Een tijdje geleden werd ik door een lezer gewezen op Juice Plus. Groente en fruit, maar dan in poedervorm met natuurlijke voedingsstoffen om aan je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit te komen.

Het is een feit dat iedereen vandaag de dag druk is waar door er weinig stil gestaan wordt bij belangrijke dingen zoals voeding en gezondheid. Kan Juice Plus hier voor een oplossing bieden? Of is Juice Plus onzin?

Fitchef receptengids

Wat is Juice Plus?

Juice Plus is een volledig natuurlijk product en het dient als aanvulling op je eetpatroon. Het groente en fruit wat in de capsules te vinden is, is volledig zongerijpt waardoor de essentiële vitamines en mineralen behouden blijven.

De capsules bevatten:

 • 9 soorten groente;
 • 9 soorten fruit;
 • 9 soorten bessen.

Juice Plus bevat een groot aantal voedingselementen die goed worden weergegeven in de onderstaande tabel:

Tabel Juice Plus

Op de website van Juice Plus komt duidelijk naar voren dat het product al door diverse onafhankelijke onderzoeken is onderzocht en dat deze onderzoeken hebben uitgewezen dat de beschikbare voedingsstoffen “biobeschikbaar” zijn. In andere woorden wil dat zeggen dat de voedingsstoffen eenvoudig in je lichaam opgenomen kunnen worden.

Dezelfde onderzoeken tonen ook aan dat niveau’s van belangrijke voedingsstoffen in het bloed vaak toenemen. Dit geldt ook als Juice Plus slechts voor een korte tijd gebruikt is.

De details en onderzoeken zijn verkrijgbaar op aanvraag via de website van Juice Plus.

Waarom te gebruiken

Voor een gezonder leven heb je een vaste toevoer van belangrijke voedingsstoffen nodig. Zeker als je veel te maken hebt met een bepaalde ziekte of als je herstellende bent hiervan. Voldoende voedingsstoffen zorgen ervoor dat je lichaam goed kan herstellen en sterk wordt zodat het minder vatbaar is voor andere ziektes.

De University of Texas Health Science Center heeft een onderzoek uitgevoerd waarbij de resultaten bijzonder positief uitvielen. De groep die de Juice Plus producten gebruikte hadden even goede resultaten dan de groep die dagelijks 10 tot 12 porties groenten en fruit nuttigden.

Sterker nog, de eiwitopname van de ‘Juice Plus-groep’ had zelfs betere resultaten ten opzichte van de eiwitopname.

Is Juice Plus onzin?

Het klink allemaal vrij chemisch, groente en fruit maar dan in capsule vorm. Toch heb ik mij met deze gedachte wellicht wat vergist. Het groente en fruit wordt namelijk verbouwd in zonrijke gebieden zodat de groente, fruit en de bessen zolang mogelijk kunnen groeien. Echte zongerijpte producten die de vitaminen en mineralen dus behouden. Naast dit feit is het zo dat de producten 100% natuurlijk zijn en het bevat essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.

Dus, of ik Juice Plus onzin vindt? Nee, absoluut niet. Juice Plus kan een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse eetpatroon.

Wel ben ik van mening dat verse groentes en fruit ook nog steeds super belangrijk zijn voor een gezonde levensstijl. Net als beweging en het drinken van voldoende water op een dag.

Hoe ervaar jij deze producten van Juice Plus? Heb je het wel eens gebruikt, of ken jij een andere variant van Juice Plus? Ik ben super benieuwd hoe jij tegen dit product aan kijkt en of er mensen zijn die uit eigen ervaring over dit product kunnen spreken. Laat je opmerking, mening of eventueel zelfs een vraag achter in het reactie formulier onderaan dit bericht!

Meer weten over Juice Plus of bestellen? Klik dan hier…

 

Geef een reactie

30 comments

 1. Roland Blaauw

  Tijdens mijn opleiding chiropractie werd er met name gesproken over multivitamines en geisoleerde vitamines. Er zijn maar weinig onderzoeken die aantonen dat geisoleerde vitamines werkzaam zijn. Vitamines en mineralen werken nl. in synergy en hebben elkaar nodig. Dat was de reden voor mij om te stoppen met het adviseren van geisoleerde vitamines. Totdat ik geconfronteerd werd met Juice Plus. Hier lieten zij mij voor het eerst een onderzoek zien dat echt een effect aantoonde en een onderzoek dat uiteindelijk al meerdere keren door anderen is herhaald. Intussen zijn er vele wetenschappelijke publicaties geweest over het effect van de groenten en fruit capsules van Juice Plus. Belangrijk blijft dat je goede voeding tot je neemt. Helaas heeft onderzoek ook aangetoond dat dat niet altijd het geval is. Tevens heeft de universiteit van Wageningen aangetoond dat lang niet altijd alle voedingsstoffe meer voldoende in ons voedsel zit. Voor mij daarom een reden om als back-up Juice plus te blijven gebruiken.

