekkige overtollige kilo’s kwijt willen raken. Dit dieet is niet geschikt om een langere tijd te volgen.

Hoe werkt het ananas dieet?

Tijdens het ananas dieet eet je dagelijks om de vier uur ananas. Bijvoorbeeld om ’s ochtends 7.00, vervolgens weer om 11.00, 15.00 en tot slot om 19.00. Gedurende de dag mag je zoveel mogelijk ananas eten als je wilt. Je kunt het beste kiezen voor ananas, omdat aan ananas uit blik vaak suiker toegevoegd is. In ananas zit veel vitamine C en antioxidanten. Honderd gram ananas bevat slechts zestig calorieën en 0% vet. Het eten van ananas geeft een vol gevoel, waardoor de honger naar andere producten snel afneemt. Naast het eten van ananas mag je water en vruchtensappen drinken. Andere dranken en alcohol wordt ten zeerste afgeraden. Let op dat je dit dieet niet langer dan vier dagen achter elkaar volgt, en niet vaker dan twee keer per maand. Bij dit dieet is ananas binnen de vier dagen het hoofdbestanddeel van de voeding. Hieronder vermeld ik welke gerechten je kunt eten binnen deze vier dagen.
Het ontbijt kan bestaan uit: 1 volkoren boterham of volkoren cracker met halvarine en 20+ kaas of magere kipfilet. Drink bij het ontbijt een glas versgeperste vruchtensap en gebruik geen koffie of thee.
De Lunch zal deze dagen bestaan uit: 2 volkoren boterhammen of volkoren crackers, besmeerd met halvarine en smeerkaas of een bakje magere kwark met verse aardbeien of banaan.
Hieronder beschrijf ik vier voorbeelden hoe je avondmaaltijden eruit kunnen zien tijdens dit dieet. Wat erg belangrijk is tijdens dit dieet dat je veel voedingsmiddelen gaat koken (i.p.v. bakken).
Diner dag 1: Sehoen met ananas en varkensfilet
Bereidingswijze diner dag 1:
Snijd 100 gram varkensfilet in blokjes.
Snijd een kwart ananas in blokjes.
Leg een portie sehoen (soort mihoen) in een pan met gekookt water.
Bak ondertussen de blokjes varkensfilet tot ze gaar zijn.
Voeg 200 milliliter water toe en een half bouillonblokje.
Voeg de sehoen en ananas toe.
Meng dit allemaal door elkaar en laat het sudderen.

Diner dag 2: Ananassalade
Bereidingswijze diner dag 2:
Was 150 gram veldsla en verwijder hiervan de harde steeltjes.
Snijd een halve ananas in blokjes.
Pak een pannetje en doe hier een eetlepel olie, een eetlepel azijn, een snufje peper, een snufje zout, een snufje kerrie en een scheutje kippenbouillon in.
Meng het papje door de veldsla.
Verdeel hierna de ananasstukjes over de salade.
Maak het gerecht eventueel af met zwarte peper.
De salade mag worden aangevuld met een volkoren pistoletje.

Diner dag 3: Risotto met ananas
Bereidingswijze diner dag 3:
Snijd een ananas in blokjes.
Doe het sap van de ananas in een schaal en voeg hier 250 ml magere melk aan toe.
Giet dit mengsel in een koekenpan en meng dit met twee kopjes risotto rijst.
Breng het geheel langzaam aan de kook en voeg een eetlepel suiker en een theelepel kaneel toe.
Zet het vuur laag en laat het geheel langzaam gaar worden.
Voeg na ongeveer 15 minuten de ananasblokjes toe en laat het geheel verder sudderen tot het gaar is.

Diner dag 4: Ananas sandwich
Neem twee sneetjes volkoren brood.
Snijd ze schuin in vier partjes en bestrijk ze met magere melk.
Bak de sneetjes in een koekenpan met een klein klontje boter tot ze ietwat krokant zijn.
Leg ze op een bord en laat ze afkoelen.
Leg op ieder broodje een klein schepje hüttenkäse en een flinke plak ananas.

Wat voor soort vrucht is de ananas?

De ananas is een tropische sappige vrucht met een heerlijke smaak. De vrucht is oorspronkelijk afkomstig uit Brazilië, Paraguay en Bolivia. Daar groeit de ananas aan een boom en kan na een aantal maanden geplukt worden. De indianen noemden de ananas “uitmuntende vrucht”. De Spanjaarden noemden de vrucht vanwege het uiterlijk “dennenappel”. Zij brachten de plant in 1720 naar Europa. Daar werd deze succesvol in kassen gekweekt en raakte wijdverbreid onder de elite van toen. Tegenwoordig is de vrucht overal ter wereld beschikbaar en zeer betaalbaar. Ondanks het stekelige uiterlijk is de vrucht heerlijk zacht en smakelijk van binnen. Voor een dieet is de ananas vanwege de vele kwaliteiten zeer geschikt.

Wil je reageren op het ananas dieet

Heb je het ananas dieet gevolg en wil je je ervaringen delen? Laat dan hier je reactie achter. Ook wanneer je tips of aanvullingen hebt, horen wij het natuurlijk graag.

Geef een reactie

1 comment

  1. sunil

    Geweldige werking. Naast deze dieet loop ik om de ene dag om en bij een 3 kwartier.

    -3