Zwemmen en afvallen

Nu het na lang wachten eindelijk zomer is heb je de mogelijkheid om lekker buiten te gaan zwemmen. Doorbreek je fitnessroutine. Ga een dagje niet naar de sportschool, maar ga lekker buiten zwemmen en afvallen.

Zwemmen is een ideale manier om in conditie te komen. Bij het zwemmen gebruik je nagenoeg al je spieren in je lichaam. Dat maakt zwemmen tot de meest complete workout op aarde. Met zwemmen verstevig je niet alleen al je spieren, maar op deze manier helpt zwemmen ook mee tijdens het afvallen. Regelmatig baantjes trekken is een veilige manier om te bewegen. Doordat het lichaam zich voort beweegt in het water is er minder druk op de gewrichten. De kans op blessures is daarom nagenoeg nihil. Iemand met zwaar overgewicht kan op deze manier veilig gaan beginnen met bewegen.

Je uithoudingsvermogen verbeteren met zwemmen en afvallen

Zwemmen en afvallen hoeft natuurlijk niet alleen met het mooie weer. Ook in een zwembad kan je terecht voor het baantjes trekken. Het is een veilige manier voor mensen met overgewicht om te bewegen. Het uithoudingsvermogen wordt beter en je spieren zullen steviger worden. Voor effectief calorieën verbranden hoef je niet te gaan zwemmen, tenzij je als een bezetene een uur lang baantjes gaat trekken. Calorieën verbranden met zwemmen is ongeveer hetzelfde als stevig doorfietsen of wandelen. Doordat je echter het hele lichaam gebruikt is zwemmen en afvallen wel nauw met elkaar verbonden. Je lichaam wordt fitter en je verbranding gaat sneller werken. Alhoewel je met het daadwerkelijk zwemmen niet gelijk veel zult afvallen werkt een snellere verbranding op termijn wel degelijk goed mee in het afvalproces. Daarnaast voel je je een stuk fitter.

Laat je fitnessroutine af en toe een keer schieten en ga zwemmen. Een complete spierversterkende workout voor je lichaam die helpt om op een veilige manier de conditie te verbeteren. Kies je ervoor om buiten te gaan zwemmen dan pak je meteen de zon mee waardoor je ook nog een gezond kleurtje krijgt. Succes met zwemmen en afvallen!

Geef een reactie