Afvallen buik

Met de zomer voor de deur kan dat extra laagje vet rondom je middel voor extra frustraties zorgen. Wij geven je bij deze 9 quicktips waarmee het een makkie wordt om af te vallen. Zo blijft afvallen buik niet alleen een zoekterm, maar kun jij je lichaam onder handen nemen, zodat je die leuke outfits (weer) kunt dragen. En ongeacht het jaargetijde, afvallen buik is natuurlijk altijd een veelbesproken onderwerp. Hieronder vind je enkele handvatten die het makkelijker moeten maken om jouw doelen te bereiken om er niet alleen strakker uit te zien, maar je tegelijkertijd ook beter te voelen.

Afvallen buik is mogelijk! Door deze 9 quicktips in je dagelijks leven te implementeren ben je zo op de goede weg en zul je merken dat dat eens zo onbereikbare doel steeds dichterbij komt. Begin vandaag nog en je zult binnen de kortste keren de kilo’s ervan af zien vliegen. Veel succes!

Quicktip 1: Vermijd suiker en zout

Suiker en zout verbeteren de smaak van veel etenswaren. In de afgelopen jaren is het gebruik van zout en suiker sterk toegenomen. Dit heeft direct invloed op je lichaamsgewicht. Als je veel zout hebt gegeten dan houdt je lichaam veel water vast om het zout te verdunnen. Dit ga je uiteindelijk zien door vet op de verkeerde plaatsen (rond je buik bijvoorbeeld). Ook suiker heeft hetzelfde resultaat. Slechte suikers (voeding met veel koolhydraten) worden snel opgeslagen als vet en raad eens waar dat als eerste gebeurt.. Juist, rondom je buik.

Voorkom dus suikers en zout. Vooral snacks bevatten doorgaans veel suikers en zouten. Let daarom bij het snacken goed op wat je eet. Idealiter sla je de snacks helemaal over. Wil je toch snacken, hou het dan bij vezelrijke koeken en bij fruit.

Quicktip 2: Begin de dag met een gezond ontbijt

Het lijkt misschien tegenstrijdig om voor afvallen buik over eten te praten, maar het is belangrijk om je dag goed te beginnen. Als je aan het begin van de dag een gezond ontbijt eet, zul je de rest van de dag minder honger hebben en dus ook minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Door een vezel- en eiwitrijk ontbijt te eten, geef jij je lichaam een ‘kickstart’. Je stofwisseling wordt aangeslingerd en dat is voor het verliezen van overtollig buikvet van groot belang. Zorg dat je gezonde voedingsmiddelen binnenkrijgt, zoals eieren, vers fruit en verse groenten en bijvoorbeeld pindakaas. Vermijd daarnaast bepaalde ongezondere producten, zoals pannenkoeken, wafels en zoete broodjes of ontbijtgranen waar veel suikers inzitten. Ook belangrijk: eet je ontbijt op gezette tijden. Je lichaam komt dan steeds op hetzelfde tijdstip op gang en dat werkt stimulerend voor het verliezen van buikvet.

Quicktip 3: Eet minimaal drie keer per dag

Nog steeds is het één van de grootste misverstanden bij mensen die willen afvallen. Zij denken dat wanneer je minder eet, je dus sneller zal afvallen. Een dergelijk crash dieet is niet gezond, zorgt voor een jojo-effect en kan uiteindelijk zelfs gevaarlijk zijn.

Je kunt daarom beter gewoon minimaal drie keer per dag eten. Hierbij is het ook belangrijk dat je een volwaardig ontbijt nuttigt. Allereerst heb je voedingsstoffen nodig om goed te functioneren op de nieuwe dag. Daarbij zet een ontbijt de darmen aan het werk en komt de spijsvertering dus op gang.

Belangrijk is om een vast ritme aan te houden met eten. Idealiter eet je minimaal 3 keer per dag en maximaal 6 keer per dag. Zeker wanneer je 6 keer per dag eet met veel eiwitten en weinig koolhydraten, dan zal je merken dat je de hele dag verzadigd bent en geen zin hebt om te snacken. Eet daarom kleine maaltijden die zeer voedzaam zijn.

Quicktip 4: Zorg elke dag voor voldoende ontspanning

Je wist het misschien niet, maar genoeg ontspanning is minstens zo belangrijk als gezonde voeding. Als je veel stress te verduren hebt, maakt je lichaam een bepaalde stof aan, cortisol genaamd, die ervoor zorgt dat er meer vet in je lichaam wordt opgeslagen en in het bijzonder rondom je middel. Afvallen buik gaat dus sowieso gepaard met voldoende rust en ontspanning. Zorg er iedere dag voor dat je een paar minuten voor jezelf neemt om alles even los te laten en nergens aan te denken. Doe dit bijvoorbeeld door yoga te doen of door ergens in een stille omgeving te gaan zitten en even je ogen te sluiten.

Quicktip 5: Verhoog het aantal stappen dat je per dag zet

Het is daarnaast ontzettend belangrijk om voldoende te bewegen. Er zijn onderzoeken verricht waaruit is gebleken dat het aantal stappen dat een persoon per dag zet invloed heeft op de hoeveelheid buikvet. Dus, afvallen buik en zo’n 10.000 stappen gaan prima hand in hand. Koop een stappenteller en ga eens vaker ergens lopend naar toe en gebruik de trap in plaats van de lift.

Quicktip 6: Drink elke dag minstens 8 glazen water

Voor afvallen buik is water minstens zo belangrijk als de andere hierboven al beschreven quicktips. Door voldoende water binnen te krijgen kan je lichaam afvalstoffen afvoeren en doordat je minimaal 8 glazen water per dag drinkt blijft je stofwisseling ook op gang. Van water kom je trouwens niet aan. Als je een paar glazen frisdrank zou vervangen door glazen water, gaat het afvallen buik nog sneller.

Quicktip 7: Verminder het aantal calorieën per dag

Afvallen buik en vermindering van de calorie-inname heeft natuurlijk ook met elkaar te maken. Let erop wat je op een dag eet en verlaag het huidige aantal calorieën. Zorg er wel voor dat je nog steeds alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt!

Quicktip 8: Train zo slim mogelijk: kracht en interval

Ga slimmer trainen door je spieren te trainen (krachttraining) en je trainingssessie met intervallen op te bouwen. Een normale training afgewisseld met momenten van intensieve training.

Quicktip 9: Doe het niet alleen maar samen met iemand

Wat altijd goed werkt is ervoor zorgen dat je nooit de moed verliest. Buikvet verbranden kost tijd en het helpt ontzettend om het niet alleen te hoeven doen. Samen kom je verder met afvallen buik!

Geef een reactie