Vaak wordt er gesuggereerd dat afvallen buik een moeilijke opgave is. – Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn- . In dit artikel gaan we dieper in op de redenen waarom je nog geen buikvet verbrandt en hoe je de vetverbranding op een aantal simpele manieren kunt stimuleren. Ben jij al klaar voor een slanke buik en heupen voor je bikini of zwembroek?

Fitchef receptengids

Afvallen buik – 4 tips

Eet- en leefstijl veranderen; voor afvallen buik – Tip 1

Een regelmatig en stabiel eetpatroon is als je buikvet wilt verbranden de basis en noodzakelijk. De start van de dag begint daarom ook met een gezond ontbijt om je vetverbranding op gang te brengen. Tussen de drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch & diner) is het belangrijk om wat gezonds bij je te hebben om te snacken. Denk bijvoorbeeld aan een handje nootjes of, nog beter, een aantal eiwitrijke snacks.

De reden dat je geen buikvet verbrandt als je niet regelmatig eet, is omdat je vetverbranding niet continu bezig is om je vet te verbranden. Als je probeert je lichaam uit te hongeren om op deze manier vet te verliezen zul je vetreserves gaan verbranden om toch nog aan je nodige voedingsstoffen te komen. Het eerste wat je lichaam doet als je weer toch weer gaat eten is deze reserves aanvullen met meer vetten om zo klaar te zijn voor de volgende “hongersnood”. Dit staat ook wel bekend als het jojo-effect. Een bijkomend voordeel van een regelmatig eetpatroon is dat je minder vaak hongerig bent, je bent dus minder vatbaar voor eetbuien. De verleiding is dus simpelweg een stuk kleiner en het doel blijft gevestigd op: afvallen buik!

Hou er met eten rekening mee dat je lichaam er ongeveer 20 minuten over doet om aan je hersenen het signaal te geven dat je vol zit. Neem dus de tijd voor je maaltijd zodat je niet meer eet dan dat nodig is.

Voeding om buikvet te verbranden – tip 2

Het is je vast weleens overkomen dat je wat aan het eten was terwijl je er eigenlijk helemaal niet vol van raakte. Dit is vrij simpel te verklaren, je lichaam is namelijk niet op zoek naar voedsel maar naar voedingsstoffen. Het verschil tussen voeding en voedingsstoffen is levensgroot. Denk bijvoorbeeld eens aan een pizza, die krijg je vaak gewoon helemaal op terwijl een appel veel kleiner is, maar je als snack direct voorziet van de goede voedingsstoffen en je daarmee ook vol zit.

Voeding waar je geen verzadigd gevoel van krijgt is vaak laag in eiwitten (voeding die je een vol gevoel geeft) en hoog in koolhydraten (voeding die je dik maakt). Je lichaam is op zoek naar voedingsstoffen, als je je lichaam deze voedingsstoffen geeft terwijl daar minder voeding voor nodig is zal je afvallen. Voeding waar ik het over heb is fruit, noten, groente en vlees of eiwitrijke maaltijden.

Als je nog helemaal nieuw bent op het gebied van vet verbrandend voedsel hebben we een leuk nieuwtje voor je. We hebben in samenwerking met TimFit een receptenboek voor je klaargezet met recepten. De recepten bevatten voor ieder wat wils. Dit betekent dan ook dat er altijd wel wat lekkers tussen zit voor je! In deze receptengids vind je recepten die vol zitten met eiwitten en die de vetverbranding stimuleren, we sturen deze gids graag naar je op:

Vermijd suikers – tip 3

Suiker bevat geen enkele voedingsstof en bijna alleen maar calorieën. Suiker geeft aan je lichaam aan dat het moet stoppen om vet te verbranden en zorgt er voor dat je lichaam juist vet gaat opslaan. Je lichaam is niet gebouwd om veel suikers te eten en het is verstandig als je wilt afvallen buik om zoveel mogelijk suikers te vermijden. Voor jouw beeldvorming: honderd jaar geleden aten we ongeveer 2 kilo per jaar, vijftig jaar geleden was dit zo’n 5,5 kilo per jaar maar vandaag de dag is dit 65 kilo suiker per jaar! In een grafiek ziet deze groei er ongeveer zo uit:

Afvallen buik dmv eiwitten

Deze grafiek is niet zo vreemd. Ons eetpatroon is veranderd en overal is tegenwoordig suiker in te vinden, suiker maakt dik en heeft verder geen enkele voedingswaarde. Wil je afvallen buik? Dan raden we je aan om minder suikers te consumeren en te kiezen voor gezondere vormen van voeding!

Gezonde voeding slecht voor afvallen buik – tip 4

Als je wilt afvallen is het niet meteen zo dat je alleen maar fruit en groentes moet eten. Om een optimale vet verbranding te stimuleren kun je in kleine mate fruit eten maar denk wel, ook in fruit zitten natuurlijke suikers (fructose).

Je kunt fruit in kleine mate blijven eten maar om een optimale vetverbranding te realiseren kun je de meeste fruitsoorten beter vermijden. Als je klaar bent met afvallen buik heb je nog alle tijd om heerlijk fruit te eten. Hier wel een kleine tip voor: als je een fruit eter bent, eet fruit in de ochtend. Dan heeft je lichaam tijd genoeg om de suikers te verbranden.

Vet verbrandende voeding is te herkennen aan de eigenschap dat het hoog in eiwitten is en laag in koolhydraten. Ga dus geen calorieën tellen (in de caloriearme producten zijn vaak andere ongezonde voedingsstoffen in de plaats gekomen) of letten op vetvrije producten. Dat is echt onzin en een pure marketing truc om ‘ongezonde’ voeding (wat goedkoper is om te produceren) aan de man te brengen. Eiwitten geven een constante stroom aan energie af waardoor je lichaam geen vet hoeft op te slaan en zich daarom de hele dag kan concentreren op het afvallen. Of dit nu gaat om afvallen buik of het afvallen op andere plekken in je lichaam, met eiwitrijk voedsel leg je de basis voor een gezonde levensstijl en een vitaal gevoel!

Buikje verbergen zonder afvallen buik

Vrouwen zijn er vaak gevoeliger voor dan mannen om te denken dat ze af moeten vallen. Zeker in de zomer wanneer alle buikjes weer tevoorschijn komen is het moeilijk om niet te verlangen naar een strakke buik.

