Zorgverzekering fitness

Een zorgverzekering hebben is in Nederland verplicht. Elk jaar gaat de premie omhoog en ook voor 2013 ziet het er naar uit dat we weer meer zullen betalen voor onze zorgverzekering. Voor ons als sporters biedt een zorgverzekering echter meer dan alleen een vergoeding voor de zorgkosten. Wist je dat je bij de meeste zorgverzekeraars korting kan krijgen op een abonnement bij de sportschool?

Voorkomen werkt beter dan genezen

Overgewicht veroorzaakt veel problemen. Mensen met overgewicht hebben veel meer kans op hart- en vaatziekten en diabetes. Voor de zorgverzekeraar betekent dit op termijn extra kosten voor medische zorg. Investeren in preventie is daarom heel belangrijk geworden. Overgewicht aanpakken is niet alleen voor jou veel gezonder, het kost op termijn ook nog eens veel minder geld. Daarom zien we tegenwoordig steeds meer zorgverzekeraars die korting geven op een abonnement bij een sportschool. Enkele jaren geleden is Achmea begonnen met de Achmea Health Centers. Als klant van de Achmea zorgverzekering krijg je 20% korting bij een sportschoolabonnement bij deze ketens. Ook diverse andere grote zorgverzekeraars komen nu met voordelige sportschoolabonnementen. Onder andere Ohra, Menzis, Univé en VGZ geven bij hun zorgverzekeringen nu extra voordeel bij een groot aantal sportscholen. Naast de korting krijg je vaak gratis enkele fitheidstesten om je gezondheid en fitheid te meten, betaal je geen inschrijfgeld en krijg je een persoonlijke pagina met tips over voeding en fitness die helemaal zijn afgestemd op jouw situatie. Dat de zorgverzekeraars deze preventie serieus nemen blijkt wel uit het grote aantal sportscholen die meedoen aan deze actie. Alleen bij Ohra zijn er al 600 verschillende sportcentrums om uit te kiezen.

Korting op fitness verschilt per zorgverzekeraar

Zit er dan nog een addertje onder het gras? Niet echt, alhoewel de acties verschillen per zorgverzekeraar. Bij de ene krijg je 10% of 20% korting terwijl andere zorgverzekeraars niet zozeer met korting strooien, maar eerder met gratis fitheidstesten. Bij sommige zorgverzekeraars gelden de acties 6 maanden, terwijl je bij Achmea altijd 20% korting krijgt als klant van deze zorgverzekeraar. Het is dan ook aan te raden om de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar goed door te nemen. Sport je nu al regelmatig of ben je van plan om in 2013 meer te gaan sporten bij een sportschool? Het loont dan misschien om over te stappen naar een zorgverzekeraar waar je korting op een sportschoolabonnement krijgt.

Geef een reactie