Meerdere keren heb ik de vraag gekregen of ik een voorbeeld dagmenu kon maken. Dit vond ik een lastige opgave, want iedereen is verschillend en heeft verschillende behoeften. Toch heb ik mijn best gedaan om een dagmenu te maken die voor iedereen geschikt kan zijn. Het voorbeeld dagmenu dat hieronder te vinden is, is ontwikkeld voor als je wilt afvallen. Het bevat ongeveer 1500 kcal.

Product Hoeveelheden Kcal
Ontbijt Blauwe bessen 100g 75
Brinta 40g 130
Tussendoortje Banaan 1 124
Lunch 1 Volkoren boterham 2 sneetjes 155
Gerookte kipfilet (beleg) 30g 40
Lunch 2 Volkoren boterham 2 sneetjes 155
Pindakaas 30g 201
Lunch 3 Volkoren boterham 2 sneetjes 155
Gerookte kipfilet (beleg) 30g 40
Avondmaaltijd Broccoli (of andere groene groenten) 250g 89
Basmati rijst 250g 89
Gebakken kipfilet 100g (gekookt) 165
Tussendoortje Appel 1 68
Totaal 1500

Voeding

Veel mensen vinden het lekker om kruiden te verwerken in hun maaltijden. Gebruik dan verse kruiden, deze zijn onbewerkt en bevatten niet onnodig (veel) zout en/of suiker.
Voorbeelden van kruiden die je kunt gebruiken zijn kruiden van; Verstegen ‘natriumarme’ kruiden, Jonnie Boer. Deze producten kun je kopen bij bijv. de Albert Heijn.

Als er dagen zijn dat je de kip bij het avondeten even helemaal zat bent, kun je er ook voor kiezen een keer witvis te eten als vervanging. Een aantal voorbeelden van witvis zijn; kabeljauw, koolvis, panga(sius) en tilapia. Heb je naast dit voedingsschema nog steeds honger? Dan kun je altijd komkommer blijven eten, zoveel je maar wilt. Dit bevat weinig calorieën, waardoor je er niet van aankomt.

 

Drinken

In het voedingsschema heb ik niet verteld hoeveel en wat je het beste kunt drinken, daarom doe ik dat nu. Je kunt kiezen om water, thee, zwarte koffie. Vind je water saai? Dan kun je altijd kiezen om er verse muntblaadjes in te doen met wat citroen. Heerlijke frisse smaak, eigenlijk een gezonde vorm van siroop. Belangrijk is dat je voldoende drinkt, maar wat is voldoende? Voldoende drinken is minstens 2 liter per dag.

Geef een reactie