Buikvet verbranden is een goed voornemen wat elk jaar weer bij velen op het lijstje staat met de jaarwisseling. Dit geeft duidelijk aan dat die overtollige kilo’s vet bij velen een probleem is waar ze graag vanaf willen. Vaak starten mensen met het voornemen om meer te gaan sporten, gezonder te gaan eten of minder te gaan eten. Dit zijn in principe zeker goede manieren om het probleem aan te pakken, maar vaak gaat het mis na een aantal weken of levert het uiteindelijk niet het gewenste resultaat op.

Mensen zijn vaak geneigd om impulsief te handelen en dat is ook zeker terug te merken in voedingskeuze en op sportgebied. Hoe vaak gebeurd het niet dat je de keuze hebt tussen een gezonde optie of een ongezonde optie en dat je uiteindelijk kiest voor de ongezonde optie. Vaak heb je hier achteraf weer spijt van en denk je dat het uiteindelijk nooit zal gaan lukken om buikvet te verbranden of lichaamsvet op andere plekken. Toch is het mogelijk om een strakke buik te krijgen voor de zomer, echter vereist dit wel de nodige motivatie en ook doorzettingsvermogen.

Voeding

Eigenlijk is voeding het belangrijkste aspect bij het afvallen en het buikvet verbranden. Eigenlijk moet je in gedachte houden dat voeding alles draaiende houdt in het lichaam en ook de vetmassa. Wanneer jij te veel eet of ongezonde producten eet dan zal dat zeker uitwerking hebben op je vetopslag. Tegenwoordig is het vrij normaal om alleen maar gefabriceerde producten te eten en eten wij eigenlijk vrij weinig producten direct uit de natuur.

De bewerkte en gefabriceerde producten zijn misschien wel lekker, maar bevatten weinig voedingsstoffen en zijn ook vaak erg rijk aan bijvoorbeeld snelle koolhydraten. Een zak chips bevat bijvoorbeeld veel koolhydraten, geeft eigenlijk weinig voedingsstoffen af en zorgt ook voor flinke schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Dit is niet handig wanneer je bijvoorbeeld buikvet wilt verbranden.

Gezonde voeding

Wil je die overtollige kilo’s kwijt dan dien je wel degelijk op de voeding te letten. Zo is het belangrijk om veel producten uit de natuur te eten. Dit zal niet alleen helpen met het afvallen van buik vet, maar je voelt je ook gezonder en energieker. Belangrijk is om snelle koolhydraten te vermijden die voornamelijk voorkomen in snoep, gebak en junkfood. Wil je buikvet verbranden dan dien je eiwitten te eten, langzame koolhydraten en gezonde vetten. Het lichaam heeft eiwitten nodig en door de verzadigende werking van eiwitten heb je niet snel honger en kan je makkelijker minder calorieën eten. Koolhydraten heeft het lichaam ook nodig, maar kies dan voor langzame koolhydraten, waardoor er ook een langzame afgifte van energie wordt gegeven. Het lichaam heeft ook goede vetten nodig en die zitten vooral in producten als vis, avocado en noten.

Gezonde voeding in de praktijk

Het belangrijkste is om bij het boodschappen doen kiest veel kiest voor groenten, fruit, eieren, kwark, mager vlees, vis en andere producten die natuurlijk zijn en veel voedingsstoffen bevatten. Hoe meer voedingsstoffen het bevat, hoe meer het lichaam er aan heeft en dus minder behoefte heeft aan nieuwe voeding. Zorg daarom dat je gezonde producten in huis haalt die binnen een eiwitdieet vallen of het koolhydraatarm dieet. Gezonder eten is een enorm belangrijke stap om af te kunnen vallen, maar ook te veel gezonde voeding gaat er niet voor zorgen dat je af zult vallen.

Je valt af wanneer het lichaam minder calorieën binnenkrijgt dan het lichaam nodig heeft. Eiwitten helpen hier ontzettend bij, aangezien het verteren van eiwitten lang duurt zit je lang vol, waardoor je minder snel neigt naar tussendoortjes. De dag eiwitrijk starten met het ontbijt is een aanrader, aangezien je daar de hele dag profijt van hebt.

Sporten

Naast gezonder en minder eten, is sporten ook een ontzettend goed middel. Samen met gezonder eten werkt sporten ontzettend versterkend. Wil je afvallen door alleen te sporten, dan dien je of ontzettend veel te sporten of resultaten zullen alsnog uitblijven. Voeding is de grootste bepalende factor in je gezondheid en de vetopslag en verbranding. Eet je echter nog steeds vrij veel calorieën, dan kan je die calorieën er alsnog af halen door te gaan sporten. Kies voor een duursport of intervaltraining, waardoor je in een half uur genoeg calorieën kan verbranden. Duursporten kunnen zijn: roeien, touwtjespringen, hardlopen, fietsen en bijvoorbeeld zwemmen.

Conclusie

Veel mensen zijn wel bewust van het gezonder eten en het sporten en weten dat het goed is, maar uiteindelijk blijft het daarbij. Zoals in het begin is gezegd, een slanker lichaam komt niet vanzelf. Wil je buikvet verbranden en afvallen rondom de buik dan dien je gedisciplineerd te zijn. Een belangrijke stap in de goede richting is om op de boodschappenlijst voortaan alleen gezonde producten te zetten en dan ook daadwerkelijk te kopen.

Een andere belangrijke stap om dit te bereiken is om een dieet te volgen zoals het koolhydraatarm dieet of het eiwitdieet. Volg je dit dieet dan mag je nog steeds voldoende calorieën eten, maar zal je op een gezonde manier blijvend afvallen. Zet die stap in de goede richting en begin met een streefgewicht te bepalen en een tijdsperiode waarin je dit wilt realiseren. Vervolgens kan je zelf aan de slag met gezondere voeding of kan je de hulp in schakelen van het genoemde eiwitdieet of het koolhydraatarm dieet.

Geef een reactie