Het Jeruzalem dieet is bedacht door Ted Haggard. Ondanks wat de naam doet vermoeden, heeft het dieet niet heel veel met Jeruzalem te maken. De reden dat het het Jeruzalem dieet heet is omdat Ted Haggard zich in Jeruzalem bevond toen hij het dieet bedacht. In 1998 reisde hij af naar Jeruzalem en daar drong het tot hem door dat hij veel te zwaar was. Nog dezelfde dag besloot hij om 1 dag alleen groenten, fruit, noten en zaden te eten. De volgende dag voelde hij zich veel vitaler. Op basis van deze ervaring heeft hij een dieet op lange termijn opgesteld waarbij je jezelf elke dag moet wegen. Op basis van je gewicht bepaal je elke dag weer opnieuw hoe je je dag invult qua eten en beweging.

De richtlijnen van het Jeruzalem dieet

Tijdens het dieet word je niet erg beperkt in je doen en laten, maar er bestaan wel een groot aantal dieetregels. Zolang je je afslankdoel haalt mag je doen en laten wat je wilt.

  • Weeg jezelf elke ochtend.
  • Elke dag bewegen.
  • Als je je streefgewicht voor het einde van de week niet hebt behaald mag je alleen groenten, fruit , noten, zaden en water nuttigen.
  • Naast het beperkt worden tot de bovenstaande voedingsmiddelen moet je die dagen ook 1 uur sporten.
  • Je wordt geholpen met je zelfacceptatie en hoe je mislukkingen verwerkt.
  • Je mag je favoriete eten nuttigen, zolang je maar afvalt.

Doelen van het Jeruzalem dieet

  • Halve kilo afvallen per week.
  • Genieten van je favoriete eten maar toch afvallen.
  • Jezelf leren accepteren hoe je bent.

Tot slot

Het Jeruzalem dieet is een makkelijk dieet om dag tot dag vol te houden. Door je elke dag te wegen kan je de voortgang goed bijhouden. Je levensstijl hoeft niet eens omgegooid te worden, je beweging wordt slechts bevorderd en je voeding kan je zelf veranderen. Het is wel belangrijk om jezelf elke dag op dezelfde momenten te wegen, je gewicht verschilt namelijk per dagdeel.

Het dieet is zeker aan te raden om eens mee te beginnen, vooral vanwege de lage instapdrempel. Je hoeft er geen grote aankopen voor te doen, alleen wat voedingsmiddelen om mee te beginnen. Hiernaast zullen de resultaten snel merkbaar zijn doordat je jezelf elke dag weegt en je streeft naar een halve kilo per week.

Als je iemand bent die zich moeilijk aan een flexibel dieet kan houden, is het Jeruzalem dieet niet aan te raden. Je kunt het dieet ongeveer naar eigen inzien opvullen, en dat kan lastig zijn voor veel mensen.

Geef een reactie