Koolsoep dieet

Er zijn meerdere varianten van koolsoep die gebruikt worden in het bekende crashdieet. De hoofdingrediënten zijn echter zo’n beetje allemaal gelijk. Kool, selderij, ui, peterselie, paprika en smaakmakende kruiden. Deze hebben allemaal dezelfde eigenschap, namelijk het afdrijven van vocht. Je verliest dus met dit crashdieet geen vet maar overtollig vocht. In koolsoep zitten weinig voedingsbestanddelen die energie geven, alleen vezels. Je moet er dus, om ondervoeding te voorkomen, wel bij blijven eten.

Hoe ziet een weekje koolsoepdieet eruit?

Wanneer je een periode van 7 dagen het dieet volgt zou je ongeveer 3 kg afgevallen moeten zijn. Tijdens het dieet mag je zoveel koolsoep eten al je wilt. De 1e dag van de week begin je met een fruitdagje. Alle fruit is toegestaan behalve banaan. De 2e dag, een groentendag. Dan eet je alleen groente en een aardappel bij het avondeten. Dag 3 mag je fruit en groenten maar geen aardappel en natuurlijk soep zoveel als je wil. De 4e dag vul je de calorieën aan met 8 bananen en 1 liter magere melk. De vijfde dag mag je 300-400 gram mager vlees of vis met 6 tomaten. De één na laatste dag van de week eet je zoveel vlees als je op kan, alleen met groenten, geen aardappelen. Ten slotte de 7e dag zilvervliesrijst met groenten en ongezoete vruchtensap. Vanzelfsprekend eten we nog steeds zo veel mogelijk koolsoep tussendoor.

Voor-en nadelen van een dieet met koolsoep

Het grote voordeel van het koolsoepdieet is dat je snel een redelijk aantal kilo’s kwijtraakt. Daarnaast is het niet duur, je hoeft er geen speciale voedingsmiddelen voor aan te schaffen en het duurt maar 7 dagen.

Helaas zijn de nadelen van dit dieet talrijker dan de voordelen. Het grootste nadeel is misschien wel dat je gewichtsverlies maar van korte duur is. Je bent namelijk geen vet kwijtgeraakt maar alleen vocht. Het dieet is eentonig en bevat weinig calorieën waardoor je je slap voelt en grote kans op hoofdpijn hebt. Daarnaast veroorzaken de grote hoeveelheden kool en uien gas in de darmen wat krampen en winderigheid teweeg kan brengen.

Wat vindt jij van het koolsoepdieet?

Bij Afvallen Experts zijn we altijd benieuwd naar ervaringen van mensen die een dieet volgen of gevolgd hebben. Hoeveel ben jij afgevallen met het koolsoepdieet en wat zijn jouw ervaringen?

Geef een reactie