  -5
  • Nadia Bievinck

   Bedankt voor je aanvulling op dit artikel Roland!

   -1
 2. Jort

  Leuk en interessant stukje om te lezen. Ik ben zelf nog maar net begonnen met Juice Plus+ maar merk wel al resultaten in elk opzicht. Misschien is het leuk om ook eens een kijkje te nemen op de fb pagina van mij en twee andere vrienden en misschien leuk om een artikel van jou daar neer te zetten?

  hier de link van de Facebook pagina: ‘Link verwijdert in verband met reclame’.

  -4
 3. lisa

  hallo,
  ik wilde graag gaan afvallen en kwam toen juice plus tegen. in eerste instantie geloofde ik het nog niet helemaal zoals jij al zei groente en fruit in poedervorm.. en dat zou mij gaan helpen? dus ik heb van alles opgezocht op internet en ik kwam eigenlijk hele positieve dingen en resultaten tegen. dus ik dacht waarom ok niet? ik heb het toen op fb opgezocht en kwam bij iemand uit die coats was. zei heeft me geholpen om te bestellen en ik kan bij haar terecht met al mijn vragen.

  ik ben nu dus al een tijdje bezig met JP en het heeft mij echt veranderd ik eet nu gezond weet nu ook hoe ik gezonde gerechten ook lekker kan maken en ik weet nu zelfs hoe ik gezondere tussendoortjes maak zoals haverkoekjes of chocolade bonbons. zo heb je niet het gevoel dat je echt aan het diëten bent. waar door het echt gemakkelijk te doen is.

  ik ben nu zelfs al zo ver dat ik ook mensen mag helpen om hun overtollige kilo’s vaarwel te zeggen en ze te helpen bij het gebruik van JP!

  Groetjes

 4. Mieke

  Hallo,
  Ik wilde even vragen hoe of het gaat, ik begrijp dat je capsules krijgt maar hoe ziet een menu van de dag eruit dat zie ik nergens
  Hoe start met de Juice plus ?
  Groetjes
  M.

  • Nadia Bievinck

   Beste Mieke,
   Dit staat allemaal op de website van Juice Plus. Te bereiken via de link onderin het artikel. Als je nog vragen hebt kan je natuurlijk even mailen!
   Groeten,
   Nadia

 5. Sherrieenn Pat

  Juice Plus is gewoon the best!!
  10 kg afgevallen in nog geen 3 maanden tijd 🙂 en heeeeeeeeel wat centimeters, im so happy ♡

  Het afslanken was nog nooit zo leuk, simpel en lekker! Je krijgt van alle kanten support. Zowel van andere tevreden Juiceplus gebruikers als van jouw eigen coach.

  Ook ik ben bezig met het helpen van anderen. Mocht er nog iemand zijn die goed geholpen wilt worden bij het afslanken en jawel, zonder jojo effect 😉

  Stuur me dan een berichtje op mijn facebookpagina en wij gaan er voor!!

  Page: Effectief Gezond Slank&Fit

  Het is zeker de moeite waard!!!

  Xx Personal Health Coach Sherien

  -3
 6. Ron

  Hoi allemaal,

  ook ik kan het niet laten om een berichtje te posten, twee maanden geleden in aanraking gekomen met de brand Juice Plus+
  Terwijl ik zoekende was naar een dieet die paste bij mijn berperkingen, onder ander een van de ergste is JICHT…..en niet zomaar jicht , maar al een heel jaar lang continue kristallisatie in mijn gewrichten , vorig jaar ben ik in totaal 6 dagen pijnloos geweest.
  uiteraard , dit vertellende, zit er een behoorlijke voorgeschiedenis aan vast.
  Ik heb in mijn leven al 5 x de diagnose kanker gehad en de daarbij behorende therapieën,
  38 bestralingen , 2 jaar lang 2 soorten chemotrajecten doorstaan, stamceltransplantatie met de daarbij behorende chemo, tig operaties en 120 hechtingen verder, mag ik, gelukkig, mijn verhaal nog vertellen, maar mijn lichaam is gesloopt, verzuurd, beschadigd en over mijn mindset nog maar ff niet te spreken, maar goed ik wijk af.
  JUICE PLUS+ ……..ik hoorde het verhaal aan en dacht bij mezelf, wat…..als het nu idd zo is dat ik/wij gewoon niet meer de voldoende stoffen binnen krijgen, om mijn verzuring , want dat is de oorzaak van mijn jicht, naar beneden te krijgen ( Labwaarde urinezuur 0.91 mmol/L bloed)
  met geen enkele diëtiste lukte dit, bier drinken gestopt, wijn geminderd, geen varkensvlees meer,
  sterker nog , als ik al mijn dieten transparant op mekaar legde , kwam eruit , dat ik
  1 water
  2 komkommer en
  3 Prei
  mocht eten , that’s it……..
  Dat ging m niet worden dus……ik wijk weer af,

