Het Pasta Dieet

Het pastadieet, wat 7 dagen mag duren, bezit veel voedingsstoffen, en heeft weinig calorieën. Na de 7 dagen is het verstandig om weer gewoon gevarieerd te eten en na die week weer 7 dagen het pastadieet. Pasta heb je in alle soorten en maten. Pasta is een verzamelnaam voor Deegnoedels uit Italië. De grondstof voor pasta zijn harde graansoorten. Zij worden op allerlei manieren gevormd, gerold en gedraaid. Zo kennen we onder andere de spaghetti, ravioli, macaroni, tagliatelle enzovoort.

Er zijn twee belangrijke hoofdsoorten Italiaanse pasta te onderscheiden namelijk de gedroogde- en verse pasta. Pasta bestaat uit vezels, vitaminen, spoorelementen, mineralen en koolhydraten. Het pastadieet zal door vele mensen als een goed dieet worden ervaren omdat de vrij neutrale smaak van de pasta, uitstekend te combineren is met allerlei soorten nevengerechten. Pasta is gezond lekker te maken en het is ook mogelijk om tijdens dit dieet te sporten. Op deze manier kan je gelijk ook aan je conditie werken. Door alle positieve berichten wordt het pastadieet steeds meer gebruikt.

De richtlijnen voor het Pasta dieet

Zeven keer moet pasta als lunch worden gebruikt. Elke dag een ontbijt, een diner en indien gewenst twee tussendoortjes. Bij elke maaltijd van pasta mag je een magere saus gebruiken om de smaak aangenamer te maken. Wanneer je het pastadieet volgt moet je niet te weinig eten maar ook niet te veel. Je moet verantwoord eten.

Gebruiken voor het pastadieet

Het ontbijt is licht. Het bestaat uit een fruitsalade of boterhammen , kwark of knäckebröd. Het is een gezond en licht ontbijt dus een goede start van de dag om het afvallen in werking te zetten.

De lunch zal uit een pasta bestaan. De lunch mag niet te veel calorieën bevatten dus gaan we uit van 70 gram pasta. Het maakt in principe niet uit wat voor soort pasta je gebruikt. Er zijn genoeg verschillende soorten om te variëren. Je kan er iedere dag ook een andere saus bij gebruiken. Dit kan een pittige- of zure saus zijn, je bepaalt zelf de keuze. De sausen zijn over het algemeen smakelijk en gezond.

Tussendoortje. Het is toegestaan, om de eventuele honger of trek, door middel van een tussendoortje te verzachten. Dit mag hierbij een of ander stuk fruit zijn.

Tijdens het diner kun je, indien gewenst, een klein stukje vlees nemen met daarbij groenten, salades of andere lichte producten die weinig calorieën bevatten. Het is hierbij natuurlijk mogelijk dat je gaat eten wat volgens een vooropgezet plan is bedacht maar uiteraard kun je ook zelf een maaltijdenschema maken.

Dikmaker

Pasta is op zich geen dikmaker. De dikmakers bij pasta zijn de roomsausen. Deze zijn namelijk zeer calorierijk en die moeten we dus vermijden. Pasta met goede koolhydraten heeft een lage GI, glycemische index, zeker de gedroogde pastasoorten. Dat wil zeggen dat deze pasta soorten er voor zorgen dat het voedsel langzaam verteert en je suikerspiegel geleidelijk laat stijgen waardoor je langer vol zit.

Geef een reactie