Gezonder eten is één van de dingen die mij hebben geholpen van mijn overgewicht af te komen.

Ik had een verkeerd beeld van gezond eten, ik leefde volledig in een verkeerd eet- en leefpatroon waarom ik maar niet af viel. Elke keer maakte ik mezelf wijs dat ik aanleg had om dik te worden. Tot ik erachter kwam dat het niet aan mij lag maar aan de manier van leven.

Tot op de dag van vandaag vraag ik me af waarom mij dit nooit is verteld, ik wil je daarvoor behoeden!

  1. Eet alleen wanneer je fysiek honger hebt. Luister naar de signalen van je lichaam. Voordat je eet, stop en vraag jezelf af of je echt honger hebt of dat je eet om redenen, zoals stress, verveling, gewoonte of iets dergelijks. Het bijhouden van een eetdagboek is een geweldige manier om je te helpen bepalen van uw eetpatroon.
  2. Eet kleinere porties. Het eten van 3 kleinere maaltijden met een paar gezonde snacks tussendoor is een veel betere manier om te langer een vol en tevreden gevoel te houden en houd je stofwisseling efficiënt werken. Vermijd het overslaan van maaltijden waar mogelijk, omdat dit kan leiden tot later op de dag te veel eten.
  3. Eet en drink langzaam en geef jezelf een kans om tevreden te zijn zonder er een overvol gevoel aan over te houden. Het helpt je ook echt van het voedsel dat je eet te genieten.
  4. Het eten van gezondere voeding is uw keuze. Probeer te onthouden hoeveel beter je je voelt na het eten van gezond eten tegenover het vreselijke gevoel van te veel eten van ongezond voedsel. De 80/20 regel is de moeite waard rekening mee te houden (gezond eten 80% van de tijd en de overige 20% voor die momenten waar je gewoon even wat lekkers gaat eten, bijvoorbeeld op een terrasje!). Heb een positieve houding ten opzichte van voedsel. Denk niet in termen zoals dit is goed en dit is niet goed. Hiermee wis je de schuldige gevoelens die je hebt over het eten van bepaalde dingen.
  5. Niet multitasken terwijl je eet. Als je dit leest, werkt of tv kijkt terwijl je eet, zul je geen aandacht te besteden aan wat er in je mond-en zit en zul je niet genieten. Kauw langzaam en geniet van elke hap.
  6. Luister naar signalen van uw lichaam. Als je trek in iets zoets hebt, eet iets zoets, gewoon kiezen voor een gezonder alternatief, of een zeer kleine portie van wat het is dat je wilt. Het belangrijkste is dat je het jezelf niet ontneemt, omdat dit kan leiden tot eetbuien later.
  7. Leer wat sommige van uw ongezonde gewoonten zijn. Als je eenmaal weet wat je gewoonten zijn, maak je een lijst van alternatieve dingen die je kan doen om deze gewoonten te onderdrukken.
  8. Houd je koelkast en voorraadkast gevuld met voornamelijk gezonde voeding en gezondere alternatieven die zullen voldoen aan uw behoeften. Plaats manden van groenten en fruit binnen handbereik.
  9. Zeg tegen jezelf en iedereen dat je gezond eet, niet op dieet. Je zou versteld staan van wat het woord dieet eigenlijk doet wat je niet wilt!
  10. Verhonger jezelf nooit, in het bijzonder niet voor het vertrekken van huis (anders eet je snel wat ongezonds buiten de deur).

Geef een reactie