Grip op koolhydraten dieet

Honger is het gevolg van eten volgens dit dieet. Het eten van koolhydraten dan wel. Koolhydraten zorgen ervoor dat het lichaam blijft vragen om voeding. Dit overmatige eten heeft allerlei gevolgen zoals overgewicht, darmproblemen en weinig energie hebben. De laatste decennia is onze vetarmer geworden. Het is echter niet minder koolhydraatrijk geworden. In tegendeel zelfs, onze voeding zit boordevol met koolhydraten volgens Yvonne Lemmers, de bedenker van het Grip op Koolhydraten dieet.

Samenvatting van het Grip op Koolhydraten dieet

Een eetpatroon vol met koolhydraten is als een verslaving. Je wilt er steeds weer (meer) van eten. Dit patroon doorbreken is het allerbelangrijkste uitgangspunt het dieet: meer controle krijgen op hoeveel koolhydraten je binnen krijgt. Yvonne Lemmers geeft in haar boek over het dieet aan, dat je overgevoelig kan zijn voor koolhydraten. Het dieet dat zij voorstelt, houdt in dat je minder koolhydraten en meer eiwitten eet. Hierdoor krijgen de koolhydraten niet meer de kans om in je vetopslag te eindigen en je moe te maken volgens het dieet. Minder koolhydraten betekent gewichtsverlies, meer energie en minder kans op ziektes.

Het Grip op Koolhydraten dieet volgen

Het dieet wordt beschreven in de boeken van Yvonne Lemmers. Ze biedt daarin achtergrond informatie over voedingsstoffen, als ook recepten. De recepten hebben de indeling groen, oranje en rood. Groen betekent koolhydraatarm en heeft de voorkeur. Oranje recepten of voedingsproducten kunnen met mate worden gebruikt. Rode recepten of voedingsproducten zijn ‘verboden’. De recepten kunnen tot doel hebben dat je op gewicht blijft of dat je gewicht verliest. Na het succes van het eerste boek van Yvonne Lemmers heeft ze kookboeken geschreven om de GOK-kers (mensen die het Grip Op Koolhydraten dieet volgen) te ondersteunen. In de boeken van Yvonne Lemmers delen ‘Gok-kers’ hun verhaal met de lezers. Naast de boeken zijn er tevens een forum en een website met informatie, waardoor er een bepaalde mate van interactie is tussen de mensen die het dieet volgen en ook met Yvonne Lemmers.

Laat uw reactie achter over het Grip op Koolhydraten dieet

Heb jij ervaring met het dieet? Wat zijn de moeilijke aspecten in dit dieet of zijn de groene recepten makkelijk te volgen? Heb je tips voor mensen, die het dieet willen gaan proberen? Laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie