Goed ontbijt

Toen ik jong was heb ik nooit geleerd hoe belangrijk het is om te ontbijten, dat was ook de reden waarom ik het nooit deed! Zo kon ik me nog een keertje omdraaien of lekker lang douchen.

‘Big mistake!’ – Het ontbijt is super belangrijk! Waarom?:

Het is zo belangrijk omdat je bij het ontbijt zeker 6 tot 8 uur zonder eten bent geweest. Na 6 tot 8 uur geen eten te hebben gehad heb je energie nodig! Zonder ontbijt krijg je die nodige energie niet. Het ontbijt is nodig om de dag goed door te komen, bovendien geeft het je vitaminen.

Een goed uitgebalanceerde maaltijd aan het begin van de dag is een belangrijk onderdeel van het afvallen zonder dieet, hier start de dag maar dit is ook het begin van je afval periode! Onderzoek toont aan dat het ontbijt eters meestal ongeveer 100 calorieën minder verbruiken in de loop van de dag en wegen minder dan degenen die het ontbijt overslaan in de ochtend.

Deze strategie werkt op lange termijn ook. Een extra voordeel van het eten van een voedingsrijke maaltijd ’s morgens: Het levert glucose naar je hersenen om je te helpen optimaal te kunnen functioneren tot lunchtijd, dus dat betekend dat je je baas of werkgever ook weer wat liever aan kan kijken ’s morgens.

En je voorkomt de lekkere trek, je hebt minder snel trek in andere dingen.

Geef een reactie

1 comment

 1. Kita

  Hoi Nadia,
  Ik ben 40 jaar en slank om te zien vooral mn benen en onderarmen zijn erg slank. Maar mijn buik maag rug en bovenarmen (triceps) zijn erg vet. Daar wil ik vanaf. Gaat mij dat lukken met de afslankrecepten? De recepten zien er goed uit. Het beste is om er ook bij te trainen (cardio en buikoefeningen) lijkt mij.

  Ik heb zoveel moeite met een start aan een afvaldieet eigenlijk omdat ik mij niet kan houden aan geen koolhydraten eten. Na twee dagen eet ik weer brood pasta of aardappelen. Ik moet goede recepten hebben.

  Moet ik toch zo ’n pakket bestellen om écht tesultaat te zien?

  Dank voor antwoord. Groetjes,

  Kita

  -1