Met de winter die er weer aankomt maken die paar extra kilo’s eigenlijk helemaal niet uit. Het is helemaal niet zo erg, je hebt toch een dikke laag kleding eroverheen zitten! Hiernaast zal je minder buiten komen dan in de zomer vanwege de temperaturen. Je zult hoogstwaarschijnlijk niet in je zwemkleding buiten rondlopen, waarvoor is het dan nodig om zo slank mogelijk te zijn?

In de winter heb je natuurlijk de feestdagen, zoals kerst. Met zulke feestdagen ga je waarschijnlijk veel eten, waardoor het moeilijker wordt om af te vallen. Je beweegt waarschijnlijk ook wat minder omdat je minder buiten zult komen.

In de zomer is het natuurlijk wel zo prettig als je op het strand ligt en je je niet druk hoeft te maken om dat buikje. Lees meer: 5 tips om je buikvet te verbranden.

In de zomer zal het ook prettiger zijn om af te vallen met activiteiten buiten de deur. Voornamelijk vanwege de temperatuur, het is natuurlijk niet prettig om buiten hard te lopen als het vriest. In de zomer is het natuurlijk lekker om buiten te zijn.

Hiernaast zijn er ook nog een aantal redenen waarom het makkelijker is om in de zomer af te vallen dan in de winter.

Warmte zorgt voor minder eetlust

In de winter ben je sneller geneigd tot eetbuien. Blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat deze neigingen minder snel voorkomen. Het afvallen zou hierdoor dus makkelijker worden in de zomer. Naast de eetbuien zorgt de warmte er ook voor dat je minder eetlust krijgt. Uit onderzoek is gebleken dat je na een work-out bij lagere temperaturen meer behoefte hebt aan koolhydraten en vetten dan bij hogere temperaturen.

Met warm weer ben je actiever

Actief zijn heeft vrij veel te maken met seizoenen. In de zomer kom je veel meer buiten dan in de winter, vooral door de temperaturen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen in de winter 90% van hun tijd binnen doorbrengen. De belangrijkste redenen die hiervoor worden gegeven zijn weinig tijd en weersomstandigheden. Probeer echt ondanks deze redenen gewoon naar buiten te gaan. Zeker als je een lange dag op kantoor hebt gezeten is het lekker om een frisse neus te halen. Dit zorgt er bovendien voor dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Je draagt minder kleding

In de zomer wilt iedereen natuurlijk goed voor de dag komen. Wanneer je in je zwemkleding loopt zal je bewuster zijn van je lichaam. Hierdoor zal je automatisch wat minder gaan eten omdat je toch wat aan je lichaam wilt veranderen.

Opzoek naar wat ideeën om te bewegen? Bekijk de afbeelding hieronder:

bewegen-afvallen

Natuurlijk is er niks mis mee om heel het jaar door je streefgewicht aan te houden, maar het is ook niet erg om in de winter wat kilo’s erbij te hebben, je behoudt er tenslotte meer warmte mee.

Geef een reactie