Veel mensen geloven in plaatselijk vet verbranden. De probleemzones zoals de buik en de billen zijn vaak de zones waar het laatste restje vet op blijf zitten. Is het echter wel mogelijk om plaatselijk het vet te verbranden?

Plaatselijk vet verbranden klinkt leuk. Veel mensen hebben een normaal postuur en hebben bijvoorbeeld alleen een vetlaagje over bijvoorbeeld de billen of de buik. Zou het niet handig zijn als we alleen dit kunnen verbranden? Er zijn veel reclames voor afvalproducten en allerlei fitnessapparaten die deze probleemzones aanpakken. De reclames van Tel Sell op de televisie beloven specifiek te werken aan deze probleemzones. Ging het maar zo makkelijk als de reclames ons willen doen geloven! Helaas is er niks van waar…Plaatselijk vet verbranden is een fabeltje. Fitnessoefeningen voor deze probleemzones zullen de spieren op de probleemzones aanpakken. De buikspieren of de bilspieren zullen steviger worden, maar het vetlaagje gaat er niet van weg. Het lichaam bepaalt waar het vet opgeslagen wordt als u bent aangekomen. Het lichaam bepaalt ook op welke plekken dit zal verdwijnen als u gaat afvallen. De probleemzones zijn helaas vaak als laatste aan de beurt.

Plaatselijk vet verbranden is een fabeltje

Dat klinkt misschien als een deceptie. Ieder mens heeft een plek op zijn of haar lichaam waar gemakkelijk vet kan gaan zitten. Bij vrouwen zijn dit vaak de billen, bij mannen de buik. Om het vet te verbranden zullen we echter het gehele vetpercentage omlaag moeten brengen. De probleemzones zullen dan op den duur verdwijnen. Let hierbij wel op uw postuur. Vaak is het aanpakken van de spieren bij de probleemzones al een oplossing. Grotere spieren onder het laagje vet zal het vet minder zichtbaar maken. Bent u niet tevreden over een bepaalde probleemzone en geven oefeningen niet de gewenste oplossing? Dan zult u verder moeten gaan met afvallen.

De probleemzones zijn helaas vaak de laatste gebieden waar het vet afgebroken zal worden door het lichaam. Sla hier echter niet in door. Een graatmager lichaam kweken puur om het laatste laagje vet te verbranden is niet gewenst. Wilt u de buik of de billen aanpakken dan zult u meer moeten gaan bewegen, specifieke oefeningen moeten doen of uw voedingspatroon aanpassen.

Samenvattend kunnen we zeggen dat plaatselijk vet verbranden helaas onmogelijk is.

Geef een reactie