Fabeltjes

Afvallen met producten met negatieve calorieën. Kan dat? En wat is het eigenlijk? In dit artikel vertelt Afvallen met fitness je alles over negatieve calorieën.

Laten we duidelijk zijn. Negatieve calorieën bestaan niet. Water bevat 0 calorieën en is daardoor het product met het minste calorieën. Als we praten over negatieve calorieën dan zou het betekenen dat we onder de 0 calorieën verder zouden gaan. Dat kan natuurlijk niet.

Meer energie om te verteren dan om te nuttigen?

Veel mensen denken daarnaast dat met negatieve calorieën het volgende bedoeld wordt: “Bepaalde producten die meer energie kosten om te verteren dan dat het kost om ze te op te eten.” Bepaalde soorten fruit en groenten kunnen inderdaad heel erg licht zijn. Van selderij wordt bijvoorbeeld gezegd dat het erg langzaam verteerd en daardoor meer energie aan het verteren wordt besteedt dan aan het nuttigen ervan. Dit is ook een fabeltje. Wat even vergeten wordt is dat producten met weinig calorieën ook weinig voedingsstoffen bevatten. Hierdoor hoeft het lichaam er ook weinig mee te doen. Natuurlijk kost het energie (en dus calorieën) om voedsel te verteren, maar dit is erg weinig zelfs in vergelijking met selderij.

Het zou wel makkelijk zijn om volop negatieve calorieën te eten en zodoende afvallen, maar helaas werkt het zo niet. Het verhaal over negatieve calorieën is de wereld in geslingerd door slimme marketingmensen om bepaalde diëten of afval- en afslank producten en methodes te promoten.

Er kan een streep gezet worden door negatieve calorieën. Het helpt niet mee bij het afvallen. Het is een fabel.

Geef een reactie