Snel 10 kg afvallen

Het zonnetje schijnt, de wereld is weer groen geworden en je trekt goedgemutst dat leuke jurkje van de vorige zomer uit de kast. Je huppelt naar de spiegel en… oei! Je schrikt een beetje van die toch wel erg witte benen. Dan kijk je nog eens goed en je schrikt nog veel erger: dit kan echt niet! Het ooit zo perfecte jurkje zit nu veel te strak! Ben je dan echt zoveel aangekomen in de wintermaanden? Je mag wel 10 kilo afvallen!

Maak je niet al te veel zorgen, want iedereen komt wel iets aan in de winter. En 10 kilo afvallen, dat is helemaal niet zo moeilijk. Wat heb je nodig? Motivatie, wat discipline en een paar goede tips. De motivatie hangt in de kast: dat jurkje, dat moet je snel weer aan kunnen trekken. De discipline moet je even opgraven, want die was een beetje weggestopt tijdens de feestmaanden. Maar je kunt het! Als je dat een paar keer tegen jezelf zegt, dan gaat het bijna vanzelf. En die tips? Die geef ik je nu. Snel 10 kilo afvallen? Here we go!

1. Welterusten!

Slapen? Maar je wilt 10 kilo afvallen! Dan moet je toch juist constant in beweging zijn? Jazeker moet je bewegen, maar slapen is minstens zo belangrijk. Om je motivatie op gang te houden bijvoorbeeld, want als je uitgerust bent kun je veel meer aan! Maar een uitgeslapen lichaam heeft ook veel een gezondere spijsvertering (= vet verbranden). Op tijd naar bed dus!

2. Snacken? Doe het rauw!

Snel 10 kilo afvallen kan alleen als je slim omgaat met tussendoortjes. Onbedwingbare trek om vier uur ’s middags? Je lichaam heeft brandstof nodig, dus geef er wel aan toe. Maar snack gezond en het liefst rauw. Snoeptomaatjes, wortelen, een appel: zorg dat je ze bij je hebt. Ook al heb je stiekem trek in suiker of iets vets: je zult merken dat een rauwe snack je trek stilt en zo hou je het makkelijk vol tot de volgende (gezonde) hoofdmaaltijd.

3. Eet en beweeg!

De verhouding eten – bewegen is ongeveer 70% – 30%. Dus: 10 kilo afvallen doe je voornamelijk door op je eetpatroon te letten. Veel sporten levert niets op als je ongezond eet. Maar als je gezond eet, waarbij je een teveel aan koolhydraten (pasta, suikers, brood) en verzadigde vetten (fabriekskaas, koekjes, etc) vermijdt, dan helpt het aanzienlijk om óók te bewegen. Wees creatief! Koop bijvoorbeeld een springtouw en spring de kilo’s eraf. Van elke ochtend een kwartiertje stuiteren word je ook nog eens heel vrolijk!

4. Doe het niet alleen

Snel 10 kilo afvallen is fysiek niet erg moeilijk. Het moeilijkste is de motivatie. Schakel daarom vrienden en familie in. Zeg ze dat je af wilt vallen en gezond wilt eten. Ze zullen je stimuleren en je niet bij elk bezoek een stuk taart voorzetten. Vraag ze om steun, misschien doen ze zelfs met je mee. Een begripvolle, motiverende omgeving is belangrijk! Wedden dat het je dan lukt?

Geef een reactie

2 comments

  1. Wilma

    Door mojn medicatie ben ik 6 kg aangekomen. Hoe raak ik die zo snel, maar gezond weer kwijt? Medicatie is antideprasieva.

    • Nadia Bievinck

      Gebruik je op dit moment nog steeds antidepressiva? Als je op een gezonde manier snel gewicht wilt verliezen raden we het Vitadis Slanker Leven programma aan, bij voorkeur het fase 1 pakket aangezien de resultaten hiervan het beste zijn. In overleg met Vitadis heb ik je dit aangeraden, de voedingsdeskundige hebben ervaring met klanten die ook aan deze medicatie zitten.