Wat veel mensen op hetzelfde strand vergeten is dat 90% van alle mensen die zo’n strak buikje heeft ook een andere houding aanneemt dan iemand met een buikje. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je houding al een hoop kan doen aan jouw buik. Twijfel je of dit ook bij jou het geval is? Dan is het slim om even voor de spiegel te staan en te kijken hoe jij je buikje het beste kunt verbergen.

Buikspieroefeningen

Dat je plaatselijk vet kunt verbranden met buikspieroefeningen is een fabeltje waar wel veel mensen in geloven. Afvallen buik doe je namelijk niet door middel van buikspieroefeningen. Vetverbranding stimuleer je met de juiste voeding en de nodige beweging. Buikspieroefeningen zijn een manier van beweging maar als je doel: afvallen buik is dan raad ik je aan om in de tijd van je buikspieroefeningen te gaan wandelen. Zodra je buikvet verbrand is en je niet meer hoeft afvallen buik is het interessant om buikspieroefeningen te gaan doen om je buik te trainen.

De reden waarom mensen buikspier oefeningen doen is om een strakkere buik te krijgen met wellicht een sixpack als doel. Vetverbranding staat hier los van. Het is uiteraard wel zo dat als je buikspieroefeningen doet je spieren zullen groeien.

Snel afvallen buik met eiwitrijk dieet

Een eiwitrijk dieet is een dieet wat er voor zorgt dat je op een gezonde manier snel van je buik af bent. Als je snel wilt afvallen buik of een eenvoudige manier zoekt om van je buikje af te komen dan kunnen we een eiwitrijk dieet aanraden.

Een eiwitrijk dieet zorgt er voor dat je vetverbranding optimaal bezig is en dat je minder trek hebt om te eten. Het is een manier waarbij je kunt afvallen zonder honger. Dit lijkt te mooi om waar te zijn, maar met eiwitrijk voedsel zorg je voor een verzadigd gevoel en heb je dus geen trek in ongezonde snacks. De verleiding is minder en je kunt je dus richten op het afvallen buik en je gezonde levensstijl!

Doordat je eiwitrijk voedsel eet wat laag in koolhydraten is en andere vet makende voedingsstoffen heeft zul je snel vet verbranden. Dit kan oplopen tot een behoorlijk gewichtsverlies waardoor je binnen een week al af kunt zijn van een klein buikje. TimFit heeft een methode ontwikkeld waarmee je snel af kunt vallen zonder een hongergevoel te krijgen.

Dit vonden wij reden genoeg de methode binnenste buiten te keren en te kijken hoe het precies werkte. Dit hebben we vertaald in onze TimFit review. Ook zijn we verkozen tot één van de beste afslank- gezondheidssites van dit moment en daarom hebben we van TimFit de mogelijkheid gekregen om een tijdelijke korting van 10% aan te kunnen bieden aan onze bezoekers.

TimFit review + 10% korting

 

Gezond afvallen? Afvallen buik eerst!

Buikvet is een vet die erg ongezond is. Iedereen weet wel dat overgewicht niet goed is voor je gezondheid maar toch is voor veel mensen de reden om te starten met afvallen buik de cosmetische reden. Dit is begrijpelijk want we zien niet wat er binnen in ons lichaam afspeelt. Mensen die overgewicht hebben en hiermee doel ik voornamelijk buikvet hebben, hebben een aanzienlijk grotere kans op hart- en vaatziekten. Het hart wordt namelijk veel zwaarder belast dan bij slanke personen het geval is.

Een buikje hebben is niet zonder gevaar, dit blijkt wel uit onderzoek. Dit geldt zowel voor mensen die te zwaar zijn, als voor personen die ‘slank’ zijn maar bijvoorbeeld een bierbuik hebben. Vaak denken zij dat het hebben van buikvet geen kwaad kan, maar juist het vet dat ter hoogte van de navel wordt opgeslagen is gevaarlijk als je er te veel van hebt. Dit zogenaamde orgaanvet wordt opgeslagen rondom je hart, maag en longen. Het beschermt je organen, maar als je er te veel van hebt kan het de organen juist beschadigen.

Buikvet is dus erg ongezond. Neem het afvallen buik daarom serieus en zie het als extra motivatie om te starten met afvallen buik. Heb je een buikje zorg dan dat je hier snel vanaf komt, misschien om aan je uiterlijk te werken, maar zeker om gezonder te gaan leven. Om het risico op ziekten en bijvoorbeeld diabetes te verlagen, is het erg belangrijk dat je gaat afvallen. Je buik zou bij het afslanken dan ook de meeste aandacht moeten krijgen. Doe wat met deze informatie die we je hebben gegeven en start met het eten van de juiste voeding en de tips die we je hebben gegeven.

Meer weten? Zelf meten!

Twijfel je of je in de risicogroep valt en dus moet afvallen? Buik normaal, te dik of je hebt juist helemaal geen idee hoe je ervoor staat? Pak een meetlint en meet je taille, rondom je navel. Voor vrouwen moet deze omtrek niet meer zijn dan 88 centimeter, voor mannen niet meer dan 102 centimeter. Zit je op dit getal of daarboven, dan val je in de risicogroep en zou je moeten afvallen. Buik eerst en dan de rest!

Afvallen buik - meet het zelf

Ga jij afvallen aan je buik? Laat het ons en de andere bezoekers weten. Ook als je vragen hebt, schroom niet om ze te stellen, we vinden het super leuk om je te helpen bij het verbranden van je buikvet en te horen dat je wat doet met onze informatie. Misschien twijfel je nog over iets of heb je nog een specifieke vraag, stel je vraag en ga er gewoon voor. Wat heb je te verliezen? Juist, niks toch? 😉

Geef een reactie

71 comments

 1. Patricia

  Ik heb zelf een klein buikje en wil hier echt heel graag van af, bedankt voor de tips Nadia. Ik vind het heel fijn dat je zulke goede dingen op het internet zet, de site volg ik al een hele tijd en ik vind dat je heel erge goede artikelen plaatst waar ik veel aan heb. Ook hoe je gezond moet leven enzo en niet alleen over afvallen en ongezond snel afvallen. Fijn!

