Relatie problemen oplossen

Weet je het nog? Het moment dat jij en je lief voor het eerst hebben gezoend? Het moment dat jullie elkaar trots voorstelden aan vrienden en familie? De eerste vakantie? Ik weet wel zeker dat die momenten in je geheugen staan gebeiteld, maar misschien vergeet je ze af en toe voor een tijdje. Omdat je nieuwe liefde vertrouwd is geworden. Omdat jullie inmiddels behalve lief ook leed hebben gedeeld. Omdat de dagen soms in flitsen voorbij lijken te vliegen, zonder dat jullie écht tijd aan elkaar hebben besteed. En dan zijn ze er opeens: die steekjes in je hart. Jullie houden van elkaar! Toch?

Kunnen jullie zelf je relatieproblemen oplossen?

Relatieproblemen oplossen kost tijd en een beetje energie, maar dat is de liefde toch meer dan waard? Bedenk eens wat je ervoor terugkrijgt: romantiek, aandacht, liefde en misschien ontdek je wel heel nieuwe dingen aan je partner! Spannend! Aan de slag, dus.

1. Maak ruimte voor elkaar

Ik begin misschien met een wat rare tip: om dichter bij elkaar te komen moet je de ander juist ruimte geven. Relatieproblemen oplossen door afstand te nemen? Zo gek is het niet! Bedenk eens hoe het ging toen jullie elkaar net kenden. Vloog je toen niet in elkaars armen na een paar dagen gescheiden te zijn geweest? Omdat jullie elkaar misten, werd het verlangen des te groter. Ga een weekendje op stap met vrienden of boek een stedentrip met je zus. Als je opgefrist terugkomt besef je wat je hebt gemist. Dat geldt ook voor je lief!

2. Zorg voor jezelf

Relatieproblemen oplossen kun je niet doen zonder kritisch naar jezelf te kijken. Ben jij veranderd? Heb je nog wel waardering voor jezelf? Besteed je aandacht aan je looks? Of begroet je je lief altijd in je verwassen T-shirt en joggingbroek? Als jij jezelf niet mooi, sexy en waardevol vindt, waarom zou je partner dat dan wel moeten doen? Aandacht voor je uiterlijk heb je in de eerste plaats vanwege jezelf: je krijgt meer zelfvertrouwen, je wordt vrolijker en dus aantrekkelijker. Hoe kan het je relatieproblemen oplossen? Nou, reken maar dat je partner het opmerkt als jij goed in je vel zit!

3. Relatieproblemen oplossen: denk niet voor de ander!

De grootste problemen in de liefde ontstaan doordat we te veel piekeren en te weinig praten. ‘Hij belt nooit meer zomaar: hij heeft geen interesse meer in me.’ Of: ‘We hebben weinig seks, ik ben niet mooi en spannend meer.’ Herkenbaar? Je denkt voor de ander, niet doen! Misschien heeft je partner het opeens drukker gekregen op het werk, waardoor bellen lastig is (en daar komen vast ook andere problemen vandaan: moe, stress, boos). En de seks? Zou het kunnen dat je partner hetzelfde denkt als jij? Omdat jij óók geen initiatief neemt? Praat met elkaar! Dikke kans dat die problemen veel minder groot zijn dan ze lijken. Praten en je relatieproblemen oplossen maakt meer ruimte voor… ? Juist! Koop maar vast een fles champagne!

Ik ben heel benieuwd hoe jij je relatie spannend houdt. Heb je tips? Deel ze hier!

Geef een reactie