  Ik zei , dat ik eerst 2 maanden JP ging gebruiken en er dan wel op terug kwam……
  WAUWWWW na 2 weken had ik al aanzienlijke resultaten, die ik als vanzelfsprekend aannam ( leer er maar mee leven bijwerkingen), van bijna 6 jaar diarree , naar weer normale ontlasting, ik wist niet wat me overkwam, echt serieus , ik was zo blij, ik glimlach er nu nog van.
  mijn haren, die hebben flink geleden onder alle chemo’s, van een mooie bos , naar noppes, dun baby haar, maar heyy SO WHAT al was het paars met zwarte stippen, normaal scheerde ik mijn kop elke maand kaal, maar laatst zag ik dat ik dikker haar kreeg, mijn nagels, super steviger geworden,mijn energie is gewoon wonderbaarlijk vooruit gegaan.
  voor mij is JP een zoveelste vernieuwing van mijn leven, ik voel me bijna als herboren, ik ga nu 3x in de week revalideren, oftewel tegenwoordig fysiotherapeutisch bezig zijn, heerlijk.
  dat ik ermee kan afvallen is meegenomen, maar niet mijn pre,

  zo dat was in het kort , wat ik graag met jullie wilde delen,’
  stay healthy
  Grtz Ron Fighter en Survivor

  • Hanneke

   Hoi Ron,

   Wat geweldig om jouw bericht te lezen. Je hebt behoorlijk wat achter de rug en dan is het super fijn om te horen dat Juice Plus jou geholpen heeft.
   Het is fijn voor jou maar ook voor ons om te horen dat jij je beter voelt nu je Juice Plus gebruikt.
   Ik hoop dat het nog steeds goed met je gaat, ondanks alle omstandigheden.

   Zoals je al zegt, stay healthy!

   Groetjes, Hanneke

 7. Iris

  Ik gebruik zelf JuicePlus en ik ben er echt enorm blij mee! Ik hebruik dit in combinatie met een healthy lifestyle. Mijm eczeem is verminderd, ik ben afgevallen, ik heb meer energie. Ik ben echt super gelukkig met dit product!

  • Nadia Bievinck

   Beste Iris,

   Super om te horen dat het product zo goed bevalt en dat je zulke positieve resultaten behaald. Ga zo door!

   Groetjes Nadia

 8. katrien burm

  Is het normaal dat ik veel energie heb van een half schepje juice plus in combinatie met fruit en sojamelk en ik bijna niet meer kan eten ,ik ben nl nogal supergevoelig op alles ,2 shakes per dag is teveel voor mij dan ben ik heel licht in men hoofd

  -1
  • Nadia Bievinck

   Beste Katrien,

   Wat belangrijk is, is dat je naar je lichaam luistert.
   Wanneer je lichaam voldoende heeft luister hier dan naar.
   Wanneer dit niet voor jou werkt zou ik je adviseren om naar andere artikelen te kijken, om een dieet te vinden dat beter bij jou past.

   Groetjes, Nadia

 9. Anneke

  Ik gebruik juich plus capsules en eet veel groenten tuurlijk fruit ook water zekers wel goede menus zijn er ik zit bij healthy lifestyle

  -2
  • Hanneke

   Hoi hoi,

   Wat leuk om te horen dat je een goed ritme hebt kunnen vinden om een healthy lifestyle vol te houden.
   En het belangrijkste; Never give up!
   Ik wens je nog heel veel succes.

   Groetjes, Hanneke

   -1
 10. Milou

  Goedenavond,

  Ik vroeg me af hoe het juich plus dieet in z’n werk gaat en hoe ik het beste kan gebruiken, en wat ik moet bestellen

  M.v.g

  • Iris van der Vaart

   Hoi Milou,

   Het verschilt per leefstijl van Juice Plus website wat je nodig hebt en het beste kunt bestellen.
   Op de site staat bij ingrediënten vermeld bij wat voor leefstijl het past.
   Dit kun jij beter bepalen dan ik, hopelijk kun je een passende optie vinden.
   Veel succes,

   Groetjes, Iris

   -1
 11. Mariska

  Voor mij werkte het niet…blijf nu met overgebleven zakjes zitten.
  Ik heb maar weer terug gegrepen naar mijn Mieke Kosters boeken waarmee ik al eerder ben afgevallen. Dat maar weer opfrissen en ‘op eigen kracht’ 5 kilo afvallen…

  • Hanneke

   Hoi Mariska,

   Wat jammer dat het voor jou niet geholpen heeft. Ik hoop dat het boek van Mieke Kosters dit keer ook zal helpen om weer af te vallen.
   Heel veel succes.

