Açai bessen, je hebt er vast wel eens van gehoord. Veel voedselproducenten adverteren met dit ingrediënt in hun producten. Maar hoe zit het nu eigenlijk met die açai bes? Nou, ik kan je vertellen dat deze blauwe bes een echt voorbeeld van superfood is. Het is een familielid van de bij ons bekendere bosbes en cranberry, die zoals we weten ook heel gezond zijn. Wat is er dan zo speciaal aan die açai bes?

De açai bes groeit in het Amazonewoud. Door de inheemse bevolking van de Amazone wordt de bes al sinds jaar en dag geconsumeerd. Toch is de bes pas sinds kort bekend in het Westen. Dit komt onder andere door de beperkte houdbaarheid van de vrucht. Tegenwoordig hebben we manieren gevonden om de bes te conserveren, zodat hij wat langer houdbaar is. Daarom kunnen we vandaag de dag ook in Nederland profiteren van dit voedingssupplement.

cta-light-recepten

Wat is er nu zo goed aan de açai bes?

Een heel belangrijk kenmerk van de açai bes is dat hij heel rijk is aan antioxidanten. Deze term zie je vast voortdurend voorbijkomen in advertenties, zonder dat je echt weet wat het betekent. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die van buitenaf in je lichaam terecht komen door bijvoorbeeld roken, luchtvervuiling of overmatig alcoholgebruik. Deze vrije radicalen kunnen ziekten veroorzaken als kanker. Als je veel antioxidanten binnenkrijgt kan de kans op kanker of andere levenbedreigende ziekten verminderd worden. De açai bes kan dus echt zorgen voor een langer en gezonder leven.

Een ander voordeel aan açai bessen is dat ze heel voedzaam zijn en toch weinig calorieën bevatten. Je kan dus veel energie uit deze besjes halen, zonder dat je lijf belast wordt met allerlei overtollige stoffen. De açai bes kan dus heel mooi in jouw dieet passen als je af wilt vallen.

Daarnaast zijn açai bessen een heel effectieve bron van energie. Een lepel açai poeder door je sapje zorgt voor het effect dat je ook voelt bij cafeïne, maar dan zonder de vermoeidheid achteraf. Tevens kan açai een goede boost voor het libido zijn, met name bij mannen.

Waar kan ik açai bessen krijgen?

Zoals ik eerder al zei, zijn açai bessen in Nederland eigenlijk alleen in poedervorm te verkrijgen. In verschillende natuurwinkels en online kun je açai poeder makkelijk aanschaffen. Het poeder roer je door je dagelijkse gezonde smoothie of door een toetje.

Ikzelf voel me fit en energiek met een dagelijkse lepel açai, maar ik weet wel dat dit niet alleen door de açai bes komt. Je moet namelijk wel blijven beseffen dat superfoods alleen hun gunstige werking kunnen doen als je er een gezond voedingspatroon op nahoudt. Vergeet dus niet gezond te eten en gebruik açai bessen niet als compensatie voor die zak chips!

Gebruik jij ook al açai poeder om gezond en op gewicht te blijven? Heb jij nog andere toepassingen van açai die je met me zou willen delen?

Klik hier om açai bessen poeder te kopen

Geef een reactie