 2. Diana

  Dag Nadia,
  Bedankt voor je fijne artikelen de hele tijd door, ik kan er veel informatie uit halen wat ergens anders op het internet niet te vinden is. Sinds dat ik je volg ben ik begonnen met vitadis en ben ik al 12,6 kilo afgevallen en dat voornamelijk buikvet.
  Iedere dag lees ik wel een nieuw artikel op je website, het is een soort huiswerk geworden en ik merk echt dat ik gezonder ga leven en me fitter ga voelen.
  Ga zo door, ik wacht met smart op nieuwe artikelen, ik laat gewoon even weten dat ik je volg!
  Groetjes,Diana

  -2
 3. Tobias

  Beste Nadia,
  Ik heb ook problemen met buikvet. Ik heb al veel dingen geprobeerd: meer bewegen, minder suikers eten, veel water drinken en vijf keer op een dag kleine porties eten. Ook buikspieroefeningen heb ik al gedaan. Mijn zwembandjes zijn wel kleiner geworden, maar het laatste vetrolletje raak ik maar niet kwijt. Heb jij misschien nog een goede tip voor me?

  • Nadia Bievinck

   Hoi Tobias,

   Ik heb het artikel voor je aangevuld met een aantal tips die je wellicht kunnen helpen.

   Groeten,
   Nadia

   -5
   • hanna

    Hooi meid ik wil graag afvallen maar ik weet niet hoe kan je misschien me helpen ik heb wel dik buik waar ik niet blij mee ben zal je help echt waarderen als je me kunt helpen.

 4. Sebastiaan

  Bedankt voor dit artikel! Ik had geen idee dat vet op de buik zo slecht was voor je gezondheid. En dat het zulke schadelijke gevolgen kon hebben. Gelukkig heb ik zelf niet echt aanleg om zwaar te worden, maar op mijn buik zit wel een klein rolletje vet. Nu ik dit gelezen heb ga ik daar meteen wat aan doen!

 5. Brenda

  Het was me al duidelijk dat overgewicht niet echt gezond is voor een mens, maar ik wist niet dat buikvet zo’n specifiek gevaar was. Dit artikel zet wel aan tot nadenken. Ik denk dat wij thuis toch maar eens beter op moeten gaan letten wat er allemaal in de boodschappen zit. En ik denk dat het tijd wordt dat we toch weer eens wat meer gaan bewegen. Bedankt voor dit duwtje in de rug, dat had ik net even nodig!

 6. Veerle

  Dag Nadia,

  Wat een leuk artikel heb je.
  Maar ik heb toch nog een vraagje
  Ik ben een vrouw van 24 jaar en mijn taille omtrek bij mijn navel is 84 cm.
  Toch heb ik wel wat buikvet! En vooral op zij zit meer vet! (Verschrikkelijk) Ik heb al zoveel
  geprobeerd. Intensief sporten, 2 liter water
  drinken per dag.
  Gezond en varieert eten.
  Maar het lukt me maar niet buikje kwijt te raken.
  Nu moet ik toegeven dat ik een zoetekauw ben.
  Na 3 maanden flink mijn best te doen verlang ik naar chocola!!! (Het liefst melkchocola)
  Merk wel hoe ouder je word hoe minder snel het eraf gaat. (Dat klinkt misschien wat raar voor een 24 jarige)
  Mijn vraag is, mag je als je van je buikvet af wil echt helemaal geen chocola meer of cola of koffie + suiker en melk??

  -4
  • Nadia Bievinck

   Beste Veerle,

   Helemaal geen dingen meer eten waar je van houd vind ik zelf altijd het grootste risico. De kans dat je een keer naar de kast loopt om een reep chocola te pakken (in jou geval) is best groot als je 3 maanden helemaal er niks meer van hebt gegeten.
   Verander stapsgewijs dingen in je eetpatroon, een klontje minder suiker in je koffie, een bakje minder per dag, slechts één stukje chocola in de twee dagen zijn allerlei voorbeelden waar je mee kunt beginnen.
   Mocht je nog meer vragen hebben dan kan je me ook even mailen!
   Groetjes, Nadia

   -1
 7. Kadija

  Hallo Nadia ,

  Ik zit ook met het buikvet probleem . Ik sport 4 keer
  week, drink voldoende water, en eet gevarieerd en
  gezond. Maar toch raak ik die buikvet niet kwijt.
  Hebt u nog tips voor mij? Ik eet volkoren pasta, rijst
  en brood. Mag ik dit dan niet meer eten?

  • Nadia Bievinck

   Beste Kadija,

   Gezonde voeding en gezonde voeding zijn niet het zelfde. Het klinkt misschien raar maar de huidige voedingsindustrie weet zelfs van ‘gezonde’ producten ongezonde producten te maken. Een tip: doe boodschappen aan de buitenkant van de winkel, loop dus niet de schappen in! Eet verse producten, vlees en groentes. Het zou inderdaad kunnen liggen aan de voeding die je op noemt, zoals je wellicht al tegen bent gekomen zijn granen bij het Paleo Dieet ‘not done’ net als volkoren pasta. In deze reactie wil ik niet verder ingaan op het Paleo dieet maar lees het volgende artikel eens: “Het Paleo Dieet” misschien kan je er wijs uit worden. Wat belangrijk is als je wilt afvallen kan ik wel heel simpel uitleggen: eet veel eiwitten en weinig koolhydraten en gezonde, onbewerkte voeding.

   Succes! Groetjes, Nadia

   -3
 8. jeremy

  Ik vindt het een heel leuk artikel. zal dit zeker ook via mijn social media onder de aandacht brengen.

 9. Dino

  Hoi Nadia,

  Bedankt voor de e-mailtje(‘s) tot nu toe.
  Ik ga er zeker wat mee doen. Om te beginnen met het proefpakket bestellen van het Vitadis dieet.
  Gelukkig doen er thuis ook nog een paar mee voor de ”support”.

