Atkins dieet producten

Een populaire afslankmethode is het Atkins dieet. Producten die bij deze methode horen zijn over het algemeen vaak bij drogisterijen te koop, maar ook op het internet of in de apotheek vind je vaak dergelijke Atkins dieet producten. Wat houdt deze methode in en hoe ziet het menu eruit?

Omdat volgens deze methode koolhydraten onder andere eetbuien, stemmingswisselingen, een depressief gevoel en een instabiele bloedsuikerspiegel veroorzaken, is het van belang deze zogenoemde carbs zoveel mogelijk te laten staan. Daarvoor in de plaats zou het menu rijkelijk voorzien moeten zijn van eiwitten, omdat deze moeilijker te verteren zijn en daardoor een vol gevoel geven. Ook blijft de bloedsuikerspiegel met eiwitten wél stabiel, waardoor je minder snel eetbuien zult hebben en zoetigheid makkelijker kunt laten staan. Ten slotte werkt eiwit vetafbrekend, daar waar koolhydraten juist voor extra vet zorgen.

Atkins dieet producten: enkele voorbeelden

Hoe gaat het dieet nu precies in zijn werk? Hoe laat je koolhydraten staan en hoe kun je meer eiwitten eten? Om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken voor de gebruiker, bestaan er speciale Atkins dieet producten. Een heel assortiment van onder andere repen, shakes, yoghurt, muesli en brood zijn beschikbaar en samen zorgen deze producten ervoor dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Bovendien is het lekker en zul je dus niet met een lege maag rond hoeven lopen.

Daarnaast zijn er binnen dit afslankprogramma vele heerlijke recepten te vinden, die ervoor zorgen dat je geen honger hoeft te lijden, maar tóch afvalt. Een ideale combinatie natuurlijk. Koolhydraatarm eten is helemaal niet moeilijk als je de regels en tips volgt. Zo kun je afvallen en tegelijkertijd gewoon van je eten blijven genieten. Voor de moeilijke momenten, als je bijvoorbeeld toch trek hebt in iets zoets of als je een tussendoortje wilt, zijn de Atkins dieet producten erg geschikt. Het zijn verantwoorde, gezonde tussendoortjes waar je je zeker niet schuldig over hoeft te voelen.

Bij Drogisterij.net zijn diverse producten van Atkins te verkrijgen. Klik op de link hieronder om ze te zien.

Klik hier voor meer informatie & bestellen

Lekker blijven eten

Ook de andere Atkins dieet producten zijn smakelijk en vooral verantwoord. Het dieet kent verschillende fasen en hier zijn de verschillende tussendoortjes en maaltijden op afgestemd. Per product kun je eenvoudig zien voor welke fase deze geschikt is. Zo is er bijvoorbeeld heerlijke tarwe- en roggeknäckebröd te koop, die je prima in alle fasen kunt gebruiken. Lekker, voedzaam en verantwoord, terwijl je er ondertussen door afvalt. De perfecte combinatie! Probeer het zelf eens en zie wat dit dieet allemaal voor je kan betekenen.

4 Atkins Low Card Fasen

Fase 1: Introductie
Max. 20 gr. koolhydraten per dag. Onbeperkt vetten en eiwitten (vlees, vis, eieren, kaas, salades etc.). Geen fruit, aardappels, granen, brood, koffie en alcohol.
Fase 2: Verder gewichtsverlies
Wekelijks het dagrantsoen verhogen met 5 gram koolhydraten. Deze fase stopt wanneer je 5 kg van je streefgewicht bent kwijt geraakt.
Fase 3: Voorbereiding handhavingsfase
Je mag meer koolhydraten nuttigen, tot het moment waarop je merkt dat je je streefgewicht hebt bereikt.
Fase 4: Levenslange handhaving
Je mag meer koolhydraten nuttigen en vrijwel alles weer eten, zolang het lichaamsgewicht maar gelijk blijft. Suikers blijven verboden.

Dit is algemene informatie over het Atkins dieet. Het is een zwaar dieet wat ik niet aan zou raden. Je kunt in stap 4 lezen dat suikers verboden blijven. Echter, koolhydraten worden uiteindelijk allemaal omgezet tot suiker. Dit kan je lichaam dan gebruiken voor energie. Je hersenen hebben ook voldoende koolhydraten nodig. Minder dan 50 gram (zoals in stap 1) is niet aan te raden. Overweeg je het alsnog om dit dieet te volgen? Schakel dan een diëtist in die jou hierin begeleid.

Geef een reactie