Motivatie

Iedereen komt tijdens het afvallen op een punt dat de motivatie wegzakt. In dit artikel behandelt Afvallen met Fitness hoe je ervoor kan zorgen dat je vol blijft houden. De aanhouder wint!

Je bent al enkele weken bezig met afvallen. Sporten gaat hartstikke goed en je eet gezond en gevarieerd. De kilo’s vlogen er in het begin af totdat je op een punt kwam dat het niet allemaal meer vanzelf ging. Afvallen kost veel meer moeite en je motivatie begint weg te vallen. Je vraagt jezelf af waar je eigenlijk mee bezig bent en verlangt stiekem alweer naar die lekkere snack. Hoe houd je die motivatie vast? We zetten enkele tips voor je op een rijtje.

Kies een sport die bij je past om de motivatie tijdens het afvallen vast te houden

Ten eerste moet je een sport kiezen die je echt leuk vindt. Ga jij 3 dagen in de week naar de sportschool om te fitnessen, maar vind je er eigenlijk niks aan? Grote kans dat je motivatie een flinke dip krijgt waardoor het moeilijker wordt om vol te blijven houden. Kies daarom een sport die je echt leuk vindt. Er is niemand die tegen je zegt dat je verplicht moet gaan fitnessen! Ga je liever fietsen of dansen? Is Zumba of hardlopen meer iets voor jou? Ga daar dan voor! Een sport die echt bij je past en waar je elke week met plezier naar toe gaat zorgt ervoor dat jij het langer volhoudt en je motivatie dus langer vasthoudt.

Ga geen boodschappen doen voor een maaltijd

Heb je de hele dag gewerkt en moet je daarna nog boodschappen doen? Grote kans dat jij met een hongergevoel naar de supermarkt gaat. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat mensen met honger eerder geneigd zijn om ongezonde dingen te halen. Laten we wel wezen, een pizza of een patatje is altijd lekkerder dan die salade. Om te voorkomen dat jij de verkeerde dingen uit de supermarkt meeneemt hoor je pas na je maaltijd naar de supermarkt te gaan. Hierdoor heb je geen honger en word je niet verleidt tot het halen van allemaal ongezonde, maar o zo lekkere producten.

Zoek een sportmaatje om elkaar te motiveren

Door samen te sporten kan je elkaar blijven motiveren tijdens het afvallen. Heb je het even moeilijk? Je sportmaatje helpt je er doorheen. Andersom kan jij ook voor jouw sportmaatje klaar staan in tijden van nood. Door samen jullie favoriete sport uit te oefenen en wekelijks op vaste tijden te gaan sporten krijg je een soort sociale druk naar elkaar toe. Dit vergroot de kans op succes!

Hang een foto van jezelf op een zichtbare plaats

De koelkast is een goede plek om een foto van jezelf met overgewicht te plaatsen. Elke keer als de motivatie even wegzakt en je op weg gaat naar de koelkast om even te zondigen word je geconfronteerd met je foto. Hierdoor weet je gelijk waarvoor je het allemaal doet. Naast je eigen foto kan je een andere foto plaatsen van iemand met het droomlichaam waarvoor jij al dat bloed, zweet en tranen in stopt om net zo’n lichaam te krijgen.

Neem een personal trainer

Heb je alles geprobeerd, maar blijf je moeite hebben om je motivatie vast te houden? Neem dan een personal trainer! Een personal trainer is zowel tijdens het sporten als daarbuiten jouw steun en toeverlaat. Een goede personal trainer zorgt ervoor dat jij gemotiveerd blijft.

Geef een reactie