  • Nadia Bievinck

   Succes Dino en graag gedaan! Als je je behaalde resultaten en bevindingen met ons wilt delen stellen we dat op prijs 🙂

   -2
 10. Serge

  Hallo Nadia,

  Ik ben een jongen van 13 jaar iets van 1,55 meter en ik weeg 54,5 kg en heb een best groot buikje. Ik ben er niet blij mee en wil er snel van af! Ik probeer vaak niet te snoepen, maar dat is best wel lastig :(. Ik kan het niet volhouden zonder suiker te leven. Ik eet wel minder dan vroeger want vroeger at ik zowat elke avond 2 boterhammen voor het slapen. Ik ben ook laatst gestopt met voetbal, dat bleek niet zo’n goede keus te zijn want ben daarna wel wat bijgekomen :'(. Ik wordt er ook mee gepest, ze noemen me sousergebroodje enzo. Dus ik wil snel van mijn vet af! Ik doe al best lang zo’n workout, buikspieroefeningen, half jaar ofzo, voor een sixpack en om af te vallen. Maar ik was er erg in teleurgesteld toen ik las dat het niet helpt voor afvallen.. Welke manier van afvallen beveelt u me aan? Welke zou het beste bij me passen om bijvoorbeeld toch iets zoets te kunnen eten, of er juist van af te komen?

  Alvast bedankt,
  Serge

  • Nadia Bievinck

   Hey Serge,

   Goed dat je met je gewicht bezig bent en dat je ook al beweegt etc. suiker is echt een grote boosdoener van overgewicht. Je bent nog jong dus je zult aan veel verleidingen worden blootgesteld maar dat is geen probleem als je een gestructureerd eetpatroon aanhoud. Drink genoeg water op een dag, vermijd frisdrank zoveel mogelijk en eet altijd een ontbijt. Veel bewegen, rennen, lopen, fietsen en sporten is altijd goed voor je gewicht, maar zorg ook dat je goed op je voeding let, eet 6x op een dag kleine maaltijden zodat je vetverbranding goed op pijl blijft.

   Groetjes,
   Nadia

 11. Jesika

  Hoi !

  Ik ben een meisje van 15 jaar en ben 1.55 meter groot en weeg 52.8 kilo.
  Ik ben vaak gewogen enzo en mijn gewicht bestaat merendeels uit spieren. Het enige vet wat ik heb op me lichaam is bij mn buik..
  Ik doe aan voetbal kungfu en ik ga naar de sportschool. Ik drink veel water en eet alleen maar gezond. Mijn avond eten is meest rijst met groente en vis uit de stoompan.
  Maar na 1 a 2 weken haak ik weer af. En nu ik een navelpiercing heb wil ik ht echt weg hebben..
  Heeft u tips voor me ? Want ik ben al een jaartje bezig met dat vet weg te krijgen maat geen 1 dieet heeft geholpen ..

  Groetjes
  Jesika

  -1
  • Nadia Bievinck

   Beste Jesika,

   Je BMI is 23.3 en is prima voor jou leeftijd. Nu snap ik je probleem en begrijp ik dat je een wat strakkere buik wil.
   Als je al sport is het goed om veel beweging mee te pakken en je buikspieren wat aan te sterken voor een wat gespierdere buik.

   Ik raad je aan niet op dieet te gaan aangezien je dan de kans hebt dat je teveel afvalt. Goed op je voeding letten (min. 5x per dag wat eten met enige regelmaat) en goed letten op wat je eet dan moet het helemaal goed komen!

   Groetjes,
   Nadia

 12. belinda

  Hoi Nadia,

  Ik ben helemaal radeloos. Mijn buik gaat er maar niet af, wat ik ook doe. De rest van mijn lichaam is normaal, mijn buik is alleen dik en opgezet. Net een bierbuik.

  Ik vraag me af hoe dit komt. Ik sport 5 dagen in de week 120 minuten, een 6 keer per dag kleine beetjes.. ik weet niet waar het fout gaat..

  Groetjes Belinda

 13. Hannah Rae

  Ik heb altijd al moeite gehad met afvallen, nu ga ik weer opnieuw beginnen en met tips zoals deze denk ik dat ik meer succes zal hebben 🙂

  Bedankt voor alle tips, ik hoef geen model te worden maar een beetje dunner is wat ik wil

 14. femke

  Hoi nadia,
  Ik eet te veel verzadigde vetten hoe moet ik dat verminderen? Zoals je weet weeg ik 43, 5, en ben ik 1.55 lang ik wil heel graag dat onderste rolletje vet kwijt. Het werd me aan geraden om je op te trekken en zo maar dat kan ik niet omdat me armen dan niet sterk genoeg zijn. Ik heb er wel de ruimte voor ik sport 3keer in de week minstens een uur . En naar school fiets ik ook nog een halfuur . Wat doe ik fout? alstublieft help me. Ik ben 12 jaar. Mijn kont vind ik ook te dik en rond en hij blubbert een beetje. Dat is heel lelijk. Alstublieft help me ik begin radeloos te worden.
  Groeten Femke

  • Nadia Bievinck

   Hoi Femke,
   Je bent nog een jonge meid en je zit dus nog volop in de groei, daarom is het niet slim om nu te gaan lijnen. Alle gezonde voedingsstoffen van het eten wat je binnen krijgt zal je hard nodig hebben. Daarnaast ben je niet te dik voor je lengte, je hebt een gezond gewicht en je beweegt goed, zo fout ben je dus helemaal niet bezig :). Mocht je toch wat met je voeding willen doen dan raad ik je aan contact te zoeken met een diëtist. Groetjes, Nadia

 15. Thera

  Hoi Nadia, ik heb weer wat geleerd over voeding door jouw artikel en je reacties op de post. Ik ben een vrouw van 57. Ik heb best een aardig postuur, maar mijn buik is beslist te dik. Ik kan heel gedisciplineerd eten en als ik per se wil afvallen gebeurt dat ook, maar ik val af op andere plaatsen dan waar het het meest nodig is. Waar ik ook mee worstel – sorry, minder fris verhaal – : als je veel eiwit eet en weinig koolhydraten is de ontlasting, die dan heel donker is van kleur, minder makkelijk kwijt te raken. Daar lees ik eigenlijk niets over. Tips?

