Een zeer populaire manier om af te vallen is het volgen van het eiwitdieet. Ontevredenheid over het uiterlijk heeft vaak betrekking op het gewicht, daarnaast biedt het verminderen van overtollig vet ook veel voordelen op het gebied van fitheid en conditie en ook op gezondheidsgebied. Genoeg redenen om een stap te maken richting een gezondere levensstijl en een goede manier om dit te bereiken is het eiwitdieet. Dit dieet is zeer effectief en is daarnaast ook een dieet wat goed vol te houden is. Bovendien is het mogelijk om met dit dieet buikvet te verbranden en alsnog lekker te kunnen eten. Het eiwitdieet is voor iedereen geschikt en kan ook jou helpen om jouw ideale gewicht te bereiken.

Hoe werkt het eiwitdieet?

Het eiwitdieet is zoals de naam het al zegt voornamelijk gebaseerd op het eten van eiwitten. Eiwitten vormen één van de drie energiebronnen die het lichaam kan gebruiken naast de koolhydraten en vetten. Tijdens het eiwitdieet eet je in grotere mate producten die eiwitten en vetten bevatten en in mindere mate koolhydraten. Koolhydraten vormen namelijk een snelle energiebron en het lichaam moet meer zijn best doen om eiwitten en vetten te gebruiken voor de omzetting naar energie. Eiwitten zijn namelijk lastiger te verteren en het gevolg hiervan is dat je een lang verzadigd gevoel eraan overhoudt. Dit betekend dat je makkelijker minder kan eten, omdat je simpelweg in mindere mate een hongergevoel ervaart. Minder eten betekend dat het lichaam niet genoeg energie krijgt uit de voeding en dus een andere energiebron zal moeten zoeken. Zodoende wordt het lichaamsvet gebruikt om als energiebron te dienen en kan je dus je vetpercentage verminderen. Let wel op dat je tijdens dit dieet onverzadigde vetten eet en geen verzadigde vetten. Verzadigde vetten zitten veel in snacks, fastfood en geraffineerde producten. Onverzadigde vetten zitten in de meer natuurlijke producten zoals vette vis, noten en avocado.

Het eiwitdieet is effectief en levert snel resultaat. Het is daarnaast ook goed vol te houden, terwijl je minder calorieën eet. Door het eten van veel eiwitten blijf je een verzadigd gevoel houden, waardoor je dus gemakkelijk minder kan eten. Daarnaast bevatten veel smakelijke producten eiwitten en is het dus niet nodig om producten te eten die je eigenlijk niet lekker vindt.

Een geschikt dieet voor iedereen

Het eiwitdieet is een dieet wat voor iedereen te volgen is. Waar de meeste mensen een negatief beeld hebben over een dieet, is het eiwitdieet een prima goed vol te houden. Het eiwitdieet focust zich in mindere mate op het aantal calorieën en meer op de soort voeding die men eet. Doordat je meer eiwitten gaat eten en minder koolhydraten zit je sneller vol en neig je dus automatisch naar minder eten. Daarnaast hebben eiwitten als taak om de spieren op te bouwen en te onderhouden. Tijdens dit dieet worden de spieren dus niet aangetast. Doordat gedurende de hele dag er stabiel eiwitten worden gegeten houdt je hier de gehele dag een verzadigd gevoel aan over. Dit dieet is om deze reden totaal anders dan de gebruikelijke diëten, aangezien die vaak gebaseerd zijn op het beperken van het aantal calorieën, terwijl het verminderen van het aantal calorieën bij dit dieet een gevolg is van het veranderen van je voedingspatroon. Belangrijk is wel om koolhydraten niet volledig te schrappen uit je eetpatroon, maar wel te verminderen. Wanneer je je streefgewicht behaald hebt, is het zaak om langzaam aan weer meer koolhydraten te gaan eten en minder eiwitten. Zodoende heb je op een gezonde manier vet verloren. Buikvet verbranden is op deze manier haalbaar voor iedereen. Tevens is er sprake van een blijvend effect, aangezien je een verandering maakt in de soort voeding en niet zozeer in het aantal calorieën. Het sterk verminderen van het aantal calorieën is niet aan te raden, aangezien het vaak gepaard gaat met lichamelijke klachten en een kort effect.

Geef een reactie