Een tijdje geleden had ik een gesprek met iemand. In de cursus staat namelijk letterlijk: ‘eet na 8 uur niks meer’.

Maar, moet je dan stoppen met leven? Mag je echt daadwerkelijk niks meer eten na 8 uur?

De reden dat ik dit je wil vertellen is omdat veel mensen met overgewicht vaak ’s avonds het meest ongezond eten. (Voornamelijk snacks!)

Hoe vaak gebeurt het je niet dat je een filmpje kijkt en snel wat te snacken pakt? Als je dit af leert, en je ongezonde eetgewoontes van ’s avonds even naast je neer legt, merk je dat je er niks van hoeft te missen.

Als je een goede avond maaltijd nuttigt zal je ook vele male minder zin hebben in snacken in de avond.

Daarnaast is het ook nog zo dat je de ochtend er na minder trek hebt, wat weer resulteert in een slecht ontbijt.

“Mag ik dus ’s avonds nog eten?”

Sure! Ik wil je sowieso niks verbieden, een gezond eetpatroon bestaat uit veel meer dingen dan alleen een snackloze avond.

Wat snack jij allemaal op zo een doordeweekse avond?

Je beweegt ’s avonds minder, en ongemerkt zal je nog best wel wat snoepen en snacken in de avond! Eet wanneer je trek hebt, maar eet wel bewust, pak eens iets gezonds in plaats van een zak chips, je trek naar een bakje chips gaat dan vanzelf weg.

Dit was een korte blog post, om alvast wat misverstandjes tegen te gaan over de cursus! En direct een tip voor alle gasten van de website natuurlijk.

Ben je toch nieuwsgierig geworden naar wat je allemaal nog meer moet doen voor een gezond eetpatroon en een gezonde levensstijl? Schrijf je dan hier onder in voor de cursus!

 

Geef een reactie