Review: Kun je blijvend afvallen zonder jojo effect met Het Recepten Afslankplan?

Judith Vermeer stuurde me ongevraagd een exemplaar van Het Recepten Afslankplan. ‘Die durft’ dacht ik… ‘Wel een mooi boek, harde kaft, prima kwaliteit’ dacht ik meteen daarna. De buitenkant is prima, maar de inhoud? Tijd voor een review!

Afvallen is voor vele mensen bijna een obsessie. De reden dat afvallen obsessief kan worden, is omdat het vaak heel moeilijk is om je streefgewicht te handhaven. Dat betekent dat je veel tijd en energie spendeert aan het afvallen zelf, maar daarna ben je nog veel meer tijd en vooral frustraties kwijt aan het handhaven van je gewicht. Je kunt prima een tijdje een streng dieet volgen, maar het is natuurlijk geen doen om dit de rest van je leven vol te houden. Toch is een groot nadeel van strenge diëten dat je je kilo’s in een mum van tijd weer terug krijgt als je van dit strakke schema afwijkt.

Dit leidt uiteraard tot frustraties. Gelukkig is er nu Het Recepten Afslankplan. Dit boek geeft je niet een streng dieet waarbij je je lichaam uithongert of waarbij je bepaalde voedingstoffen niet meer kunt eten. In plaats daarvan biedt het Recepten Afslankplan veel verschillende recepten waarmee je relatief gemakkelijk kunt afvallen. Het grote voordeel van deze benadering is dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het jojo effect. Je valt immers af door gestructureerd te eten en gebruik te maken van die recepten de je daarbij helpen.

Wat is het geheim van Het Recepten Afslankplan?

Het is belangrijk om te weten dat het Recepten Afslankplan een plan is dat op basis van een combinatie van wetenschappelijk onderzoek en persoonlijke ervaringen is opgesteld. In die zin verschilt Het Recepten Afslankplan van bijvoorbeeld de boeken van Sonja bakker. Een veel voorkomend probleem bij een Sonja Bakker dieet dat veel mensen ervaren is het bekende jojo effect. Met wetenschappelijke kennis evenals kennis afkomstig van haar eigen ervaringen, heeft de auteur van Het Recepten Afslankplan een zeer effectief dieet opgesteld om effectief en blijvend af te vallen.

Het is namelijk zo dat het lichaam energie nodig heeft. Op het moment dat je je zelf uithongert of bepaalde voeding ontzegt, dan gaat je lichaam als het ware in de veiligheidsmodus. Zodra je dan een snack eet of even de kracht niet hebt om de verleiding te weestaan, dan zal je lichaam alle binnenkomende vetten gretig opslaan. Dit leidt dan tot een gewichtstoename na een tijd waarin je juist zo hard hebt gewerkt om het gewicht kwijt te raken. Het Recepten Afslankplan voorkomt dit door je lichaam de nodige energie te verschaffen aan de hand van de juiste recepten. Je valt dus af niet door minder te eten, maar door de juiste voeding te eten.

Waarom werkt Het Recepten Afslankplan?

Zoals gezegd is een reden waarom veel diëten mislukken omdat ze te streng zijn en omdat het dieet volgen gewoonweg niet leuk is. Met Het Recepten Afslankplan eet je gevarieerd, want je hebt de keuze uit tal van verschillende recepten. Het is dus leuk om aan de slag te gaan met Het Recepten Afslankplan, want je eet voldoende, je eet gevarieerd en je valt af op een gezonde manier.

Je ervaart niet die vervelende honger en je hoeft ook niet een periode op rantsoen. Het geheim van Het Recepten Afslankplan is dan ook het idee dat je gebruik maakt van recepten die goed aansluiten bij een verantwoord en gezond eetpatroon. Afvallen wordt hierdoor minder frustrerend en de variatie in recepten zorgt ervoor dat je gewoon lekker kunt blijven eten.

De 4 stappen van Het recepten Afslankplan

Een andere reden waarom diëten vaak mislukken is door een gebrek aan begeleiding. Als je effectief en blijvend wil afvallen, dan is het goed dat je een proces ingaat met de juiste begeleiding. Dit is precies wat Het Recepten Afslankplan aanbiedt. Het Recepten Afslankplan maakt gebruik van de volgende 4 stappen die het afslanktraject vereenvoudigen.

  1. Eerst is er de voorbereidingsfase. Wat er in deze fase gebeurd is in feite structuur aanbrengen waarin je het afvallen kunt realiseren. Je creëert als het ware een dieetvriendelijke omgeving door je voorraadkasten te voorzien van de juiste voedingswaren. De auteur van het boek helpt je hierbij en vertel je precies wat er wel en niet in de voorraadkasten aanwezig moet zijn.
  2. De tweede fase is het begin. In deze fase worden de activiteiten die nodig zijn om af te vallen in de prakrijk gebracht.
  3. De derde fase is de consolidatiefase. In deze fase ben je halverwege en kun je starten met het uitbouwen van de eerste tips. Je ontvangt in deze fase dus nog meer tips en tricks om je gewicht te handhaven en nog meer kilo’s kwijt te raken.
  4. In de laatste fase is de eindstreep al in zicht en is het tijd voor een heuse eindsprint. In deze fase bereik je het eindresultaat en kun je uiteindelijk terug zien op een periode waarin je vele kilo’s bent kwijtgeraakt.

Door al deze fases in een tijdsbestek van 4 weken te doorlopen ben je zeker van een slanker en gezonder lichaam, want niet alleen verlies je kilo’s met Het Recepten Afslankplan, je leeft ook nog eens gezonder!

Geef een reactie