Celebrities moeten vaak in een korte periode gewicht verliezen of aankomen. Het komt vaak voor dat dit vereist is voor een rol die ze moeten spelen in een film. Voor celebrities kan dit lastig zijn omdat je constant onder de loep van de media ligt, maar aan de andere kant krijgen ze vaak wel veel ondersteuning.

Onderstaand heb ik 10 celebrities op een rijtje gezet die ingrijpend in gewicht zijn veranderd.

50 cent

Curtis James Jackson, beter bekend als 50 Cent, moest voor zijn rol als kanker patiënt in de film ‘Things Fall Apart’ schokkend veel afvallen in een korte tijd. Op 38-jarige leeftijd is hij in slechts 9 weken van 97 kilo naar 72 kilo gegaan. Dit is natuurlijk een knappe prestatie, 25 kilo afvallen binnen 9 weken lukt je namelijk alleen met echte toewijding. Na het afvallen is hij binnen een aantal maanden weer terug gekomen op zijn oude gewicht.

Oprah Winfrey

Begin deze eeuw was Oprah Winfrey afgevallen tot 72 kilo. Ze dacht dat ze hiermee eindelijk haar streefgewicht bereikt had. In 2008 bracht ze naar buiten dat ze weer meer dan 90 kilo woog. Ze heeft toen besloten om nooit meer te diëten. Vanwege een schildklier aandoening zegt ze zelf ook last te hebben van het jojo-effect.

Christian Bale

Christian Bale is bekend vanwege zijn rol in een aantal Batman films. Voor de film ‘The Machinist’ is hij 28 kilo afgevallen. Dit heeft hij gedaan door heel weinig te eten en supplementen te gebruiken waardoor hij zijn vitaminen nog steeds binnen kreeg. Dit is niet aan te raden, gezond is het namelijk niet. Hij woog namelijk nog maar 55 kilo terwijl hij 1,8 meter lang was.

Hierna is hij nog een keer flink afgevallen voor zijn rol als bokser in de film ‘The Fighter’.

Jared Leto

Jared Leto heeft de rol van de moordenaar van John Lennon gespeeld in de film ‘Chapter 27’. Hiervoor is hij 27 kilo aangekomen. Hij heeft hier veel nadelige effecten aan over gehouden en is van plan om dit niet nog eens te doen. Hij vertelt dat het hem weer een jaar heeft gekost om naar zijn normale gewicht te komen.

Randy Jackson

Randy Jackson is een Amerikaanse zanger. In 2002 woon hij meer dan 136 kilo, hij besloot toen dat hij af wilde gaan vallen. Hij is een maagverkleining ondergaan en is daarmee 45 kilo kwijtgeraakt. Dit heeft hij hierna vastgehouden door minder bewerkte producten, vet en suikers te eten. Hiernaast is hij ook meer gaan lopen en is hij actief gaan tennissen.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston staat bekend om haar fitte lichaam. Ze draait er dan ook niet omheen, ze vertelt dat het inzet nodig heeft om een dieet vol te houden. Ze doet dan ook niet aan cheat-dagen. Haar dieet is eigenlijk vrij eenvoudig en niet merkwaardig. Ze eet zoveel mogelijk fruit en groeten en zo min mogelijk suiker. Hiernaast drinkt ze veel water en heeft ze een goede nachtrust.

Michael Moore

Michael Moore is een filmmaker die 31 kilo is afgevallen door zout, suiker en wit bloem uit zijn normale voedingspatroon te halen. Hiernaast is hij ook elke dag 30 tot 40 minuten gaan lopen. Michael Moore heeft zich aan 3 simpele regels gehouden: actief bewegen, goed eten en goed slapen.

Megan Fox

Megan Fox is een 25-jarige actrice. Ze heeft ongeveer anderhalf jaar een veganistisch dieet gevolgd maar 4 maanden geleden kwam ze erachter dat ze eigenlijk teveel gewicht was verloren. Het dieet dat ze gevolgd heeft was gebaseerd op fruit, groenten en geen brood, suiker en koffie.

Ze probeert nu haar gewicht te behouden door een beetje van alles te eten en 3 keer per week te trainen met haar personal coach.

John Goodman

John Goodman is een bekende acteur. In 2007 woog hij 167 kilo, hierna is hij direct gestopt met een aantal dingen. Hij besloot zijn leven om te gooien door te stoppen met alcohol en suiker. Tegenwoordig fitnest hij 6 dagen per week en is hij al 45 kilo afgevallen.

Drew Carey

Drew Carey is een Amerikaanse acteur, komiek en presentator. Sinds 2010 is hij 36 kilo kwijtgeraakt en zegt hij geen medicijnen meer nodig te hebben voor zijn diabetes type 2. Om af te vallen heeft hij veel eiwitten, fruit en groenten gegeten. Hiernaast deed hij 6 dagen in de week aan 45 minuten cardio.

Geef een reactie