Het Prodimed dieet is een dieet dat gebaseerd is op eiwitproducten en is erg streng, vooral in het begin. In het begin krijg je namelijk alleen maar rond de zeshonderd kcal per dag binnen. Prodimed biedt kant-en-klaar maaltijden, zoals eiwitshakes en pannenkoeken en lijkt daarmee erg veel op het Modifast dieet. Je mag tevens geen fruit eten of andere koolhydraten en melkproducten zijn ook niet toegestaan. Rauwkost mag je wel eten. Nadat je het dieet een aantal weken gevolgd hebt stap je over op een andere fase en kun je weer iets meer eten.

Afvallen met het Prodimed dieet

Tijdens het dieet eet je dus naast wat groenten alleen maar maaltijdvervangers. Je doet dit dieet overigens niet alleen. Als je met het programma wilt beginnen, moet je eerst contact leggen met een gewichtsconsulente van Prodimed. Deze begeleiden je tijdens het dieet en je kunt ook alleen maar met behulp van de gewichtsconsulente de benodigde producten krijgen. De maaltijden van Prodimed zijn dus niet in de winkel verkrijgbaar.

Het dieet bestaat bovendien uit 3 fasen. De actieve fase is het begin van het programma en zorgt ervoor dat je het meeste van je overtollige gewicht verliest. Tijdens deze fase eet je dus voornamelijk Prodimed maaltijden en verlies je veel gewicht. Daarna stap je over op de overgangsfase. Hier val je nog een beetje af, maar het is vooral de bedoeling om naar een bewuste levenswijze over te gaan. De onderhoudsfase is de laatste fase van het Prodimed dieet en volg je levenslang om zeker te zijn dat je je gewicht ook behoudt.

De voordelen en nadelen van het Prodimed dieet

Prodimed zegt zelf dat het bekende jojo-effect voorkomen wordt door zowel het fasen systeem, als ook de eiwitrijke voeding die de stofwisseling van het lichaam verandert, waardoor het er minder vetopslag plaats vindt. Als je je helemaal aan de fasen houdt, dan is het best mogelijk om op gewicht te blijven. Toch is de kans op een jojo-effect nog groot, omdat je je calorie-inname zo ster beperkt in de eerste fase van het dieet. Wel bevatten de maaltijden alle voedingsstoffen die je nodig hebt, zodat er geen tekort ontstaat. Daarnaast is het ook bekend dat eiwitrijke voeding effectief is in het bestrijden van vet. Doordat het zo streng is, zul je ook veel en snel afvallen in het begin.
Maar omdat het jojo-effect op de loer ligt adviseren we jou om jezelf te laten begeleiden door een voedingsdeskundige, zodat je levenslang hier effecten van behoudt.

Aan de andere kant ben je wel afhankelijk van de producten van Prodimed. Deze zijn niet alleen prijzig, maar ook niet vrij verkrijgbaar.

Laat uw reactie achter over het Prodimed dieet.

Geef een reactie