  • Nadia Bievinck

   Hi Thera, bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat je actief bezig bent met je gezondheid en je gewicht. Mijn advies is om iets in te nemen voor anti obistipatie zodat je makkelijker naar de wc kunt. Dat het donkerder is maakt niet uit. Fijn trouwens dat je je vraag zo open durft te stellen, wellicht zitten andere bezoekers met dezelfde vraag waar ze nu ook direct het antwoord op hebben. Ik hoop dat je (en de andere lezers) er wat mee kunt! Groetjes

 16. Menno de Haan

  Het is inderdaad onzin dat je vet kunt verbranden met buikspieroefeningen! — Extra informatie verwijderd wegens promotie — Wanneer je over veel buikvet beschikt, is het verstandig om eerst buikvet te verliezen en dan met buikspieroefeningen te starten.

 17. Alexa

  Hi Nadia,
  Een paar kleine correcties, de fructose in fruit maakt niks uit aangezien er ook vezels in fruit zitten en buikspieroefeningen helpen volgens mij wel met een strakkere buik krijgen,aangezien de spieren het ver straktrekken. verder een heel goed artikel!

  • Nadia Bievinck

   Hi Alexa,

   Bedankt voor je aanvulling (en het compliment :)). Het klopt inderdaad dat er goede voedingsstoffen in fruit zitten, maar ook veel suikers die niet goed is voor bijvoorbeeld afvallen aan de buik. Wat betreft de buikspieroefeningen ben ik het helemaal met je eens. Alleen de vergissing die mensen maken is dat je niet direct vet verbrand met buikspieroefeningen. Je traint namelijk alleen je spieren waardoor je een strakkere buik krijgt, maar dit zal niet opvallen als er nog een laag vet overheen zit. Dit moet eerst verdwijnen.

 18. nadya van caeseele

  Ik ben 66 en opeens 4kg bij op 1maand tijd.ik ben geen snoeper,maar wil mijn buik wel kwijt,ik ben ook geen grote eter maar wel onregelmatig en heb een maagbreuk,graag een raad van jullie.met dank

 19. cy kitsz

  Hoe kom ik aan zo een boekje eiwitvrij dieet? Cora

  • Nadia Bievinck

   Als je naar boven scrolt zie je een groene knop waar je je email adres kunt ingeven. Via deze weg zullen we een link naar de receptengids toesturen!

  • Nadia Bievinck

   Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief, hierin krijg je de recepten. 🙂

 20. Anouk

  Hi Nadia,

  Ik ben een meisje van 12 jaar en ik wil graag ongeveer 10 kilo afvallen. Nu heb ik 2 vragen; 1. Stel ik doe nu buikspieroefeningen en daarnaast val ik af voor mijn buik. Heb ik dan wel een strakke(re) buik als ik geen overtollig buikvet meer heb? U zei namelijk dat je als je buikspieroefeningen doet voordat het overtollige buikvet weg is, geen (zichtbare) strakke buik hebt. Maar wat als je wel die oefeningen doet en tegelijk afvalt bij je buik? Heb je daarna dan alsnog een strakke buik doordat je wel buikspieroefeningen hebt gedaan tijdens het afvallen?
  2. Ik ben dus 12 jaar, ik ben ongeveer 169 cm en ik weeg 72 kg. Ik vindt dit heel erg veel aangezien vele vrouwen van 35 nog minder wegen dan ik… Maar als ik mijn BMI bereken staat er dat ik maar 7 kilo hoef af te vallen om in het gezonde vak te zitten. Klopt dit? Ik ben trouwens wel erg breed en ik ben heel vroeg in de puberteit gekomen (rond mijn achtste). Zou dat er misschien ook iets mee te maken hebben? Ik hoop dat u antwoord heeft op mijn vragen.
  Met vriendelijke groet,
  Anouk

  • Nadia Bievinck

   Hoi Anouk,

   Het antwoord op je eerste vraag. Het kan nooit kwaad om buikspieroefeningen te doen. Wanneer je buikvet kwijt wilt raken is het inderdaad van belang om ook overtollig buikvet kwijt te raken. Wanneer je het overtollige vet kwijt bent wordt je buik sowieso al slanker en door de buikspieroefeningen ga je meer je buikspieren doen. Dus je zou inderdaad op deze manier een strakke buik kunnen krijgen.
   Het antwoord op je tweede vraag; Of het vroeger in de puberteit komen te maken heeft met je gewicht vindt ik moeilijk te bepalen. Je wilt graag op een gezond gewicht komen en weegt nu 71 kilo, om op gezond gewicht te komen voor jouw lengte en leeftijd zul je totaal 10 kilo af moeten vallen.

   Groetjes, Nadia

   -1
 21. Lotte

  Beste Nadia,

  Ik ben een meisje van 13 jaar, 1.75 lang en 70 kilo. Ondanks dat ik teveel weeg is het niet heel erg te zien: ik heb dikke boven benen en een aardige kont, maar mn buik is plat en ik heb ook geen heup vet. Ik vraag me dus af of het spier is of vet. Heeft u misschien tips voor dunnere boven benen, of moet ik afvallen?

  Groetjes Lotte.

  • Nadia Bievinck

   Hoi Lotte,

   Het is heel lastig te bepalen aan de hand van jouw informatie of het spier is of vet.
   Misschien is het handig om naar de sportschool te gaan, hier kunnen ze namelijk een vetmeting doen. Dan weet je precies of het spier/vet is.
   Om dunnere benen te krijgen kun je misschien gaan hardlopen. Dit werkt voor mij goed maar wat voor mij helpt hoeft natuurlijk niet voor jou te werken..
   Maar.. Het is het proberen waard, toch?

   Groetjes, Nadia

   -1
 22. rianne

  Goedemorgen, bedankt voor de goede tips. Ik ben nu sinds eind oktober bezig om ook mijn buikje weg te krijgen. loop 3x per week hard (evy) en doe sinds kort elke avond een workout van tiffany rothe (geweldig). Maar had afgelopen donderdag bijholte ontsteking gekregen waar ik erg last van had dus ben niet gaan sporten nu al 5 dagen. Was tot afgelopen donderdag 8 kg afgevallen en nu 9kg dus in die 5 dagen tijd ben ik 1 kg afgevallen terwijl ik normaal er echt moeite voor doe en veel sport en het helemaal niet zo hard ging hoe kan dat? Je zou zowat niet gaan sporten. (daarnaast loop ik ook al veel op mijn werk) alvast bedankt.
  Gr. rianne

  • Nadia Bievinck

   Hi Rianne,

   Aan de hand van sport verbrand je vetten, deze vetten worden deels omgezet in spieren (die zwaarder zijn dan vetten). Verder is voeding tijdens het afvallen een stuk belangrijker dan sporten, beweging is hierbij wel een belangrijk punt. Als je goed op je voeding let, en je beweegt genoeg (sporten als extra zal de vetverbranding sneller gaan, dit merk je alleen niet snel aan je gewicht) dan val je af. Goede voeding om af te vallen is eiwitrijk en bevat weinig koolhydraten.

