Goji Bessen

Hoi allemaal! De afgelopen tijd heb ik jullie van alles verteld over verschillende diëten en wat je daarbij wel en niet mag eten. Vanaf nu wil ik het met jullie gaan hebben over supergezonde voeding, ook wel bekend onder de naam Superfoods! In de komende weken zal ik in iedere blog iets vertellen over een product dat heel goed is voor de werking van alle processen in je lichaam. Super toch? Ik kan het eeuwig blijven herhalen: om af te vallen is het niet alleen belangrijk om met mate te eten, maar vooral om heel gezond voedsel te nemen.

Oud worden met de goji bes

Ik doe de aftrap met, jawel, de goji bes. Heb je er al eens van gehoord? Het is een klein rood besje met een achtergrond in Tibet en Mongolië. Het besje is zo wonderlijk dat er zelfs een legende bij hoort. Het verhaal gaat dat een Chinese man wel 252 jaar oud werd doordat hij iedere dag goji bessen at. Wow!

Van oorsprong groeide de goji bes in de Himalaya. Sinds het jaar 800 wordt hij ook gegeten. De monniken destijds ontdekten al dat de bessen erg goed waren voor de gezondheid. Vandaag de dag komen de meeste gojibessen nog steeds uit de regio van China, Tibet en Mongolië.

cta-light-recepten

De gojibes bevat talloze gezonde stoffen, waaronder vitamine C, antioxidanten, acht essentiële aminozuren, zink, ijzer en calcium. En dat allemaal in één zo’n klein rood besje! Echt superfoods dus. In de Chinese traditionele geneeskunde vervullen de bessen daarom een belangrijke rol. Alle goede stoffen in de goji bes zorgen ervoor dat je lichaam beter bestand is tegen ziektes, dat je minder acne hebt en dat je afvalt. Bovendien schijnen ze goed te zijn voor het libido… Not bad!

Een ander voordeel van de goji bes is dat er veel polysachariden in zitten. Dit zijn koolhydraten die een heel gunstig effect hebben voor de celvernieuwing. Wat houdt dat precies in? Dat het verouderingsproces van het lichaam vertraagd wordt. Of we echter de leeftijd van 252 halen valt nog te bezien ;-)!

De goji bessen opnemen in je voedingspatroon

Goed, ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je deze bes niet wilt opnemen in je eetpatroon. Ik kan je vertellen dat ze ook nog eens heel lekker zijn! Je kan ze zowel vers als gedroogd krijgen en eten. De toepassingen zijn ook erg gevarieerd: zet er een lekker kopje thee van, maak een supergezonde smoothie, gooi ze in de salade of in je dagelijkse bakje muesli.

De goji bes overtreft allerlei groenten en fruit als het gaat om supergezonde stoffen. Als je elke dag een klein handje neemt, zul je al gauw een verschil merken in je fitheid. Je slaapt bijvoorbeeld beter en je immuunsysteem doet beter zijn werk. En als het goed is val je dan ook nog wat kilo’s af. Ideaal toch? Ik zou zeggen: geniet van deze heerlijke besjes en voel je goed!

Goji bessen Kopen?

Ik bestel bij de volgende winkel zelf altijd superfoods pakketten, ik vind het gewoon handig dat ik met  één bestelling een aantal heerlijke superfoods in huis kan halen. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk in deze webwinkel alleen Goji bessen te kopen. Dus wil je meer gaan doen met gezonde voeding en wil je graag Goji bessen kopen? Dan raad ik je aan voor Goji bessen kopen naar deze website te gaan.

“Just some friendly advice”

Klik hier om Goji bessen te kopen

Lees ook de volgende blog uit deze Superfoods lijst: Cacao

Geef een reactie