Een heerlijk gezond tussendoortje

Snacken! Geef eerlijk toe: dat doen we allemaal en we doen het gráág! Moeten we ook lekker blijven doen, vind ik. Wie actief leeft krijgt nu eenmaal meerdere keren per dag trek, dat is een goed teken. We hebben alleen een raar klein stemmetje in ons hoofd zitten dat voortdurend fluistert dat we iets lekkers willen. ‘Speculaasjes,’ zegt het. ‘Engelse drop!’ Hoog tijd om dat irritante stemmetje voor eens en altijd de mond te snoeren. Met een gezond tussendoortje, wel te verstaan. Want snacken kan prima, als je het slim aanpakt!

1. Noten

Dikmakers? Juist niet! Noten bevatten gezonde vetten en geven je enorm veel energie. Vooral amandelen en hazelnoten raad ik je met een gerust hart aan. Noten bevatten relatief veel calorieën, dus je moet er inderdaad geen kilo’s van eten. Maar dat is nu juist het mooie: ze vullen goed en lang. Je hebt dus aan een beetje genoeg en niet snel opnieuw honger!

2. Dippen!

Dipje? Dippen! Snijd wortelen, paprika of bleekselderij in stukjes en dip ze in: hummus! Hartig, lekker en een heel erg luxe, gezond tussendoortje! Het ziet er ook nog eens feestelijk uit.

3. Popcorn

Zin in iets hartigs? Of wil je graag ‘snaaien’ terwijl je met je lief op de bank naar een mooie film kijkt? Schuw de clichés niet: maak als gezond tussendoortje een bak popcorn! Niet te veel zout en zeker geen boter toevoegen natuurlijk, dan heb je een supersnack!

4. Cherrytomaatjes

Niet voor niets worden ze ook wel ‘snoeptomaatjes’ genoemd: heerlijk zoet en sappig! Ik vind het verbazingwekkend hoe goed ze vullen, want met een handjevol kan ik altijd een flinke poos vooruit.

5. Chocola!

Wat? Of ik soms een beetje de weg kwijt ben? Nee hoor! Chocolade kan een prima en gezond tussendoortje zijn. Een stukje pure chocolade met ongeveer 80% cacao is goed voor je cholesterol en bloeddruk en perfect voor zoetekauwen!

6. Bevroren bosvruchten

Bevroren vruchten zoals frambozen of bosbessen zijn net snoepjes. Je kunt er lekker op knabbelen en ze zitten boordevol vitaminen en anti-oxidanten. Een gezond tussendoortje waar je vrolijk van wordt!

7. Zelfgemaakte ijsjes

Vind je het niet erg om een héél klein beetje moeite te doen? Dan is deze tip goud waard! Maak wat magere yoghurt aan met honing en meng er vruchten door. Doe dit in een ijsvormpje en leg ze in de vriezer. Je moet eventjes geduld hebben, maar dan kun je wel een feestelijke, gezond tussendoortje tevoorschijn toveren!

8. Sinaas(appel)

Fruit is altijd goed, al moet je natuurlijk niet overdrijven. Met een tweetal appels of sinaasappels per dag voldoe je aan je dagelijkse vitaminebehoefte en ben je goed bezig!

9. Roggebroodje met cottage cheese

Roggebrood zit vol met vezels en vult voor lange tijd. Met een beetje frisse cottage cheese is het dus een bijzonder lekker en gezond tussendoortje.

10. Zonnebloempitten

Wil je iets hebben om steeds in te kunnen graaien? Zet een bakje zonnebloempitten naast je neer. Zo heb je ook nog wat te doen!

Geef een reactie