Afvallen hardlopen

Veel bewegen is belangrijk als je blijvend je extra pondjes kwijt wilt raken. Je kunt hierbij denken aan simpele activiteiten, zoals de trap nemen, een wandeling maken of op de fiets naar je werk gaan. Intensief sporten of fitness is ook mogelijk, maar er is nog een andere manier waarmee je veel resultaat bereikt als je wilt afvallen: hardlopen. Het voordeel van deze sport is dat je het buiten kunt doen, in de frisse lucht en op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Wil je blijvend afvallen? Hardlopen lijkt je wel wat? Dan is het belangrijk om enkele dingen te weten voordat je begint. Net als bij andere sporten is rustig opbouwen en regelmaat erg belangrijk: je lichaam moet wennen. Hoe graag je ook snel wilt afvallen, hardlopen moet je op de juiste manier doen.

Blijvend afvallen: hardlopen helpt je op weg

Vaak denken mensen dat hoe sneller zij rennen, hoe sneller zij zullen afvallen. Hardlopen moet je echter juist niet in een hoog tempo doen! In een hoog tempo zul je minder snel afslanken, omdat je daarmee vooral aan je conditie werkt. Natuurlijk is dat ook goed, maar hiermee zul je niet je doelen behalen. Je zult vooral fitter worden en minder snel afvallen. Hardlopen moet je dus in een rustig tempo doen.

Bouw het rennen ook op: op internet zijn verschillende schema’s voor beginners te vinden. Overdrijf dus niet, maar neem het rennen in je dagelijkse programma op. Zie het niet zozeer als sporten, maar probeer er ook van te genieten. Geniet van de omgeving en de frisse buitenlucht én van het feit dat deze gezonde activiteit gratis is! Regelmaat is ook erg belangrijk: probeer het voor langere tijd vol te houden en je zult zien dat het lopen steeds iets makkelijker zal gaan en daardoor steeds effectiever zal zijn. Dit zul je dan ook terug zien op de weegschaal.

Nog enkele tips

Wil je dus op een goede manier afvallen? Hardlopen zal je daar zeker bij kunnen helpen. Let nog wel even op de volgende zaken. Het is erg belangrijk goed te eten, omdat je meer energie nodig zult hebben. Combineer deze sport dan ook nooit met een crashdieet! Je zult dan een energietekort krijgen met vervelende gevolgen. Een laatste belangrijke tip is om goede hardloopschoenen aan te schaffen; deze zorgen voor een goede demping als je rent.

Geef een reactie

2 comments

  1. Derek

    Ik ben deze week begonnen met afvallen hardlopen, ik heb door een professional een schema laten opstellen om zo het beste resultaat te behalen