   Groetjes, Hanneke

 12. Bob

  Slechte service en problemen met verwerking van betalingen.

  • Hanneke

   Hey Bob,

   Wat jammer om te horen. Ik zie je adviseren om contact op te nemen met Juice Plus. Wij zijn een onafhankelijke partij en leveren niet de producten en hebben ook geen invloed op de betalingen. Hopelijk kan Juice Plus je verder helpen.

   Groetjes, Hanneke

 13. Gerda

  Hallo
  Ik ben net begonnen met jucy + en heb de bessen capsules er bij.
  Maar nu mij vraag kan het in combinatie met medicijnen voor hogebloedruk?

  • Hanneke

   Hoi Gerda,

   Wat leuk om te horen dat je met Juice Plus bent gestart. Ondanks jouw goede start lijkt het mij verstandig om jouw vraag (kan het in combinatie met medicijnen voor een hoge bloeddruk) te overleggen met jouw huisarts.

   Groetjes, Hanneke

 14. Ellen

  Ik ben juice plus gaan gebruiken tijdens de zwangerschap van onze 3e. Ik voelde me fitter dan bij de andere zwangerschappen. Na de bevalling ook veel sneller opgeknapt en ik voel me door de dag energieker/fitter. Ik heb natuurlijk wat vergelijkingsmateriaal want na de eerste 2 kids voelde ik
  me na de bevalling in de eerste maanden ook vaak moe. Ik had voorheen een gezond lichaam, altijd gehad, altijd gesport en regelmatig en gezond gegeten. Ik geef/gaf zelf ook danslessen. Dat doe ik nu nog(steeds) sport ook weer, maar voel me minder snel vermoeid, en sta s’morgens op met het gevoel van: ik kan de wereld aan.

  Ik geef ook weer borstvoeding en mijn jongste doet het geweldig goed. Juice plus voelt als een verreiking.

  De jongste 2 (2 en 4) eten de kinder vitamientjes van juice plus als snoepjes!!

  • Iris van der Vaart

   Hey Ellen,

   Wat leuk om te horen dat Juice Plus voor jou zo goed geholpen heeft.
   Bedankt voor deze leuke reactie !

   Groetjes, Iris

   -3
 15. Tiena

  Ik heb Juice Plus een tijdje gebruikt en absoluut geen verschil gemerkt. Nu ben ik volkomen gezond en behalve dat ik weinig fruit en groente eet, eet ik verder alles. Echter, ik weet van dichtbij dat mensen met Parkinson en gerelateerde ziekten er opvallend veel baat bij kunnen hebben. Zo kan overmatige speeksleproduktie tot het minmum worden teruggebracht bij dagelijks gebruik van Juice Plus. Ik ben 55, misschien dat mensen die een slechte gezondheid hebben of veel ouder zijn dan ik er wel baat bij hebben. Ik zou zeggen, probeer het een tijdje uit, neem het 3 maanden tot een half jaar en kijk wat er gebeurt.

 16. Charon

  Hey, ik gebruik zelf juice plus. Wat ik er echt even heel duidelijk bij wil zetten als aanvulling. Het is niet alleen maar shakes drinken. Je maakt smoothies waarbij het poeder als aanvulling word gebruikt. Verder eet je er om heen veel verse groente en fruit erbij.

  Bijvoorbeeld:
  Als ontbijt maak je een smoothie van 200 ml melk, een paar stukjes banaan en wat frambozen en een halve schep juice plus poeder. In de middag eet je een lekker salade en in de avond bijv. noedels met kipfilet roerbak groente(behoorlijk veel)

  Dus ik vind het zeker een goede aanrader!

 17. Marian

  Het produkt juiceplus+ komt met een online begeleiding met diverse eetprogramma’s. Tuurlijk is de capsule alleen niet voldoende om af te vallen maar je gaat je er wel beter van voelen, krijgt meer energie en je metabolisme verbeterd. Daarnaast gebruik ik ook nog een booster van hen die de vetverbranding stimuleert. Ze promoten een gezondere leefstijl waardoor je ook kilootjes verliest. Voor mij werkt het.

 18. Karen

  Ik wil even melden dat ik met JP bezig ben. En dat de supportgroup goede motivatie is. Helaas worden alleen de goede resultaten gedeeld. Iets minder goede worden niet op fb geplaatst. Dit is niet fair

  -1
 19. laura

  Klinkt allemaal super, maar de soort van abonnementsvorm en behoorlijke investering om iets uit te proberen weerhoud mij ervan om hier mee aan de slag te gaan.

  -1