Mensen denken vaak dat afvallen niet voor hen bestemd is en dat het eigenlijk niet haalbaar is voor hen. Deze gedachte is niet juist. Wel kan het zo zijn, dat het voor de ene persoon lastiger is dan voor de andere persoon om af te vallen. Iedereen is anders en ook op het gebied van de stofwisseling bijvoorbeeld. Zo kan het zo zijn dat iemand zo veel kan eten als die wilt en niet aankomt en de ander heel erg zijn best moet doen om niet aan te komen.

Wanneer je graag wilt afvallen, dan is eigenlijk de belangrijkste stap richting bijvoorbeeld het buikvet verbranden, om te kiezen voor gezonde voeding. Voeding is ontzettend belangrijk voor het lichaam en is de basis voor onze energie, bepaald voor een groot deel onze gezondheid en voorkomt ziektes en kwaaltjes.

Kortom, voeding vormt de basis voor het lichaam en toch wordt er nog te vaak gekozen voor ongezonde producten. Tegenwoordig is het ook ontzettend lastig om een gezonde bewuste keuze te maken, aangezien op elke hoek van de straat wel een frietkraam staat en de supermarkt ook vol ligt met relatief ongezonde producten. Belangrijk om af te vallen en buikvet te verbranden is om een goed inzicht te hebben wat nu gezond is en wat niet gezond is.

Wat is gezonde voeding?

Het is nu normaal om voeding te eten die uit de fabriek komt en die vervolgens bewerkt is om een langere houdbaarheidsdatum, een mooiere kleur, een lekkerdere smaak en tal van andere zaken te realiseren. Eigenlijk wordt bij deze voeding niet goed gelet op de aanwezige voedingsstoffen en betreft het vaak voeding waar je eigenlijk niet zo veel aan hebt. Heb je het wel eens dat als je een dag ongezond en vet eet en dat je je uiteindelijk lusteloos, vermoeid en misselijk voelt? Het lichaam krijgt dan voeding binnen waar het eigenlijk niet zoveel aan heeft en mist de voeding met vitamines, mineralen en alle andere voedingsstoffen.

Gezonde voeding is dan ook voeding wat veel voedingsstoffen bevat die het lichaam gebruikt en nodig heeft. Zo zijn goede koolhydraten, vetten, eiwitten, mineralen en vitamines noodzakelijk voor het lichaam. Nu krijgt iedereen wel koolhydraten, vetten en eiwitten binnen, maar kan het wel zo zijn dat mensen te veel van een bepaalde energiebron binnenkrijgen. Daarnaast heb je ook snelle- en langzame koolhydraten en verzadigde en onverzadigde vetten. Waarbij je zoveel mogelijk snelle koolhydraten en verzadigde vetten moet vermijden.

Afvallen met gezonde voeding

Nu is de grote vraag hoe je kan afvallen met die voeding die veel voedingsstoffen bevat. In principe kan je namelijk ook afvallen door alleen snoep te eten, als je maar minder calorieën binnenkrijgt dan dat je gebruikt. Echter voel je zelf al aan dat dit niet de meest geschikte methode is en het bovendien ook lastig is om onder die calorieën grens te blijven. Het is belangrijk om jezelf het zo makkelijk mogelijk te maken en dat kan door gezonde voeding. Dit zorgt er namelijk voor dat je sneller vol zit, minder behoefte hebt aan snacks, een constantere stofwisseling krijgt en je fitter en energieker voelt. Zodoende is het makkelijk om minder calorieën te eten.

Als vuistregel kan je nemen wat nu precies gezonde voeding is door alles te eten wat zo veel mogelijk onbewerkt is. Denk hierbij aan fruit, groenten, onbewerkt vlees, noten, zaden en tal van andere producten. Eiwitrijke voeding heeft als voordeel dat het langzaam verteerbaar is en je dus minder last van honger hebt. Zo kan je makkelijker minder calorieën eten. Start om die reden de dag met bijvoorbeeld kwark of eieren. Ook kan afvallen met shakes een aanrader zijn. Wanneer je niet veel tijd hebt kun je simpelweg een shake pakken die veel eiwitten bevat en tevens bedoeld is om af te vallen.

Conclusie

Wil je graag buikvet verbranden dan is het verstandig om bewuster te gaan eten. Probeer met het boodschappen doen zoveel mogelijk gezonde producten te selecteren. Zo is de verleiding thuis een stuk minder en kan je het makkelijker vol houden. Door gezonde voeding en eiwitrijke voeding te nuttigen voel je je niet alleen beter in je vel, maar kan je gemakkelijker minder eten. Zo val je op een verantwoorde manier af, zonder dat je een streng beperkend dieet volgt. Vind je het afvallen toch niet snel genoeg gaan, dan is een aantal keer sporten per week zeker een aanrader. Zo vergroot je het calorieverschil per dag en kan je dus sneller buikvet verbranden. Uiteindelijk draait afvallen allemaal om de calorie inname en gezonde voeding is de beste manier om dit te bereiken.

Geef een reactie