In deze tijd waarin het overgrote deel van Nederland thuis zijn werkplek heeft ingericht en vanuit huis werkt is het van belang deze werkplek zo vitaal mogelijk in te richten. Doe je dit niet, dan kun je zomaar tegen vervelende blessures aanlopen. Blessures die soms zelfs op lange termijn gevolgen hebben. Vitaliteit blijft dus een actueel thema, ook tijdens het thuis werken.

Zorg voor een juiste houding

Op kantoor heb je het ongetwijfeld al een paar keer gehoord om een juiste houding aan te nemen achter het bureau. Dit is niet onterecht. Omdat je dagelijks vele uren achter elkaar op je bureaustoel zit, is het van belang om dit op de juiste manier te doen. Er zijn een aantal factoren die cruciaal zijn voor een juiste houding achter jouw bureau. Te beginnen bij de stoel. Idealiter zijn zowel je armen als je benen in een hoek van 90 graden. Stel hiervoor je stoel dus goed voor in. Ook de kijkhoogte naar het beeldscherm moet juist zijn, zo voorkom je nekklachten.

Blessures bij thuiswerken

Omdat je kantoorplek volgens de richtlijnen op de juiste manier is ingesteld, merk je al gauw tijdens het thuis werken wat je mist. Dit kan een goede bureaustoel zijn, maar ook iets simpels als een laptopstandaard bijvoorbeeld. Dit gemis kan leiden tot lichamelijke klachten, verschillend van lichte klachten tot langdurende pijn. Ook het langdurig in de verkeerde houding achter de computer werken kan leiden tot nare klachten. Zorg daarom dat je geregeld korte pauzes neemt om even op te staan en te bewegen.

Hulp bij blessures

Mocht je last hebben van blessures, ongeacht welke reden dan ook, wordt een afspraak bij de fysiotherapeut altijd aanbevolen. Hier wordt gekeken naar de ernst van de blessure en welke behandeling hier tegen kan helpen. Bij Fysiofabriek kun je terecht voor de beste Fysiotherapie in Utrecht. Niet alleen voor de thuiswerkers, maar ook voor andere soorten blessures.

Geef een reactie