   Groeten,
   Nadia

 23. Ayrtonne

  Ik ben bezig met afvallen, alleen mijn buikje want het is geen gezicht.
  En mensen om je heen die poes lief tegen je zeggen dat je helemaal niet dik ben en toch willen gaan liegen.
  Maar ik wil graag afvallen en mijn eetpatroon wil ik echter weer op een rij krijgen.
  Hoe kan ik het beste weer mijn eetpatroon terugkrijgen ?

  -1
  • Hanneke

   Hey Ayrtonne,

   Goed dat je bezig bent met het afvallen, maar daarnaast is het vervelend dat je een buikje blijft houden.
   Je eetpatroon is erg belangrijk. Wat heb je allemaal al geprobeerd om je eetpatroon weer op de rit te krijgen?
   Je geeft aan dat je je eetpatroon weer terug wilt krijgen.. Weet je nog hoe je eerst at toen je geen last had van een buikje?
   Beweeg je ook? Zo ja, wat doe je allemaal qua beweging?

   Groetjes, Hanneke

 24. Maaike

  Hallo
  Ik heb begin 2014een hartinfart gehad ik eet altijd al zout arm zo min mogelijk vet te gebruiken en zo vers mogelijk en ik fieste elke dag 20km dus volgens leefde ik best gezond dus na die hartinfarct ben ik onverwachts zwanger geraakt het is nu 3 maanden geleden maar die buik die gaat maar niet weg ik moet wel zeggen dat ik medicijnen slik om weer een hartinfarct te verkomen maar ik durf niet, o goed te lenen en mijn conditie

 25. manny

  Hoi normaal in mijn leven had ik geen buikje te druk met werk nu heb ik een baan waar het rustiger is en ook niet gestrest maar nu krijg en heb ik wel een buikje en dat wil ik niet voel mij er niet lekker bij m.v.g. manny

  -1
 26. Meef

  Mijn man en ik hebben buik vet
  Man : 114
  Vrouw 94
  Dus heel veel ik wil echt van die buik af ik denk dat ik gezond eet maar als u me kan aan radde wat te doen zal ik op prijs stellen

  -1
 27. melia

  Hallo ik ben op gewicht me bmi is goed. Maar ik heb ronde buik naar voren staan ik doe al aan cardio 3 keer een half uur loop de hele dag. En eet bijna geen koolhydraten meer raak geen brood aardappel of pasta aan. Toch gaat het afvalleen niet echt zo bij me buik wat kan ik hieraan doen heb je nog tips.?

  • Nadia Bievinck

   Hoi hoi,

   Allereerst is het fijn om te horen dat je op gewicht bent en een gezonde BMI hebt.
   Je doet 3x in de week aan cardio en daarnaast wandel je nog. Probeer dit zeker vol te houden.
   Of je afvalt is afhankelijk van verschillende factoren.
   Zo spelen onder andere ook stress, medicijngebruik, nachtrust, de overgang en beweging een grote rol.
   Probeer gezond en gevarieerd te eten en blijf voldoende bewegen.

   Groetjes, Nadia

 28. Maria

  Speelt je lengte geen rol bij de omvang van je buik ??

  -1
  • Nadia Bievinck

   Hey Maria,

   De maten die in het artikel; Afvallen buik worden benoemd zijn maximale maten voor de buik omvang.
   Dit geldt voor iedere lengte.
   Dus voor een vrouw geldt dat de maximale omvang van de buik 80 cm mag zijn en voor een man maximaal 102 cm.

   Groetjes, Nadia

 29. Angela

  Hoi Nadia

  ik ben altijd een erg slanke meid geweest ik ben 175 lang en had altijd maat 34/36 en woog standaard 57 kilo ik kon altijd eten wat ik wilde zonder een gram aan te komen.
  ik wist zelfs dat ik zwanger was toen ik 60 kilo woog en niet eens overtijd was.
  zelfs na mn zwangerschap waar ik 18 kilo was aangekomen was ik dat in 10 dagen tijd kwijt.
  nu is 3 jaar geleden bij mij ontdekt dat ik een te trage schiltklier hebt en heb daar medicijnen voor gekregen.
  in 2 maanden tijd was ik 11 kilo aangekomen maar kwam niet door de medicijnen zeggen de artsen.
  nu sinds 2 jaar heb ik onverklaarbare pijn in mijn voeten als of je al weken op stiletto’s loopt… en na een paar maanden is daar ook pijn in mijn rug bij gekomen al met al ik kan niet meer lang lopen en lang staan.
  ik ben net 40 geworden en heb een scootmobiel voor lange afstanden artsen weten niks en ik lijkt wel 8 maanden zwanger zo groot is mn buik en weeg inmiddels 72 kilo.
  doordat ik altijd alles zonder problemen kon eten is dat ook altijd wel via het mondje gegaan het was ook nooit een probleem.
  maar ik ben zeker ook geen alles eter en lust niet alles.
  heb jij misschien specifieke adviezen?

  Alvast bedankt
  groetjes angela

  • Nadia Bievinck

   Hoi Angela,

   Een traag werkende schildklier zorgt ervoor dat je spijsvertering ook langzamer verloopt, hierdoor kom je sneller aan.
   De onverklaarbare pijn in de voeten kan ik helaas niet verhelpen.
   Het is heel lastig om vanuit de situatie van ‘alles eten niks aankomen’ te gaan naar ‘aankomen en niet meer zo gemakkelijk afvallen’.
   Het is moeilijk om door middel van dit bericht een passend advies te geven. Er staat ook een artikel online ‘Afvallen met een beperking; Hoe doe je dat?’
   Doordat u geen lange afstanden meer kunt lopen en in een scootmobiel zit voor de lange afstanden is het wellicht misschien een idee om dit artikel eens te bekijken.
   Hopelijk kan dit je helpen.
   Daarnaast is het belangrijk dat je accepteert dat je niet alles meer kunt eten wat je vroeger wel kon, dat is waarschijnlijk erg lastig, maar je hebt gemerkt hoe gemakkelijk het er tegenwoordig weer aan komt.
   Ik hoop dat het andere artikel je helpt om gewicht kwijt te raken.

