motivatie-afvallen-experts

Motivatie is vaak een knelpunt bij afvallen. Veel ‘afvallers’ gaan onderuit als ze net zo goed begonnen zijn. In de winter is het al helemaal moeilijk om gemotiveerd te blijven.

Maar waarom eigenlijk?

In de zomer ging het juist net zo lekker, een beetje meer bewegen, goed en gezond eten en de kilo’s vlogen eraf. Nu het kouder en killer wordt en de dagen korter worden merk je vast ook wel dat je liever knus voor de kachel zit dan een rondje gaat lopen.

Herken je het? Vast wel. Met deze tips gaan we je toch een beetje helpen de koude winter door te komen.

Stel doelen voor jezelf

Kleine doelen stellen en vooral haalbare doelen stellen doen wonderen voor je motivatie. Wil je dat je voor januari één (of twee) kilo zijn afgevallen? Koop alvast een ‘net’ iets te strakke broek of rok voor oud&nieuw. Werk daar naar toe, je zult zien dat je specifieker en vasthoudender bent om dit doel te behalen.

Sporters passen dit ook toe, die moeten ook bepaalde doelen zien te halen in de carrière. Je kunt dit ook doen met bijvoorbeeld een training voor jezelf. Wil je in januari 20 minuten hardlopen aan één stuk door? Stel dit dan als doel en werk hier naar toe.

Vertel aan iedereen je doelstelling

Heel handig, die sociale media, deel je doelen ook op deze media. Hoe meer je de doelstellingen gaat delen hoe groter je motivatie zal zijn. Ga praten over je doelstelling met familie en vrienden, misschien zijn er zelfs mensen die met je mee willen doen om de doelstelling te behalen.

Ga de uitdaging aan met een vriend(in)

Als je iemand kunt uitdagen om ‘meer’ te bereiken in een korte tijd zal deze uitdaging je ook motiveren. De gedachte dat je van iemand kunt verliezen zal veel verschil maken.

Mensen presteren nou eenmaal beter als anderen verwachtingen van je hebben.

Ga bewegen met iemand anders

Samen sta je sterker dan alleen, zo is het ook als je gaat bewegen. Als niemand je ‘verplicht’ blijf je eerder op de bank zitten. Als je hebt afgesproken om een rondje te gaan wandelen dan is de stap een stuk groter om nee te zeggen.

Daarnaast heb je ook een gezellige bezigheid, een rondje lekker kletsen is zo voorbij en het is nog gezond ook!

Beloon jezelf ook eens!

Als je een hele week goed je best hebt gedaan en dat ook eerlijk tegen jezelf kunt zeggen ben je weer een stap dichter bij je doel gekomen.

Beloon jezelf met een compliment en een heerlijke gezonde maaltijd. Koop eens wat leuks voor jezelf, een klein cadeautje is altijd leuk. Je hebt het verdient!

Laat je niet gek maken. De winter begint net en het is altijd een hele gezellige periode, ga daarom niet alleen voor de kachel zitten maar geniet van de mooie momenten.

Hoe zorg jij dat je gemotiveerd blijft? Laat het ons even weten in een reactie!

Geef een reactie