Thuis sporten

Lichaamsbeweging is belangrijk als je langdurig gewicht wilt verliezen, met de juiste methodes is afvallen zonder te sporten ook zeker mogelijk. Dat maakt lichaamsbeweging en thuis sporten niet minder belangrijk.

Sporten en voeding staan natuurlijk in een verband, je kunt wel afvallen zonder te sporten maar met goede voeding, maar je kunt niet afvallen door alleen te sporten en niet de goede voeding tot je te nemen.

Wat ik hier mee wil zeggen is dat de voeding ook erg belangrijk is als je wil gaan afvallen door thuis te gaan sporten.

Door te sporten ga je je veel beter voelen, een gezond lichaam gaat namelijk perfect samen met een gezonde geest, die twee kunnen het prima met elkaar vinden. Je voelt je namelijk stukken beter, fitter en vitaler als je lekker beweegt!

Aan de slag!

De stap zetten naar een sportschool, zeker als ‘beginner’ is erg lastig. Lekker thuis blijven en thuis oefeningen uit voeren is voor vele de perfecte oplossing om te starten met bewegen (en lekker goedkoop :p). Je kunt ook de deur eens uit gaan om een rondje te wandelen, hardlopen of te skeeleren. Is ook die stap nog te groot? Dan wil ik je graag wat meer vertellen over het oefenen in je eigen huiskamer, warm, voor de kachel en de televisie.

Oefeningen met huishouden

Heel erg voor de hand liggend, en misschien ben je helemaal niet op zoek naar deze tip, maar toch wil ik hem noemen en vind ik niet dat ik deze achterwege kan laten. Zet lekker een muziekje aan, (ik hou zelf van muziek als ik bezig ben) en ga in een lekker tempo goed schoonmaken, dweilen, lappen noem het maar op.

Dat moet toch gebeuren, dus hoezo doe je er niet je voordeel mee en maak je het een stukje leuker voor jezelf.

Traplopen

Een erg goede fitnessoefening is traplopen, als je bijvoorbeeld zo’n twintig keer de trap op en af loopt moet je eens kijken hoe je hart tekeer kan gaan. Merk je nog niks? Doe het dan eens snel, ruim wel eerst goed de trap op en zorg dat je niet uit kan glijden, zo voorkom je een valpartij. Dat is ook niet de bedoeling!

Vet verbrandende work-outs

Losse oefeningen zoals opdrukken, sit-ups en andere oefeningen werken vet verbrandend, het verbrand vet bij de benen, billen, borsten en armen. Weet je geen goede oefeningen te bedenken? Neem eens een kijkje op YouTube, daar staan heel veel oefeningen die je thuis uit kunt voeren.

Geef een reactie

2 comments

 1. Patricia

  Ik heb me net ingeschreven voor de video’s ga ze direct bekijken en beginnen met de oefeningen.

  • Black JuJu

   Je bent begonnen met de oefeningen las ik hierboven.
   Heb je al wat resultaat? Ben ik wel nieuwschierig naar.

   -4