Gemotiveerd blijven tijdens een dieet of tijdens het sporten is erg belangrijk, hier valt of staat het mee. Blijf je niet gemotiveerd en gooi je na een paar dagen al de handdoek in de ring? Dan is elke tegenslag voor niks geweest en zal je snel weer terug bij af zijn.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Daarom wil ik je vandaag zeven tips geven om gemotiveerd te blijven met het afvallen, heb jij nog tips, ideeën of ervaringen met motivatie en afvallen? Deel het met mij en met de lezer onderaan dit artikel.

Het zou super tof zijn als iedereen hier zijn of haar ervaring kan delen om iedereen een steuntje in de rug te geven! Uiteraard zijn vraagjes en bedankjes ook altijd welkom 😀

1) Bepaal je doel

Een doel bepalen is misschien wel één van de belangrijkste dingen om gemotiveerd te blijven. Zorg dat je altijd een doel bepaald wat niet te hoog is ingezet, je kan direct de lat heel hoog leggen voor jezelf, maar dit zal alleen maar demotiverend werken.

Bepaal een doel, en zorg dat die goed haalbaar is, bij het volgende doel leg je de lat wat hoger, tot je uiteindelijke doel is bereikt.

Werk ook met kleine periodes, bijvoorbeeld één week, dan blijft het einde in zicht en zal je dingen niet uitstellen, van uitstel komt afstel namelijk.

2) Kies een methode om af te vallen die bij je past!

Er zijn talloze methodes om af te vallen, kies een methode die bij je past. Waarbij je het niet zo zeer als straf ziet om af te vallen.

Ben je iemand die houd van eten en stiekem een beetje lui is? Zoek dan een methode die daarop aansluit.

Hou je van bewegen? Dan is veel bewegen met een passend voedingsplan misschien wat voor jou.

Ben jij iemand die volledig het roer om wil gooien en voorgoed gezond wil gaan leven? Kijk dan naar een passende levensstijl die je op gang helpt.

3) Maak een planning

Stel voor iedere week een schema op, hiermee voorkom je dat je dingen vergeet of ze gewoon expres niet doet. Het wordt moeilijker om dit over te slaan. Zeker als je meer wilt gaan bewegen is een schema erg makkelijk.

Wil je snel afvallen? Dan is goed bewegen erg belangrijk.

4) Vertel mensen er over

Als je gaat afvallen, vertel het mensen, vrienden, familie en kennissen zullen je steunen en complimenten geven. Dit werkt erg motiverend, daarnaast maak je het jezelf lastig om te stoppen om zo een teleurstelling bij je vrienden en familie te voorkomen.

5) Accepteer de situatie

Probeer vanaf dit moment dat je deze alinea leest jouw situatie te accepteren, je zit op deze website om af te vallen en om gemotiveerd te worden.

Accepteer dat je teveel weegt en accepteer ook dat er iets moet gebeuren om van je gewicht af te komen. Heb geen zelfmedelijden maar zie het juist als een uitdaging.

Als je je leven vanaf nu gaat aanpassen dan hoef je namelijk geen zelfmedelijden te hebben, pak gezonde gewoontes op en voer ze door in je leven. Zodra de goede dingen gewoontes worden ben jij iemand die al ‘slanker aan het leven’ is.

6) Beloon jezelf als je een doel hebt bereikt

Doelen bereiken op zich is natuurlijk al een beloning, wees tevreden als je een doel hebt bereikt en wees hier ook trots op. Blijf positief en ga met volle kracht je volgende uitdaging en doelstelling weer aan.

Dat betekend natuurlijk niet dat je jezelf ook materialistisch mag belonen, koop eens wat leuks voor jezelf of ga is wat leuks doen met je gezin.

7) Afwisseling werkt ook goed

Als je iedere dag en iedere week het zelfde doet en moet doen wordt het een sleur, dit is niet de bedoeling, kijk wat er nog voor je staat te gebeuren, want je gaat toch zo meteen direct starten met afvallen?

Je kan nieuwe dingen ontdekken, lekkere gezonde recepten uit proberen, tevreden zijn met de doelstellingen die je hebt bereikt en voldoening opdoen na een dag goed bewegen.

Wissel ook eens dingen af, probeer nieuwe dingen, kijk eens rond op het internet en praat eens met mensen. Vernieuwing werkt motiverend en dat zie je in je resultaten.

Nee, mij hoor je absoluut niet zeggen dat gemotiveerd blijven eenvoudig is, maar zolang je tevreden blijft en accepteert wat je allemaal doet voor jezelf, dat maakt het al een stuk eenvoudiger, de bovenstaande tips kunnen je vast goed op weg helpen.

Heb jij nou ook nog een leuke tip of ervaring? Deel het met ons, dat zou super zijn! Laat jij hier onder ook een reactie achter en laat jij ons weten wat je van dit artikel vond?

Geef een reactie

2 comments

  1. Nicole

    Gisteren heb ik een planning gemaakt, ik vind het hele goede tips, want je zegt ook dat je het moet accepteren en dat is ook echt zo, want ik moet heel veel af gaan vallen maar als je steeds met je hoofd blijft denken hoe je dat voor elkaar gaat krijgen gebeurd er uiteindelijk niks. Ik heb ook vitadis besteld en wacht nu op de postbode, ook ga ik meer bewegen, stukje lopen, beetje in de tuin werken enzo. Ik ga er nu echt tegenaan en ik heb er echt zin in om weer slank te zijn!

  2. Els

    Bedankt voor de uitgebreide post. Ik blijf je al een tijdje volgen omdat je echte goede informatie deelt met ons, heel erg bedankt. Qua motivatie vind ik het ook vrij lastig, ik betrap mezelf er ook vaak op hoor, dat ik veel te weinig doe. Maar als ik dan een dag wel wat heb gedaan om te bewegen enzo kan ik wel echt trots zijn. Dat is veel fijner!