   Groetjes, Nadia

   -1
 30. Gerrit

  Hallo

  Ik ben al zeker 2 jaar bezig om van mijn buik af te komen en ik kom maar niet van mijn buik af ik sport 4x in de week
  2x hardlopen
  2x bootcamp
  Mijn buik omtrek is 93cm en ik wil graag dat hij rond de 87 word hoe krijg ik dit voor elkaar
  Ik ben 180 en 76kg

  Wat doe ik precies verkeerd dit is mijn voeding

  Ik begin om
  4,45 schaaltje kwark 300 gram met handje rozijnen en een beetje lijnzaad en een glas water

  8 uur
  Een eitje met een cracker en 0,5 liter water

  10 uur
  Plakje roggebrood met kipfilet 2 plakjes
  En cracker met kipfilet 2 plakjes

  12 30
  Bak kwark 300gram met handje
  rozijnen en handje noten en een halve avocado en 0,5 liter water

  15 00
  Een stukje fruit meestal banaan of sinasappel

  17 30
  1 bord groeten brocollie met kip en 0,5 liter water

  een uur bootcampen 2x in de week
  2x in de week hardlopen 9km

  20 30
  Eiwit shake
  Met schaaltje kwark

  Ik hoor graag van u

  -1
  • Hanneke

   Hey Gerrit,

   Heel goed dat je zelfstandig bezig bent om van je buik af te komen.
   Goed dat je ook zoveel sport.
   Ik zie staan dat je om 4.45 uur begint met een schaaltje met kwark. Wat voor kwark eet je volle/magere?
   Daarnaast zie ik in de middag dat je een handje nootjes door je kwark doet. Wat voor soort noten doe je er doorheen?
   Ook beschrijf je dat je een bord groenten eet zoals broccoli. Hoeveel gram is dit ongeveer?
   Ik vind je voedingsschema er persoonlijk erg netjes uit zien.

   Groetjes, Hanneke

 31. Carmen

  Als ik naar mijn buik kijk ( niet in de spiegel maar gewoon vanaf mijn hoofd ) lijk ik heel dik. Maar als ik in de spiegel kijk ben ik dun hoe kan dit?

  • Nadia Bievinck

   Hee Carmen,

   Dit is een bijzonder verhaal.
   Heb je dit in iedere spiegel, anders moet je misschien een andere spiegel kopen als je dit alleen in de spiegel in je kamer hebt.

   Groetjes, Nadia

 32. Hallo Nadia

  Ik ben een man met veel overgewicht.
  Ik ben nu sinds 4 dagen bezig met een koolhydratenarm dieet en lees uw heerlijke recepten wat ik graag ga proberen.
  Momenteel heb ik last van weegschaalfobie ofwel dagelijks kijk ik of ik niet zwaarder ben geworden maar tot mijn verbazing zie ik dat ik nu 4,4 kilo minder weeg.
  Ik geloof er nog niks van maar een weegschaal liegt er niet om zou je denken toch!!!
  Kan het zijn dat ik toch ineens goed bezig ben met dit dieet en ga afvallen???

  Mvg Hans.

  -1
  • Nadia Bievinck

   Hallo Hans,

   Wat super dat je zulke fantastische resultaten behaald! Het koolhydraatarm dieet is een ontzettend goede manier om verantwoord af te vallen en dat blijkt. Ga vooral zo door met positieve resultaten behalen!

   Groetjes Nadia

   -1
 33. Patrick

  Hey ik ben Patrick, ik ben 17 jaar en ben 1,72 m . Ik heb een normaal postuur maar ik heb een dikke buik, nou niet heel erg dik maar wel een beetje. 8 maanden geleden ben ik gestopt met voetbal en dat bleek niet goed te zijn, ik weeg nu 77 kg en daarvoor woog ik 65 kg . Ik probeer elke dag naar de sportschool te gaan en af te vallen maar het wilt niet lukken, ook ga ik met de fiets naar school in plaats van met de bus. Ik word best vaak aangesproken vanwege mijn buik. Ik heb tips van u nodig en hoop dat u mij kunt helpen, want ik wil echt af van mijn buik.

  Gr,

  Patrick

  • Nadia Bievinck

   Beste Patrick,

   Goed van je dat je zo bezig bent met het sporten en meer te bewegen in de dagelijkse zaken! Ik krijg uit je bericht alleen geen hoogte over je eetgewoontes. Sporten is belangrijk, maar je voeding is de grootste bepalende factor in je lichaamsgewicht en je vetpercentage. Weet je niet goed welke voeding geschikt is om af te vallen of ben je op zoek naar een goed dieet? Bekijk dan eens de artikelen op Afvallen Experts die gaan over het eiwitdieet of het koolhydraatarm dieet. Bekijk ook door op de volgende link te klikken het Vitadis dieet https://www.afvallenexperts.nl/vitadis-het-slanker-leven-plan/
   Dit is een eiwitdieet wat op een verantwoorde en makkelijke manier ervoor zorgt dat je kunt afvallen.

   Groetjes Nadia

 34. an

  Beste Nadia,

  Na het lezen van de site ben ik ook nieuwsgierig geworden .
  Kan dit pakket tegen betaling ook in het buitenland bezorgd worden? Betaling gaat wel via nl

  Hoop dat dat mogelijk is dan kan ik het vandaag nog bestellen

  Groetjes An

  • Nadia Bievinck

   Hoi An,

   Wat leuk dat je nieuwsgierig bent geworden.
   Over de vraag m.b.t. leveringen in het buitenland is het handig om de klantenservice te bellen.

   Groetjes, Nadia

 35. girl25

  Beste Nadia,

  Ook ik heb een buikje waar ik me heel erg aan stoor. Ik heb een prikkelbare darm. Ik werk in de winkel en loop daar 30 uur ook thuis sta ik dan nog 2 soms 3 keer in de week op de crosstrainer. Drink veel water laat me frisdank al staan en eet gezond. Toch val ik niks af zowel in kilo’s niet en dat is niet erg want weeg 59 en ben 1,67 maar me buikje word ook niks minder. Heb jij misschien tips voor me want ik wil heel graag van dat buikje af.

  -1
  • Nadia Bievinck

   Hoi hoi,

   Je bent zo te horen een sportief persoon. Je loopt veel in de winkel en staat daarnaast ook nog eens op de crosstrainer.
   Probeer dit vol te houden, want het is belangrijk om voldoende te bewegen ook voor je PDS.
   Daarnaast inderdaad lekker veel water blijven drinken.
   Ik vind het lastig om te bepalen wat jij moet veranderen. Misschien dat je wat meer kunt vertellen over wat je zoal op een dag eet.
   Vaak hangt buikvet toch wel samen met je voeding.
   Ik hoop dat je hier verder mee kunt. Zo niet, zie ik je reactie tegemoet en help ik je graag verder.

   Groetjes, Nadia

 36. Rik

  Heyy

  Leuk artikel..nu ben ik al tijdje bezig mijn levenstijl te veranderen..minder pasta eten minder brood..eet nu magere kwark ipv brood. Geen suiker meer in mijn koffie groene thee drinken..water ..
  Wat meer eiwitrijke producten eten veel groente en salades als hoofdmaaltijd hardlopen 2x p.week. week..
  Maar wat mij opvalt het buikvet word niet minder en ik ben sinds ik hiermee bezig ben 5 kg aangekomen..ik ben 1.80 en 72kg nu dus niet te zwaar maar wel een beginnend buikje wat steeds erger wordt.

  Helllp

  -1
  • Hanneke

   Hoi Hoi,

   Allereerst ben je inderdaad niet te zwaar. Het is wel erg vervelend dat je beginnende buikje aan het groeien is, zeker na alle moeite die je ervoor doet om het kwijt te raken.
   Probeer inderdaad voldoende te bewegen. Als je de mogelijkheid hebt is het misschien een optie om naast het 2x per week hardlopen ook gewoon na het avond eten een wandelingetje te maken. Wanneer je hardloopt hoelang doe je dit en hoeveel km is dat ongeveer?
   Kun je mij misschien een beetje meer informatie geven over je leefstijl? (zittende baan, andere activiteiten zoals fietsen, huishouden etc.)
   Ik hoor het graag en hoop dat ik je al een beetje geholpen heb,

   Hanneke

 37. linda

  Heey Nadia,

  Ik had een vraagje, ik wil graag minder vet bij me buikje en minder vet in me gezicht of terwijl me wangen en echt meer billen hebben. Ben bang dat als ik afval dat ik geen billen meer heb.. Kunt u mij hierbij helpen hoe ik te werk moet gaan?

  M.v.g.

  Linda.

  • Nadia Bievinck

   Hey Linda,

   Ik heb allereerst wel een vraagje aan jou; Sport je? Zo ja, wat doe je? Het is namelijk wel handig om bij het afvallen te sporten.
   Je kunt bijvoorbeeld in de sportschool genoeg oefeningen toepassen om wat gespierdere billen te krijgen.
   Hopelijk kun je informatie om je buikvet te verminderen vinden in het artikel over afvallen buik.
   Meestal wanneer je geheel afvalt wordt ook je gezicht slanker, houdt me op de hoogte wanneer dit niet het geval is.
   Heb je al pogingen gedaan om af te vallen? En hoe zijn die bevallen?

   Wanneer je vragen hebt stuur gerust een berichtje.

   Groetjes, Nadia

 38. Glendie

  Wij zijn een 2ling en we hebben allebei alleen maar een buikje. Dat zit bij ons in de familie. En wij moeten nog op vacantie en dan willen we het buikje weg hebben . Wt kunnen we daar aan doen . Gr. Glendie en Anet Burgers

  • Hanneke

   Hoi Glendie en Anet,

   Wanneer gaan jullie op vakantie? Heel veel plezier alvast.
   Wanneer jullie minder dan 30 minuten per dag bewegen is het misschien een optie op samen een halfuurtje per dag een rondje te gaan rennen.
   Gezellig ondertussen kletsen en daarnaast sportief bezig zijn. En wanneer jullie hardlopen niet leuk vinden is het misschien een optie om groepslessen in de fitness op te zoeken die jullie leuk vinden om te doen. Blijf vooral lekker in beweging en eet daarnaast gezond. Ik heb weinig informatie van jullie dus vind het lastig om te zeggen wat jullie aan moeten passen. Misschien eten jullie al heel gezond dan moeten jullie dat vooral door blijven zetten. Jullie kunnen ook nog kijken naar het artikel ‘Zomerfit worden in een week‘, hopelijk worden jullie hiermee zomerfit om op vakantie te gaan.

   Heel veel succes & alvast een fijne vakantie!

   Groetjes, Hanneke

 39. Monique

  Goed artikel!!! Wil (moet) graag afvallen. Heb een flinke buik gekregen…alsof ik zwanger ben. Heb diabetes, hoge bloeddruk en in behandeling voor borstkanker (hormoontherapie). Ben verslaafd aan eten. Geen junkfood, maar wel aan suikers. Ik moet, en wil nu ook afvallen. Maar hoe vind ik zo lastig.

  • Hanneke

   Beste Monique,

   Bedankt voor je reactie!
   Ik hoop dat je door middel van het artikel gewicht kunt verliezen
   Heel veel succes

   Groetjes, Hanneke

 40. Linda

  Na mijn bevalling krijg ik het vet op mijn buik er niet meer af.
  Ik vind het ook best lastig de een zegt je mag geen brood pasta rijst meer de ander zegt van wel…

 41. Laura Bos

  Hallo.

  Ik ben door een antidepressivia 10 kg aangekomen. Vooral op mijn buik en heupen . Ik vind het verschrikkelijk. Ik wil erg graag afvallen en ben begonnen met een kookhydraat vrij dieet. En 2 keer hardlopen per week . Het schijnt erg moeilijk te zijn om af te vallen met deze medicatie omdat het invloed heeft op je insuline . Ik wil het toch omdat het me ongelukkig maakt
  . Ik ben nu 2 weken begonnen maar zonder resultaat en heb het gevoel dat mjjn buik erg oogeblazen is. Kunt u mij nog adviezen geven?

  Met vr groet,
  Laura